Finlay Donovan e mortală, Elle Cosimano (rezumat și impresii)

Finlay Donovan e mortală

Drept să zic, nu știu ce-a fost în capul meu când am luat cartea asta. O am de mai bine de un an și am tot evitat-o până acum, dar se pare că a reușit într-un final să-mi atragă atenția într-un moment de slăbiciune. Titlul și coperta nu mi-au spus niciodată mare lucru. Cred că am luat-o doar pentru că a fost la ceva reducere… nu mai țin minte. Hai să-ți zic mai multe despre ea!

Finlay Donovan e mortală – scurt rezumat

Finlay este scriitoare. Romancieră. Este mama a doi copii. Divorțată. Depinde în atât de multe feluri de soțul ei! Cu scrisul, nu merge prea bine. Luase un avans pentru o carte, dar cartea… nu îi iese și avansul s-a cam dus. Nici măcar nu a fost suficient pentru a acoperi toate facturile care s-au strâns. În schimb, lui Steven îi merge bine. Are o fermă de gazon și are o relație serioasă.

Când Finaly iese la masă cu agentul ei, o femeie de la o masă vecină îi pasează un bilet. I s-a comandat o crimă. Femeia vrea să scape de soțul ei și, dacă vrea recompensa, Finlay trebuie să execute. Suma este frumușică, dar Finlay nu e o criminală, nu? Și ce dacă? Decide să meargă în locul unde i s-a spus că va fi ținta ei în seara aceea. Doar așa, ca să vadă ce fel de om este și de ce îl vrea soția mort.

libris.ro
Oferta zilei la carti


De aici până la a se trezi cu un cadavru în propria mașină nu mai este mult. Cine îi sare în ajutor? Bona copiilor, care avea nevoie de bani pentru a-și plăti studiile. Unde îngroapă mortul? La ferma de gazon a lui Steven. Nimeni nu va ști niciodată nimic. Facturile sunt plătite și totul e în regulă. Ba, mai mult, Finlay mai primește o comandă. O altă femeie își vrea bărbatul mort. Bărbatul ei este asasinul mafiei, marioneta unui mafiot pe care un polițist dedicat îl tot vânează. Finlay nu preia comanda, dar asta nu o ferește de belele care vor urma. Bărbatul pe care l-a îngropat avea legături cu mafia, cadavrul este pe cale să fie descoperit și viața ei distrusă.

Oare cum se va termina totul? Oare așa de simplu este să transformi o mamă cu imaginație bogată într-o criminală? Cine-i bun și cine-i rău în toată povestea asta?

Finlay Donovan e mortală – gânduri de după

O să fiu scurtă. Mie nu mi-a plăcut cartea deloc. Mi s-a părut o pierdere gravă de vreme. Am tras cu ochiul pe Goodreads și sunt șocată de ce rating bun are. Eu nu știu unde să o încadrez. Am mirosit-o de la primele pagini că va fi slabă. Am tot sperat să mă înșele instinctul și nu a fost cazul. Unii au zis că ar fi un mistery cu episoade amuzante și accente romance. Doar partea cu misterul o pot confirma, dar slab de tot. N-am zâmbit deloc la cartea asta și nici elementele alea de romance nu le-am prea găsit.

Ce avem aici? O tanti care stă toată ziua în colanți și hanorac, mama a doi copii, scriitoare ratată, care totuși are nevoie de bonă ca să poată munci (!), o femeie care stă la mila fostului soț, dar care se apucă să facă ordine în viețile altora. Face ea câteva cercetări din care reiese că bărbatul pe care se presupune că ar trebui să-l ucidă e o scârbă și că ar merita să moară. Asta în loc să-și folosească timpul pentru a scrie câteva cuvinte pentru nenorocita aia de carte.

Ba, mai mult, îl ia pe bărbatul ăsta băut bine în mașina ei și îl duce la ea în garaj unde îl găsește mort câteva clipe mai târziu. Apoi vine și bona care, la fel ca orice femeie, când dă cu ochii de un cadavru, prima dată se gândește că trebuie să se bage și se întreabă unde să-l îngroape. O comedie proastă! Și cât de tâmpit să fii să scrii și o carte despre tot ce-ai făcut?! Nimic realist. Măcar de ar fi fost așa funny cum au lăudat-o unii…

Si ce crezi? Doi bărbați se dau în vânt după minunea asta de femeie mortală…

Ai parte de nițel mister pentru că trebuie să afli ce s-a întâmplat de fapt în noaptea aceea în garajul lui Finlay și pentru că ești nițel curios cum de a ajuns să fie confundată cu o criminală, unde a dispărut soția mortului după crimă, ce legătură era între victimă și mafie și dacă polițistul care cam flirtează cu Finlay va descoperi adevărul.

Da, Finlay Donovan e mortală. E o criminală. Te omoară cu incapacitatea ei de a gândi și se comporta ca un adult.

Cartea se vrea a fi multe: thriller, romance, comedie, mistery, dar nu prea e nimic din toate astea. E un fel de basm pentru adulții cu prea mult timp de pierdut. Am citit romane young adult pe care le-am catalogat ca fiind slabe, dar care, în comparație cu acest roman, sunt capodopere. Nici nu mă obosesc să pun link spre vreo librărie din care să o puteți cumpăra. Pur și simplu, nu o recomand. Punct.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 13/11/2023
    Răspunde

    Îmi place ca ești sincera.

      • Cristina Dragomir
      • 15/11/2023
      Răspunde

      ce as avea de castigat zicand ca e buna? Un link de afiliere?

    • Ionela Simona Monea
    • 14/11/2023
    Răspunde

    Din descrierea ta pare un pui de telenovela…nici mie nu mi se pare așa interesanta… Mersi pentru recomandare

      • Cristina Dragomir
      • 15/11/2023
      Răspunde

      Hai sa nu jignim telenovelele si Esmeraledele comparandu-le cu madame Finlay!

  1. Răspunde

    Mie mi-a plăcut și m-a amuzat. Într-adevăr, partea aia cu cartea mi s-a părut exagerată, mă tot întrebam cât de proastă să fie să scrie o carte fix despre crima ei, și cât de prost detectivul să nu-și dea seama. Dar m-a relaxat lectura asta.

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Raman la parerea mea, ca nu a fost pentru mine povestea lui Finlay Donovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares