4 tipuri de rochii elegante scurte perfecte pentru mignone

rochii elegante scurte

Cine-a zis că o rochie elegantă trebuie să fie neapărat lungă? Mi-am pus întrebarea asta deși nici eu nu știu de ce. Nici măcar nu-mi pasă cine a spus așa ceva, oricâte argumente ar avea pentru afirmația sa.

Am participat de curând la un eveniment care cerea o ținută elegantă. Eu am purtat o rochie (mărime mare, cum altfel) de lungime medie. Mă și simțeam prost că eu mereu trebuie să mă acopăr pentru că nu am picioare de arătat. Ghiciți ce! Rochia mea era printre cele mai scurte de acolo 😀 . Toate tipele alea bine, multe dintre ele având sub 25 de ani, cu rochii lungi și extra-lungi. Nu-s cârcotașă. Unora le stătea de minune așa, dar erau multe fete scunde care se chinuiau să-și țină echilibrul pe platforme de 15 cm ca să pară mai înalte. Nu le-o fi dat și lor prin cap că le-ar fi ajutat mai mult niște rochii scurte? Sau toată lumea crede că elegant înseamnă neapărat lung?

Rochiile de cocktail scurte pot fi foarte bine purtate și la eveniment de genul nuntă sau botez. Lăsând picioarele la vedere, mai ales dacă sunt asortate cu pantofii potriviți, genul acesta de rochii avantajează persoanele mignone alungindu-le silueta și făcându-le să pară mai înalte. Te confrunți cu problema asta și ești gata să dai rochia lungă pe una deasupra genunchiului? Iată câteva modele de rochii elegante scurte pe care le poți purta fără probleme la orice eveniment unde se impune ținută elegantă.

inpuff.ro

Rochia strâmtă cu broderie

Broderiile sunt în mare vogă în 2017. Se poartă inclusiv pantofii cu broderie. O astfel de rochie roșie, deasupra genunchiului, mulată, cu detalii din broderie neagră, purtată cu pantofi stiletto va arăta minunat și-ți va pune în valoare silueta și picioarele. Broderia nu marchează talia, ci mai degrabă bustul. Este același efect de alungire ca atunci când ai purta o fustă creion cu talie înaltă.

rochie mulată roșie cu broderie

Rochia cu decolteu în V

Decolteul în V este un must have pentru persoanele scunde care vor să corecteze prin ținută acest neajuns. Fie că e vorba de un tricou, un pulover sau o rochie, decolteul acesta alungit are același efect(de alungire) asupra siluetei. Asortează o rochiță precum aceasta roz cu sandale în aceeași culoare sau cu pantofi într-o nuanță cât mai apropiată de cea a piciorului și un colier lung! N-are cum să nu-ți placă rezultatul.

rochie decolteu în V

Rochia cu umerii goi

O altă alegere inspirată ar fi rochia cu umerii goi. Aceasta atrage atenția asuprea zonei umerilor și a bustului și te face să câștigi centimetri din punct de vedere optic. Neapărat va trebui asortata cu un colier alungit, nu cu unul la baza gâtului, și cu atât mai puțin cu un chocker.

rochie cu umerii goi

Rochia transparentă în zona decolteului

Funcționează pe același principiu ca rochia cu umerii goi, dar este mai comodă, mai ales pentru persoanele care nu au un bust generos care să ofere susținere rochiei de mai sus. Observați că tulul transparent de pe zona umerilor și a decolteului este aproape insesizabil. Nu trebuie să fie neapărat rochie roz, ca cea aleasă de mine drept model, doar că partea aceasta superioară transparentă trebuie să fie într-o nuanță deschisă care aproape că se confundă cu pielea(rozul prăfuit, bej, somon).rochie decolteu transparent

Iată deja 4 tipuri de rochii scurte pe care le poți purta cu succes la evenimentele unde vrei să adopți o ținută elegantă. Sigur că mai sunt și altele. Atenție! A nu se înțelege din acest articol că descurajez purtatul rochiilor lungi de către doamnele și domnișoarele scunde. Dacă sunt alese și accesorizate bine și acelea pot arăta minunat, chiar dacă ai 1,60 m.

Cele 4 modele de rochii prezentate în articol pot fi achiziționate de pe Batoko.ro

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Toate sunt faine,dar oare mie cum mi-o sta?

    1. Pai cel mai simplu e sa te duci intr-un magazin sa probezi.

  1. mie imi plac rochiile scurte si le aleg mai mereu. intr-o vreme voiam ceva lung, dar n-am reusit sa-mi iau decat un model si am renuntat repede la obsesie

    1. esti tanara, arati bine, bravo tie! Asta zic ca unele am vrea sa purtam scurt si nu putem si cele care arata bine parca vor sa se ascunda. Mai mult arata pe strada :))

    • Gradinariu Madalina Petronela
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Ultimile 2 modele is mai frumoase

    1. Gusturile nu se discuta, se stie.

    • Angelica Popa
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Îmi plac mult sugestiile tale! Într-adevăr am văzut multe fete tinere care țin neapărat să arate din alt veac, sau pur și simplu nu știu ce le avantajează.

    1. Te gandesti si ca de la pe la 40 de ani incolo au destul timp sa se acopere, nu?

  2. Răspunde

    Daca eram mai slaba, as fi ales varianta 2 si varianta 3. Imi plac cele simple, dar cu dantela putina.

    1. Iar te dai mare? 😛

    • Valeria Chertes
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Sunt tare dragute rochitele.

    • nicolae claudia
    • 10/08/2017
    Răspunde

    pot zice ca sunt adepta rochiilor lungi, asta pt ca am 1.83cm..dar nu dau la o parte nici rochiile scurte

    1. la 1,83 si eu as purta o rochie lunga si m-as simti ca o printeza, zau.

    • ghelbere elena
    • 11/08/2017
    Răspunde

    Superbe modelele alese de tine. Imi plac, desi sunt foarte inalta daca ar fi mai lungi le-as purta, prima si a doua ar fi perfecte pentru mine.

    1. Fiecare stie cel mai bine ce i se potriveste. Sau ar trebuie sa stie…

  3. Nu optez niciodată pentru rochii lungi la evenimente, mi se par incomode și nici nu mi se potrivesc eu fiind mica de inaltime.
    Am optat mereu pentru rochii scurte, cu decolteu in V pentru a parea mai inalta, stramta pe talie, dar bufanta partea de jos.

    1. Unde mai pui ca in cele lungi nici nu prea poti dansa in voie.

  4. Răspunde

    Imi place rochita cu umerii goi, cea neagra. Daca mi-ar mai si veni, zau ca mi-as lua-o :))

    1. Pana atunci poti sa te uiti in voie. Nu costa nimic.

  5. Răspunde

    Imi plac toaaate ^_^ mai putin aia mulata! Nu sunt asa secsi 😛

    1. As vrea eu sa arat ca tine cand oi avea anii tai.

  6. Răspunde

    Imi plac propunerile tale. In toamna cunun si va trebui sa-mi aleg si eu o rochie lunga. De fapt imi trebuiesc 2 si inca nu m-am hotarat asupra modelelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares