Currently Browsing: Cooking

Tarta „Paradis”

tarta

Pentru aluat: 150 g unt 150 g faina 1/2 pahar  apa (cam 125 ml) 1 varf de cutit sarePentru crema: 500 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 4 linguri zaharPentru ornat: 1 lingura de zahar un plic de tort gele transparent 1 portocala 2 kiwi 2 conserva ananas Ghici cu ce incepem? Cu aluatul. […]

CONTINUE READING

Cheesecake

Chessecake

Cheesecake pentru dependenta mea de dulciuri. Asta am gatit astazi. Sa vedem de ce avem nevoie: Pentru blat biscuiti: 200 gr. biscuiti digestivi 2 linguri de zahar 200 gr. unt Pentru blat branza: 6 oua 6 pliculete zahar vanilinat 350 gr.  zahar 600 gr.crema de branza Pentru glazura decor: 400 gr. smantana 1 pliculet gelatina […]

CONTINUE READING

Primii mei mucenici

La capitolul gatit, nu stau extraordinar de bine; gatesc mancaruri de baza si experimentez la capitolul prajituri. Dar atunci cand vine vorba de un cozonac, un drob sau mucenii pe care i vom servi maine, niciodata nu m-a lasat mama sa imi fac de cap. Uite ca de data asta am indraznit si m-am pus […]

CONTINUE READING

Sarmale à la mamaie

sarmale

Noua ne plac mult sarmalele in foi de vita si cum ele nu pot fi consumate proaspete decat 2-3 saptamani pe an, pentru ca mai apoi devin prea batrane, le conservam de cu vara. Mai exact le culegem atunci cand sunt inca bune de gatit si le spalam in cateva ape ca praf e destul […]

CONTINUE READING