6 remedii naturale mai puțin cunoscute care fac minuni împotriva căderii părului

blondă, păr frumos și sănătos

Căderea părului este o problemă cât se poate de des întâlnită în zilele noastre. De vină pentru căderea părului sunt mai mulți factori: stres, alimentație incorectă, poluare și chiar îngrijire incorectă. Prin urmare, tratamentul trebuie să vină și el pe mai multe căi. Nu putem să luăm un șampon, să ne spălăm cu el de trei ori și să ne imaginăm că nu ne va mai cădea părul. Asta nu înseamnă însă că problema nu poate fi măcar ameliorată, folosind produse speciale împotriva căderii părului. Numai dacă ne gândim la produse naturale, diverse ceaiuri, tincturi și uleiuri, și deja avem o mulțime de opțiuni. Cred că toată lumea știe că urzica, brusturele, ceaiul verde, ardeiul iute, uleiurile de cocos, argan, măsline și ricin sunt aliați de nădejde în această luptă, dar nu sunt singurii. Mai sunt și alte remedii naturale mai puțin cunoscute care sunt foarte eficiente. Iată șase dintre ele!

Argila albastră de Râciu

Foarte puțină lume știe de existența argilei albastre și de proprietățile ei terapeutice. Deși folosită mai mult la nivel intern, aceasta poate fi utilizată și în cosmetice, mai des în măștile faciale. Tratează cu succes acneea, mătreața, dar și alopecia. Argila Albastra de Râciu este cea mai bogată în minerale și oligoelemente. Caut-o aici, la secțiunea mască de față, ca să vezi ce conține! Vestea și mai bună este că vorbim de un produs chiar foarte accesibil ca preț, extras chiar de la noi din țară. I se spune argila albastră de Râciu, după numele localității în care este exploată. Se poate folosi sub formă de mască pentru păr preparată doar din argilă, apă plată și 2 picături de ulei esențial de rozmarin.

Uleiul de rozmarin

Dacă tot l-am amintit deja, haideți să punem la numărul 2 uleiul de rozmarin. Este un ulei cu o mare capacitate de purificare, cu efect calmant, folosit foarte des în cosmetice. Este un remediu excelent pentru problemele scalpului, inclusiv mătreață și căderea părului. Conform unui studiu efectuat în 2013, el este eficient nu doar atunci când căderea accentuată a părului este provocată de bacterii sau ciuperci, ci și în alopecia indusă de tulburări hormonale. Se poate folosi în tratamente, în amestec cu alte uleiuri (doar 3-5 picături de ulei de rozmarin la o aplicare), sau adăugat în șamponul folosit în mod curent (tot în cantitate mică, maxim 10 picături la cantitatea de șampon folosit la o spălare). Nu este recomandat femeilor însărcinate.

Berea

Bărbaților s-ar putea să nu le placă treaba asta, dar berea este și ea un produs care poate fi folosit împotriva căderii părului. Ea conține nutrienți esențiali sănătății firului de păr. Drojdia de bere, hameiul și extractul de malț hrănesc, întăresc rădăcina firului de păr, tratează mătreața, dau elasticitate, strălucire și chiar și volum. Berea poate fi folosită în diverse combinații de măști de păr, ca atare, la finalul clătirii, sau, pentru cei mai comozi, există și acest șampon cu extract de bere.

Sucul de ceapă

Ceapa produce lacrimi doar când e vorba de curățat sau tocat. Când este folosită ca tratament pentru păr, ea șterge lacrimi, fiind un bun aliat în lupta împotriva căderii părului. Se pare că, prin sulful din compoziție, ea oprește căderea părului și stimulează creșterea și regenerarea lui. Cel mai bun este sucul de ceapă, care se aplică pe scalp și se lasă să acționeze 20-30 de minute, înainte de baie. Se poate folosi simplu sau în combinație cu miere, lămâie, ulei de măsline sau cocos, în funcție de tipul de păr.

Uleiul din semințe de dovleac

Și el este tot mai des amintit în articole și studii care tratează problema alopeciei. Unele îl plasează în topul uleiurilor benefice pentru păr chiar mai sus decât uleiul de cocos. Este hrănitor și hidratant, combate mătreața și ameliorează căderea părului, chiar și în cazul dermatitelor. Se aplică prin masaj, pe scalp, se lasă să acționeze cel puțin o oră, apoi se spală părul. Se poate folosi de două ori pe lună. Părul va fi mai lucios de la prima aplicare și mai puternic de la o săptămână la alta. Pentru rezultate și mai bune, includeți uleiul din semințe de dovleac și în alimentație.

Extractul de palmier pitic

Extractul de palmier pitic este un alt remediu natural care tinde să fie tot mai folosit în îngrijirea părului. Conform studiilor efectuate, el este unul dintre cele mai bune tratamente naturale împotriva calviției și a reușit să facă părul să crească acolo unde el dispăruse de luni bune. Efecte benefice se pare că ar avea și în tratarea hirsutismului. Totul grație acțiunii sale antiandrogenice. Îl puteți folosi ca atare, pe piele, sau puteți căuta șampoane și loțiuni care îl au în compoziție. Se pare că cel mai eficient ar fi extractul de palmier pitic administrat intern, dar sfatul meu ar fi să nu îl încercați fără a vă consulta cu medicul pentru că vorbim de modificări hormonale și nu ne jucăm cu așa ceva.

Natura ne oferă multe remedii și soluții când vine vorba de îngrijirea părului. Cu toate acestea, lupta împotriva căderii părului nu este una ușoară. Este de durată. Ai nevoie de răbdare și perseverență și, mai presus de toate, trebuie să știi care este cauza problemei înainte de a căuta tratament, iar acesta ar fi cel mai bine să fie stabilit împreună cu medicul sau măcar început cu acordul lui.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares