Eu chiar am vrut să încerc chiloții menstruali, dar n-a vrut Universul…

chiloți menstruali Femieko

Mai țineți minte că am zis că nu-mi trebuie mie chiloți menstruali? Am specificat clar de atunci că nu cred că i-as putea purta ca atare și am zis și de ce. Dar am mai spus și că poate ar merita încercați, ca extra-protecție, pentru a nu mă mai trezi că mă pătez în zilele cu flux abundent. Și chiar am făcut un pas în sensul acesta. Văzusem o ofertă de Black Friday, cu o reducere consistentă la o pereche de chiloți menstruali care erau și mărime mare și aveau și o croială care mi-ar fi plăcut și am zis să mi-i comand. Erau de la femieko.ro. Și chiar i-am plătit și i-am așteptat curioasă.

După ce comanda a fost livrată super rapid, am avut parte de prima dezamăgire. Modelul pe care mi-l trimiseseră era cu totul altul decât cel pentru care plătisem. Eu îl alesesem pe acesta, care era cu vreo 20 de lei mai scump, și în pachet am găsit acest model. Măsura era cea comandată de mine, doar încurcaseră modelele sau… mi-au trimis ce era pe stoc. Nu mai contează. Cert este că nu voiam modelul primit pentru că dantela aceea, deși elastică, mi nu îmi inspiră mare încredere la capitolul rezistență. Am făcut cerere pentru retur și am așteptat din nou.

Am sunat eu după vreo zi, să văd ce se întâmplă cu returul și nu prea m-a mulțumit răspunsul lor, că au multe comenzi și nu se ocupă de retururi momentan. Le-am explicat că e strict problema lor că n-au pus în pachet produsul pentru care s-a plătit și s-au îndurat într-un final să trimită un curier care să ridice comanda greșită și să livreze chiloții menstruali vizați de mine. Și-au cerut scuze și eu am înțeles. Am zis că se întâmplă.

N-a durat mult și chiloții Frida au ajuns la mine. Din păcate, și de data aceasta, bucuria mi-a fost scurtă. Deși produsul era aceeași măsură cu modelul Freja, chiloții pe care îi aveam acum în mână erau vizibil mai mici și nici nu cedau prea mult la întindere. Abia intrau pe mine (probați peste colanți, nu vă faceți griji!). Ba chiar am verificat de două ori dacă sunt sigur aceeași mărime. Și erau. Nu puteam purta așa ceva, deci m-am văzut nevoită să completez pentru a doua oară formularul de retur.

M-au sunat cam în 24 de ore să mă întrebe ce s-a întâmplat cu comanda mea. Când mi-am exprimat indignarea la adresa faptului că același 3XL este de fapt o mărime total diferită de la un model la altul, deși tabelul de măsuri de pe site indică aceleași cifre la toate produsele, a urmat un mic moment de tăcere, apoi o explicație care m-a enervat nițel. Mi s-a spus că Frida e model fără cusături și de aia nu se întinde atâta. Păi, o fi el fără cusături, dar în tabelul disponibil fix în pagina produsului, tu îmi spui că 3XL are X centimetri în talie și X centimetri în șold, lucru total neadevărat.

Este produsul tău. Nu ai un site cu sute de produse. Sunt doar câteva. Așa de greu este să măsori corect și să informezi corect clientul? Fac shopping frecvent pe SHEIN. Acolo nu am tabel general de măsuri pus cu copy-paste la toate produsele. Fiecare produs are măsurători reale. Știu că dacă mă uit la măsurătorile acelea nu am cum să dau greș. Și câte mii de produse sunt acolo! Nu 10 modele de chiloți. Este mai simplu să pierdem timp, bani, nervi, etc.

Am apreciat, în schimb, că pe partea de comunicare ne-am înțeles relativ bine și oamenii au fost deschiși la a-și recunoaște greșeala, a-și cere scuze, a lua în seamă în mod real reclamațiile și sugestiile. Sunt de apreciat totuși pentru asta, zic eu.

Ca părere, despre chiloții menstruali pe care i-am pozat totuși, nu am ce să vă spun decât că par ok la prima vedere, nu au un centimetru grosime, cum credeam eu (sunt grosuți totuși și nu cred că aș putea purta așa ceva vara), nu foșnesc (că mă așteptam și la asta), par purtabili. Dar, mă repet, nu m-am răzgândit. Nu aș sta doar cu chiloții pe mine, să spăl sângele ăla în chiuvetă sau în mașina de spălat. Îi voiam ca măsură de extra-protecție, în special pentru noapte. Atâta. De comandat, îi găsiți și pe eMAG, aici, cei care aveți Genius.

Ca sfat, dacă vreți să vă luați chiloți menstruali, fiți mai atente decât mine și la materiale pentru că modelul ales de mine era doar nylon, spandex și altele de genul acesta, adică materiale total nerecomandate de ginecologi. Există pe site alte modele, precum Ida, Luna, Bella, Nana sau Nova care au stratul superior, cel care intră în contact cu zona intimă, din materiale naturale precum bumbac, bumbac organic, bumbac cu cânepă. Sunt mult mai sănătoase aceste opțiuni.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: De ce am zis NU chiloților menstruali - Caietul Cristinei

  2. nici nu stiam ca exista asa ceva…

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      faci parte din tabara care nici nu are nevoie…

    • Marioara Gurgu
    • 18/11/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Sa fie de folos!

    • Valeria Chertes
    • 18/11/2023
    Răspunde

    Pe mine nu ma tentează asa ceva.

      • Ionela Simona Monea
      • 18/11/2023
      Răspunde

      Si eu as tentată sa ii încerc…tot ca extra masura de protecție…dar mi se par destul de scumicei pt bugetul meu actual…poate voi avea ocaxia pe viitor… Mersi pentru recomandări

        • Cristina Dragomir
        • 24/11/2023
        Răspunde

        avand in vedere ca salvam piajamale si asternuturi…

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      In prima faza, si eu am zis nu.

    • Simona Asaftei
    • 18/11/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații,chiar eram curioasă ,însă nu mă tentează niciodată să-i încerc .

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Sunt multe femei care ii adora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares