Rosii umplute

Timp de mai multe zile am lenevit-o si am evitat bucataria, motivand ca e prea cald ca sa gatesc. Vremea s-a mai racorit si am primit o comanda serioasa de rosii umplute. Iata si reteta:
13 rosii de marime medie din acelea carnoase
2 cepe, eu am folosit ceapa verde
150 de grame de kaizer,
1 ardei gras
13 oua mici
sare
piper
patrunjel.
Rosiile se spala si se curata de cotor si de o parte din continut pentru a crea din el ele cosulete gata pentru a fi umplute. Tocam marunt ceapa, ardeiul gras si kaizerul, le condimentam si umplem cu amestecul obtinut rosiile, insa nu definitiv, mai lasam putin gol deasupra. In acest gol, vom sparge cate un ou peste care presaram sare si piper si dam la cuptor pentru 20-30 de minute la foc mediu in cuptorul preincins. Pentru decor si aroma, cand sunt gata, presaram patrunjel verde tocat marunt.(ideal ar fi da nu presam cand adaugam amestecul de legume cu kaizer, sa le lasam lejere, pentru a permite albusului de ou sa intre printre ele si sa le lege la copt).

Related Posts

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares