Lumânări handmade din ceară naturală de albine – de ce, unde și de unde?

Lumânări handmade din ceară naturală de albine

Dacă ai deja ceva timp de când mă urmărești, atunci știi cu siguranță că apreciez destul de mult lucrurile handmade și de fiecare dată când descopăr ceva frumos în domeniu povestesc și pe blog. Poate cuiva îi va fi de folos. Dacă nu, măcar îmi rămâne mie amintirea. Dar eu sper să fie valabilă prima variantă.

Crăciunul acesta va fi mai cald și mai liniștit, grație lumânărilor decorative din ceară naturală

Despre ce povestesc de data asta ai înțeles deja din titlu: despre lumânări handmade din ceară naturală de albine pentru diverse ocazii și evenimente. Sunt lumânări handmade, create cu drag de o doamnă din Iași, din ceară naturală (sau ceară colorată cu coloranți fără arome) și împodobite în proporție de aproape 100% cu decorațiuni la fel de naturale. Pentru lumânări, se folosește fitil din bumbac și folii sau plăci de ceară naturală colorată. Pentru decor, lemn, conuri, felii de portocale uscate, dantelă, pânză, sfoară, baton de scorțișoară, flori uscate, conuri, alune, fructe de eucalipt, bumbac și alte textile, etc. Doar micile crenguțe din brad din lumânările de Crăciun sunt din plastic pentru că bradul natural s-ar scutura rapid.

Vă prezint două lumânări handmade pentru Crăciun, din ceară naturală, absolut minunate, una pe roșu, cealaltă pe verde. Mie mi se par o idee grozavă de cadou. Puse în mijlocul unei coronițe naturale de brad sau încadrate de una handmade (poate chiar făcută de tine), sunt de mare efect. Recunoașteți, cu siguranță, o parte dintre materialele enumerate mai sus. Pentru maximum de stabilitate, lumânările sunt montate pe felii de lemn, prin lipire. Au făcut drum lung de la Iași la București, dar au fost ambalate bine și au ajuns în stare perfectă. Chiar aveam emoții!

Atenție! Nu sunt lumânări parfumate. Am remarcat, în discuțiile cu urmăritorii de pe Social Media, că se face această confuzie. Sunt lumânări decorative dacă vreți să le spunem așa, dar nu sunt parfumate. Au doar parfumul natural al cerii folosite la realizarea lor.

De ce mi-am dorit aceste lumânări handmade din ceară naturală de albine?

Pentru că mirosul de ceară mie îmi aduce aminte de copilărie, când bunicul avea curtea plină de stupi, dulapul ne era burdușit cu miere și lumânările, pentru nopțile de iarnă când se lua curentul și pentru aprins la cimitir și biserică, le făcea singur în casă, din ceară naturală. Aceste lumânări au o aromă naturală care, nu doar că nu dă dureri de cap și nu încarcă atmosfera, dar chiar pot ajuta în caz de migrene și insomnie.

Lumânările din ceară naturală sunt mai sănătoase. În primul rând, nu conțin acele chimicale periculoase care, prin ardere, sunt împrăștiate în încăpere și inhalate. Nici fum nu scot la fel de mult, din același motiv. Pot fi folosite fără probleme inclusiv de către persoanele cu diverse alergii și probleme respiratorii, excepție alergicii la apicole.

Pot avea și proprietăți vindecătoare. Din ce-am citit, ceara aceasta naturală păstrează nu doar aromele ci și proprietățile celorlalte produse din stup (miere, polen, propolis), lucru ce face ca arderea lumânărilor din ceară de albine să fie benefică celor chinuiți de tuse sau astm.

Ceara naturală de albine arde mai mult decât lumânările din parafină, de exemplu. Adică o lumânare ca cele din poză, de 12 cm, poate arde până la 4-5 ore.

Nu putem să nu recunoaștem că arată și bine aceste lumânări din ceară cu aspect de fagure. Chiar și o lumânare simplă, legată cu o bucățică de dantelă și un fir de lavandă uscată, parcă arată altfel față de lumânările parfumate la borcan, pe care ne-am învățat să le tot folosim, acestea fiind cele mai frecvent promovate.

Poți miza pe astfel de lumânări și pentru nuntă sau botez

Indiferent că vorbim despre lumânările principale, cele folosite în timpul ceremoniilor religioase, sau de lumânări mărturii de oferit invitaților, dacă veți merge pe varianta din ceară de albine naturală cu siguranță nu veți regreta și veți impresiona. Pe pagina de Facebook Lumanari Botez Cununie Ceara găsiți deja adunate o serie de modele, dar e bine să știți că toate lumânările (atât cele de nuntă și botez, cât și cele pentru sărbători) se pot personaliza după bunul plac. Doar comunicați artistului ce vă doriți, ce culoare de ceară preferați, ce flori ați vrea să fie folosite pentru decor și alte detalii necesare pentru a vă asigura că lumânările folosite la aceste evenimente vor fi cu adevărat unice.

Se folosesc și elemente de pirogravura, la cerere.

Evident că nu se potrivesc pentru orice eveniment. Sunt lumânări pe care eu le recomand celor care sunt îndrăgostiți de tradițiile românești, care poate chiar aleg ca în aceste zile speciale să poarte straie românești, fie și variante moderne, stilizate, ale acestora. Noi, la nuntă, am purtat ii toți, mirii și cele două perechi de nași. Dacă aș fi știut atunci că pot avea asemenea lumânări, ce bine s-ar fi potrivit în peisaj!

La botez parcă e mai simplu. Lumânarea trebuie asortată doar cu trusoul bebelușului. O să vă placă lumânările de botez de pe pagina spre care v-am trimis, sunt sigură. Și, dacă vă place ideea de port popular pentru cel mic în cea mai importantă zi a vieții sale de până acum, aflați că doamna cu lumânările face și pachete complete cu trusou și lumânare, în cufăraș din lemn. Cel mai bine, cereți la dânsa detalii.

Dacă ai văzut ceva ce ți-a plăcut sau pur și simplu ai tu o idee de lumânări handmade din ceară naturală de albine pentru sărbători sau pentru un eveniment important din viața ta și ai nevoie de cineva priceput la treaba asta, să-ți pună în practică ideea, trimite un mesaj pe acest cont de Facebook sau sună direct la numărul de telefon 0747818963 îți va răspunde doamna Ina. Restul lasă în seama dânsei!

Etichete:

Related Posts

Previous Post

Comments

  1. cred ca o sa fac una cadou de craciun, arata super 😀

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Eu am in plan sa fac niste coronite asortate. Va arat curand ce-a iesit.

        • Ionela Simona Monea
        • 24/11/2023
        Răspunde

        Recent am primit o mini lumanare din ceara de albine… Aspectul este absolut minunat si mirosul de ceară de albine, de ne comparat…imi plac foarte mult… Mersi pentru recomandări si pentru prețioasele informații

      1. chiar te rog. caut sa cumpar o coronita de pus la usa de craciun

  2. Răspunde

    Sunt uimitor de frumoase aceste lumanari handmade. Nu cred ca am vazut altele mai frumoase vreodata. Ii doresc mult succes! Il merita pe deplin!

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Poate pentru ca sunt facute cu pasiune si cu suflet aceste lumanari? N-ar fi ele parfumate, dar sunt speciale.

        • Valeria Chertes
        • 24/11/2023
        Răspunde

        Sunt foarte frumoase

    • Marioara Gurgu
    • 24/11/2023
    Răspunde

    Foarte frumoase, miros super, mulțumim pentru recomandare.

  3. Răspunde

    Sunt superbe! Tare m-ai tentat cu ele. Parcă îmi amintesc că și bunicii mei aveau lumânări din ceară naturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares