Ingrediente coji nuci:
- 2 pachete de unt bun, gras
- 4-5 oua(depinde de marime)
- 2 linguri de otet
- zahar pudra 2 canute(de ceai)
- sare
- un varf de cutit de amoniac
- esenta de rom
- faina
Ingrediente crema nuci:
- 480 ml lapte
- 1 plic de budinca de ciocolata
- 5 linguri de zahar
- 140 gr unt
- 100 gr nuca de cocos
Eu am folosit aceste cantitati pentru ca am facut foarte multe nuci, voi le puteti injumatati.
Intr-un castron cerneti mai multa faina(700-800 de grame) si faceti o adancitura in care puneti untul la temperatura camerei. Daca untul este tare, va fi imposibil sa lucrati cu el. Peste el adaugati ouale batute inainte cu o lingura in alt castron, sarea, zaharul, esenta si amoniacul stins cu cele doua linguri de otet. Incepeti sa amestecati ingredientele incorporand treptat si faina. Se framanta un aluat pana ce acesta nu se mai lipeste de mana(daca este nevoie se adauga faina pana ajungem la acest rezultat). Se lasa putin aluatul sa respire, cam 15 minute apoi se fac bilute din aluat, potrivite ca marime, cam cat o boaba de strugure de masa, si se coc in forma speciala de nuci.
Pentru crema, preparam budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe plic si o lasam se se racoreasca bine. Cand budinca incepe sa se raceasca(dar nu de tot), incorporam si untul in ea si nuca de cocos si o dam la frigider minim o ora. Umplem nucile cu aceasta crema si le pudram cu zahar.
Bunatate de bunatate! Si mie imi plac,le voi face curand!Cu budinca de ciocolata n-am facut inca!
Hai că m-ai dat pe spate cu nucile astea, Cristino!! Bravo!! Am și eu forme, dar nu știu când să mă apuc, că nu-mi vine, zău 😛
Arata exact ca cele din copilaria mea.Imi este pofta de zici ce e asta 🙂
Vai cate ai facut! Bine ca si eu daca fac atatea in doua zile nu mai ramane nici una!
Suntem 10 in curte. Nu-s asa multe!