5 idei de cadouri de botez memorabile

botez

Tocmai a venit o invitație la botez și, cum nu prea ai avut de-a face până acum cu astfel de evenimente, te întrebi cu ce ar trebui să te pregătești ca invitat: cu bani sau cu un cadou? De obicei, se merge pe varianta banilor, mai ales dacă petrecerea de după creștinare se ține la restaurant. Fie oferi o sumă mai mare de bani, fie alegi să pui în plic o sumă mai mică, care să acopere costul unui meniu, și să completezi cu un cadou. Dacă petrecerea se ține acasă, în cadru restrâns, poți duce doar un cadou. Nu știi care sunt cele mai potrivite cadouri de botez? Hăinuțe, jucării, scutece, un scaun auto, un sterilizator pentru biberoane, un balansoar sau un port-bebe sunt doar câteva sugestii. Sigur că există riscul ca darul ales de tine să ajungă uitat într-o cutie, pentru că e nepotrivit sau pentru că s-au mai primit alte trei cadouri identice. Mai bine alegi altceva. Uite 5 sugestii de cadouri de botez care sigur nu vor trece neobservate.

Bijuterii din aur

Aurul a fost și rămâne mereu o bună alegere când vine vorba de cadouri. Pe lângă valoarea materială, o bijuterie din aur devine în mod cert o amintire și capătă valoare sentimentală. Pentru fetițe, cel mai bine merg cerceii, iar pentru băieței, brățăricile.

Atenție! Când alegeți cercei pentru bebeluși și copii, nu mergeți pe varianta celor cu șurub simplu. Aceștia sunt foarte ușor de pierdut. Nici capătul acului/tijei să nu fie foarte ascuțit pentru că cei mici se pot răni. Cea ai bună alegere o reprezintă genul acesta de cercei aur copii, cu prindere sigură, cu filet, și cu capătul rotunjit.

În ceea ce privește brățările, ele pot fi integral din aur sau cu fir textil și medalion din aur. Sunt foarte la modă acestea din urmă. Sigur că merge foarte bine și la fetițe. Pentru ele veți alege modele cu fluturași sau floricele. Pentru băieți, văzusem la secțiunea brațară aur un super model cu mașinuță. Sau, de ce nu, se poate miza pe modele unisex, cu bănuț, îngeraș, steluță, trifoi cu patru foi, etc. Un lănțișor, musai să fie finuț, scurt, cu un pandantiv cu o simbolistică potrivită.

Obiecte din argint

Poate nu este la fel de valoros ca aurul, dar și argintul poate surprinde și deveni amintire pentru o viață. Un obiect de argint, cum ar fi un set de tacâmuri pentru bebeluși, o iconiță, o cutiuță muzicală sau o ramă foto, nu poate fi altfel decât bine primit și apreciat. Nu expiră, nu se consumă în câteva zile, nu rămâne mic. Sunt lucruri pentru o viață. Argintul nu se deteriorează, poate fi ușor întreținut și curățat și nu se va demoda niciodată.

Ceva personalizat

Nu ai bani de aur și nu știi spre ce anume să te orientezi la obiectele din argint? Mergi pe varianta unui cadou personalizat. Acestea se potrivesc perfect la orice ocazie, deci și la un botez. Alege orice îți trece prin minte și personalizează cu numele micuțului sau micuței. Poate fi vorba de o jucărie termică, de o păturică, de o ramă foto și un album personalizate, de un set de body-uri brodate sau imprimate cu un mesaj special. Cadourile personalizate sunt unice și denotă implicare.

Ceva handmade

Cu siguranță că pe lista cu idei de cadouri de botez putem pune și diverse lucrușoare handmade. Dacă te pricepi la așa ceva sau știi pe cineva care se pricepe, poți oferi cadou un pătuț sau un balansoar handmade, o pereche de papuci de casă croșetați de tine sau chiar un costumaș lucrat de mână. De ce nu, o cutie pentru amintiri lucrată manual? Sunt lucruri pe care se va pune mare preț pentru că s-a pus suflet în ele.

Un voucher pentru o ședință foto

O altă modă este aceea de a oferi cadou vouchere. Pentru cine nu are timp să caute un cadou sau chiar nu știe ce să aleagă, cardul cadou la diverse magazine este o opțiune de luat în calcul și utilă pentru familie. Dar ce ai zice dacă, în loc de voucher care să le permită să cumpere lucruri, le-ai oferi unul care să le construiască amintiri? Mai precis, un voucher pentru o ședință foto de familie. Pozele acelea vor fi păstrate și admirate mereu.

Nu spun că un robot de bucătărie sau un scaun auto ar fi idei rele de cadouri de botez, doar că este foarte posibil să nu fii singurul care s-a gândit la ele. Nimeni nu are ce face cu două sau unde le păstra pe cele de rezervă. În schimb, o bijuterie din aur, chiar dacă nu va fi purtată imediat, nu-și pierde valoarea și este simplu de păstrat într-o cutiuță. La fel și un obiect din argint. Iar un cadou personalizat sau/și handmade are marele avantaj al unicității și dovezii că îți pasă cu adevărat. N-au cum să fie ignorate și uitate asemenea daruri.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares