Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor
As minti sa spun ca la noi in casa se mananca dietetic(se vede asta pe siluetele noastre), dar unele lucruri care se pot face fara ulei si fara prajeala, prefer sa le fac asa. Macar cu asta am ramas bun din tentativa mea de Dukan. Din aceasta categorie fac parte si chiftelulete pe care, in loc sa le prajesc, le coc in cuptor. Noua chiar ne plac mai mult asa, mai ales mie care urasc tigaile cu ulei incins.
Chiftelute la cuptor

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne tocata de porc sau amestec, nu foarte grasa
  • 2-3 felii de paine
  • 1 cartof mic
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2 -3 oua in functie de marime
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Puneti carnea intr-un castron mai mare in care sa puteti amesteca in voie. Inmuiati painea intr-un castron cu apa(trebuie lasata sa se inmoaie bine 2-3 minute) apoi o scurgeti foarte bine de apa(o strangeti in palme permitand apei sa iasa) si o adaugati peste carne.
Cartoful se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica apoi stoarce sucul la fel ca la paine, strangan cartoful in pumni.  Adaugam si cartoful ras in castron. Ceapa se curata, se spala, se sterge cu servetel si se rade tot prin razatoarea mica. Ceapa se adauga fara sa fie stoarsa. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza sau se da pe razatoarea mica(daca va tine manichiura).
Patrunjelul se spala, se scurge pe un servetel curat si se toaca marunt, adaugandu-l peste restul ingredientelor. Spargem si ouale in castron, adaugam sare si piper si amestecam bine compozitia cu mana ca se omogenizeze ingredientele si sa obtinem pasta pentru chiftele. Nu trebuie folosit la fel de mult ou ca la prajit, pentru ca sunt slabe sansele ca in cuptor sa se sfarame chiftelele ca in tigaie.
Din aceasta compozitie, formam chiftelute de marimea unei nuci medii, rulandu-le intre palme ca sa le dam forma rotunda, frumoasa si le asezam in tava de aragaz pe hartie de copt. Foarte important este sa fie cuptorul deja incins si sa le coaceti la foc mediu, nu mic pentru ca altfel vor arata ca niste perisoare si se va scurge oul cu sucurile ramase din ele. Le coaceti in functie de cat de rumenite va plac. Noua ne plac mai „bronzate”.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    e prima oara cand aud de chiftelute la cuptor!!nu stiu de ce nu m-am gandit si eu la asta,dar cu siguranta voi incerca!multumim pentru pont!

    • Nicolae Claudia
    • 17/06/2016
    Răspunde

    Sotul le face la cuptor, in sos de rosii

    • Tatiana Sorina
    • 17/06/2016
    Răspunde

    O sa incerc si eu,cred ca sunt bune. Am mai vazut pe net dar nu am incercat.

    • Pusa Raisa
    • 18/06/2016
    Răspunde

    Cu siguranta sunt mai sanatoase si mai dietetice fara a fi prajite. Dupa cate vad le-ai si inmultit cu cartof si paine .la 500 gr de carne 3 felii de paine si 2-3 oua mie personal mi se pare cam mult. Dar depinde de gust. Eu prefer mai multa verdeata ,adica si marar nu numai patrunjel . Oricum chiftelutele sunt bune !

    • Toma Tanțica
    • 20/03/2018
    Răspunde

    Mi-ai facut o pofta..pfff..o sa le incerc si eu la cuptor..Arata foarte bine. .bravo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares