Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete cu maioneza
Sambata am dat iama in piata si am cumparat fructe si legume de sezon pe saturate. Astazi am avut pofta sa prepar vinete cu maioneza. Stiu ca au multe calorii dar …doar asta ca e calda, cum zice o vorba.
Ingrediente:
3 vinete mari(1,5kg cantitate totala aproximativa)
1 ceapa medie
un ou fiert
o lingurita de mustar
zeama de lamaie
ulei de floarea soarelui – 100-200 ml
sare
Am copt trei vinete mari, in cuptor, la foc mediu. Imi place sa le coc in cuptor mai mult decat pe tabla pe aragaz pentru ca fac mai putina mizerie si mai putin fum. Cand le-am terminat de copt pe toate partile, le-am pus intr-un vas in chiuveta si am dat drumul la apa rece peste ele pana s-au mai racorit. Apoi le-am curatat de coaja. Am avut mare noroc ca am avut niste vinete mari si frumoase, carnoase, fara vinisoare negre, cu gust placut, dulceag. Cateodata am nimerit vinete care erau iuti sau foarte negre(asa erau ele; nu le arsesem eu la copt). Le-am lasat sa se raceasca si sa se scurga bine intr-o sita cateva ore. Daca vinetele nu sunt bine racite, riscam se se taie maioneza cand le amestecam.
Intre timp am pregatit maioneza, nu stiu daca e corect asa dar asa o prepar eu: am curatat oul si am sfaramat galbenusul intr-un castron, am adaugat o lingurita de mustar, 2-3 lingurite de zeama de lamaie si putina sare, apoi am inceput sa o frec(respectand cu sfintenie aceasi directie), incorporand cate putin ulei. Cand am obtinuit cantitatea dorita de maioneza, am incorporat in ea si vinetele bine racita si am tocat marunt o ceapa. Eu doar am batut bine vinetele cu o lingura de lemn pe tocator. Unele persoane prefera sa le dea prin robot dar noua ni se pare ca la textura mai fina nu mai au gustul vinetelor din copilaria noastra.Sunt delicioase de servit cu rosii si ardei gras proaspat.
Previous Post Next Post

Comments

    • Gutu Adriana Maria
    • 21/09/2015
    Răspunde

    yamy…eu pastrez vinete coapte si la congelator!Acum mai am cateva pachetele ca am tot facut….aceeasi reteta o am si eu ,doar ca maioneza difera.Eu o fac dintr-un galbenus fiert si doua crude,plus mustar,sare,ulei!

    • Toma Tanțica
    • 20/03/2018
    Răspunde

    E preferata mea..si marge si de post..super reteta..arata foartr bine!!!

    1. Da, merge si simpla sau cu maioneza de post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares