Spaghete bolognese cu pui

Spaghete bolognese

Am preferat retetea de spaghetti Bolognese fara grasimi pentru sotul meu care are colesterolul marit dar pofteste la bunatati.

Ingrediente:

  • un piept de pui de marime medie
  • 350 de grame de paste
  • o jumatate de dovlecel micut
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o ceapa mica
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi italiene
  • o lingurita de ulei
  • 3-4 rosii  bine coapte
  • o lingurita de paste de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • parmezan
Pieptul de pui se spala, se toaca marunt de mana sau se da prin robot in functie de cat de marunt il vreti. Ceapa, ardeiul gras si dovlecelul se curata, se toaca cuburi(rosiile si ardeiul cuburi mai mici si dovecelul cuburi mai mari). Intr-o tigaie teflonata sau cu strat ceramic, punem o singura lingurita de ulei si cand e incins adaugam ceapa si ardeiul, apoi peste 1-2 minute adugam si carnea de pui. Le calim foarte putin cat sa aibe preparatul o aroma placuta de carnita prajita, apoi adaugam rosiile date prin blender sau pe razatoare(fara coji), sare, piper, cimbru si ierburi mediteraneene.
Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste, dupa ce am adaugat sare in apa.
Sosul se lasa sa fiarba vreo 20-30 de minute la foc mic pana se patrunde carnea de pui si fierb rosiile dand consistenta sosului. Spre final, cu 10 minute inainte sa oprim focul adaugam si dovlecelul cuburi, pasta de tomate si usturoriul zdrobit.
Se scurge apa in care au fiert pastele, se trec sub jet de apa rece si apoi se scurg bine. Pastele se servesc cu sosul preparat mai sus, acoperite de o paturica firava de parmezan ras.
Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    reteta mea este putin diferita!! :)dar pastele tele arata bine!!ai incercat vreodata sa faci paste cu ficatei de pui??? 😀 o nebunie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 shares