Alegerea cadoului de Crăciun. Tipologii de oameni și soluții

idei cadouri Crăciun

Alegerea cadoului de Crăciun…

A venit din nou momentul acela din an, da. Pe cât de frumos și magic este Crăciunul din filmele de pe Diva, pe atât de stresantă poate fi alergătura după cadouri. Și nu vorbesc aici despre alergătura fizică. Acum putem comand aproape orice pe internet. Este vorba despre stresul mental al căutării cadoului perfect. Când știi exact ce vor oamenii, e simplu. Dar nu toți spun. Unii pentru că nu vor să forțeze bugetul, alții pentru că se rușinează sau vor să fie cu adevărat surprinși. Ce faci în aceste cazuri? Încadrezi destinatarul cadoului într-o tipologie și alegi în funcție de asta. Uite mai jos câteva tipuri de oameni pe care îi găsim mereu în jurul nostru și idei de cadouri de Crăciun pentru ei!

Genul practic

Practicul este cel care apreciază cel mai mult utilitatea unui cadou. Este genul care nu pune prea mult preț pe un buchet de flori, dacă simte că nu are nevoie de el. Mai bine îi iei un capsator. E doar un exemplu, evident. Ia-i ceva de care știi că are nevoie, că va folosi, și asta nu o singură dată. Ceva util pe termen lung, fie că vorbim despre o cană, o păturică, un epilator sau un set de produse pentru îngrijirea zilnică.

Genul emotiv, sensibil

Aici e invers. Cadourile practice vor fi acceptate, dar nu vor produse bucuria dorită în cazul unei persoane emotive, sensibile. Ai nevoie de ceva care să impresioneze cu adevărat, un cadou care să strige din toți rărunchii am fost ales special pentru tine pentru că tu ești special/ă. Ce ai zice un cadou personalizat cum ar fi un parfum cu mesaj gravat?

Doar intri la secțiunea gravură, mergi la categoria parfumuri, alegi produsul dorit, bifezi căsuța cu gravură personalizată de sub butonul cumpără, introduci mesajul dorit și pui produsul în coș. Nu trebuie să fie neapărat parfum. Orice obiect personalizat va fi mai mult decât bine primit. La fel și articolele handmade, în care s-a spus suflet, nu doar material și munca unor roboți.

Genul spiritual

Care este tipul spiritual? Cel care citește cărți de dezvoltare personală, care vorbește mai mereu despre tehnici de combatere a stresului, care practică meditația sau își începe ziua cu o rugăciune, care lucrează cu muzică ambientală de relaxare pornită. Cred ca în cazul lui ar merge de minune un set de aromaterapie, care să-l ajute pe partea de relaxare, creând o atmosferă caldă, liniștitoare. Mă gândesc la un difuzor de arome, niște bețișoare parfumate sau câteva arome noi de ceară pentru aromatizor.

Genul care nu vrea nimic

Nu te-ai întâlnit și tu cu el? Îl întrebi cam ce și-ar dori de ziua lui sau de Crăciun și îți spune că nu vrea nimic. De ce? Ori îi este rușine să-și exprime dorințele, ori nici el nu știe exact ce vrea, ori simte că lucrurile pe care și le dorește nu ar putea fi cumpărate cu bani. Probabil că se va mulțumi cu orice cadou, dar cel mai bine ar fi să mizezi pe un cadou care să fie și practic, dar să aibă și o anumită semnificație. Ceva util, dar cu un plus de emoție. Poți obține emoția respectivă chiar și cu simplă felicitare cu un mesaj bine ales sau construit. Și mai bine, cu o carte cu autograf. Merge și parfumul gravat de mai sus.

Genul greu de mulțumit

L-ai văzut și anii trecuți strâmbând ușor din nas la tot ce i-ai luat i s-a luat cadou de Crăciun. Nimic nu îl mulțumește, nimic nu este 100% pe placul lui. Nu poți să nu-i iei nimic, o știm amândoi. Adepta banilor în plic nu sunt, dar un astfel de voucher cadou cred că ar merge în cazul acesta. Să-și aleagă singur/ă ceva și, cu ocazia asta, când vom vedea ce și-a cumpărat de voucherul primit, poate vom fi și noi cu un pas mai aproape de a identifica lucrurile care îl fac fericit.

Genul care are de toate

Sau care aparent are de toate, aș zice mai bine. Îl știi că are bani, nu pare a duce lipsă de nimic, deci ce ai putea tu să-i oferi? Nu există parfum pe care să nu și-l permită. Mai degrabă parfumuri pe care nu-ți permiți tu să i le faci cadou. Alegerea cadoului de Crăciun este și în acest caz o misiune grea. Ce este de făcut? Să-i oferi o experiență plăcută. Un voucher la spa, o ședință de yoga, o spumă de baie, o lumânare parfumată, o carte, cadouri care să presupună relaxare, timp liber petrecut cu sine însuși. Cred că tuturor celor care pare că au de toate le lipsește de fapt liniștea.

Genul care adoră Crăciunul

Toți îl sărbătorim, dar nu toți îl iubim cu adevărat. Dacă ai de-a face cu tipul sau tipa care ascultă toată ziua colinde și e tot un zâmbet de când au apărut decorațiunile în magazine, atunci orice ai alege cu tema Crăciunului va fi perfect: un glob pictat manual, o decorațiune de Crăciun, un accesoriu de bucătărie crăciunistic sau chiar un set de cosmetice ediție limitată de Crăciun. Neapărat să fie ambalat frumos, în ton cu sărbătoarea, pentru a spori magia. Pe site-uri gen notino.ro aveți și serviciu de ambalare cadouri. Nu costă așa mult pentru cum arată cutiile și efectul pe care îl veți obține cu ajutorul lor.

Încă nu ai idee ce cadou/cadouri să cumperi anul acesta? Mergi la secțiunea cadouri de Crăciun, acolo unde vei găsi câteva mii de sugestii de cadouri gata să fie filtrate în funcție de bugetul de care dispui, categoria de interes sau natura relației cu persoana care va primi cadoul. Încearcă să ții minte și ceea ce tocmai ai citit aici, despre alegerea cadoului de Crăciun pe tipologii, pentru a te asigura că faci cele mai bune alegeri!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Ce idei bune! Eram curioasă în special pentru genul care pare că are de toate. Fix unei asemenea persoane am eu de luat cadou și n-aveam nicio idee. M-ai ajutat să îmi îndrept atenția spre câteva posibilități. Mulțumesc!

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Eu ador sa fac daruri si ma framant mult si bine cautandu-le pe cele mai bune.

  2. eu am inceput sa dau bani in ultima vreme :)) e mai simplu

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Sunt multi cei care prefera sa dea si sa primeasca bani. Mie nu imi plac banii 😀

    • Ionela Simona Monea
    • 21/11/2023
    Răspunde

    Mulțumim frumos pentru sugestii…foarte utile. Chiar ai acoperit toate genurile… ❤️
    Pe Notino chiar se găsesc si satisfac toate dorințele

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Daca prinzi niste oferte bune, merita sa faci shopping de sarbatori pe Notino.

    • Valeria Chertes
    • 21/11/2023
    Răspunde

    Multumim pentru idei.

      • Cristina Dragomir
      • 24/11/2023
      Răspunde

      Sa fie cu folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares