Cum poți construi o casă mai ieftin. 3 idei de luat în considerare

Cum poți construi o casă mai ieftin

Stiu că mulți dintre cei care vor citi acest articol mă vor critica și vor susține sus și tare că ce propun eu azi este rabat de la calitate și că, decât să faci o casă mai ieftină anul ăsta, mai bine mai aștepți 2-3 ani să mai pui bani deoparte. N-au decât! Eu știu mai bine cum e ai un buget limitat și nu doar să vrei, ci să fie obligatoriu să ai casa ta cât mai curând, ca să nu fi nevoit să intri în banii strânși pentru casă pentru a plăti o chirie.

Faptul că nu dispuneți de un buget foarte mare nu înseamnă că o să aveți o casă ca a purcelușilor din poveste, gata să pice la prima adiere de vânt. Puteți foarte bine să construiți mai ieftin, să aveți propria casă anul ăsta, nu peste un deceniu, și să și arate decent și să vă simțiți în siguranță în ea. Iată doar câteva idei care ar trebui luate în considerare.

Restrângeți suprafața de construit

Vă doriți o casă cu 3 camere, cu o bucătărie mare și 2 băi. Și dacă nu aveți bani de toate astea ce faceți? Mai stați cu soacra sau cu chirie 5 ani? Cel mai bine este să vă limitați la o construcție mai mică. Renunțați la o cameră și la o baie. Decât 200 de mp construiți aiurea, mai bine 70 bine finisați. Puteți chiar să vorbiți cu proiectantul să facă planul în așa fel încât, când veți dispune de resurse financiare noi, să puteți construi și restul încăperilor dorite.

carturesti.ro

Alegeți materiale de construcții convenționale mai ieftine

Mulți recomandă cărămida ca fiind cel mai bun material de construcții. Ei bine, nici BCA-ul nu este de ignorat, să știți. Este mai ieftin (nu cu mult, dar tot se face puțină economie) și poate chiar să izoleze termic și fonic mai bine decât cărămida, dacă este suficient de gros. Și nu se poate spune despre BCA că nu rezistă la cutremure. Faptul că e bun izolator o să reducă și costurile cu asigurarea confortului termic mai târziu, când veți locui în casa.

Odată construiți pereții, aceștia vor trebui izolați la exterior sau/și la interior. Pentru izolație se pot folosi mai multe tipuri de materiale, cele mai cunoscute fiind vata minerală și polistirenul. Vata minerală prezintă trei mari avantaje, acelea că izolează și acustic, nu arde și reduce riscul apariției condensului pentru că ea permite aerului să circule. Totuși, mult mai ieftin scăpați dacă o înlocuiți un astfel de polistiren expandat. Dacă alegeți grosimea potrivită (puteți folosi plăci mai groase la exterior și mai subțiri la interior), puteți izola termic foarte bine și cu el. În afară chiar se construiesc case pe structură de polistiren.

Și la acoperiș există întotdeauna variante mai ieftine. Știu că arată foarte bine țigla metalică și este la mare modă, dar este și destul de scumpă. Gândit pe termen lung, poate că aceea rezistă mai mult, dar tu ai nevoie de casă și acoperiș acum, deci poți foarte bine să finisezi cu genul acesta de tablă cutată. Nu va arăta ca un acoperiș de revistă, dar va rezista ani buni. Prețul este mai mult decât accesibil și nu ieși scump nici cu mâna de lucru pentru că e ușor de montat.

Folosiți materiale neconvenționale sau reciclate

Poate că cea mai ieftină soluție este să renunțați total la materialele de construcții clasice. Cum vă sună ideea unei case din lemn sau chiar din lut? Da, ați auzit bine. Eu am și acum 2 camere din casa bătrânească, din paiantă. Au supraviețuit și marelui cutremur din ’77 și sunt și încăperile cu cea mai bună izolație. Păstrează bine căldura pe timp de iarnă și sunt cele mai răcoroase vara. La fel de bine poți folosi materiale reciclate de la alte clădiri demolate. De cel mai mare succes se bucură cărămida reciclată, dar are dezavantajul că trebuie curățată și se pierde mult timp cu asta.

Ce trebuie să rețineți

Preferați calitatea înainte cantității! Mai bine o construcție mai mică, de calitate, decât una mare care va necesita reparații peste 10 ani.

Nu vă feriți de ideile și tehnicile moderne care implică materiale neconvenționale! Casele pe structură de lemn chiar sunt foarte rezistente și mult mai ieftine.

Căutați materiale clasice mai ieftine, dar bune! Nu vă permiteți țiglă metalică sau ceramică, dar nici nu e cazul să puneți carton pe casă, câtă vreme există varianta tablei, fie ea dreaptă, cutată, gri sau roșie.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Carmen
    • 09/08/2017
    Răspunde

    Misto articolul, ofera idei de pus in practica. De-as avea o bucata de pamant, doar baza as alege sa o fac din ciment turnata, in rest din boltari de lut si daca pot sa ajut chiar eu la finisaje si alte actiuni. Bunicii, parintii au crescut in astfel de case. Inca merg in vizita in astfel de casecu imbunatatiri aduse, baie in casa, bucatarie complet echipata, se mentine racoarea,se mentine caldura, nici probleme cu umezeala nu prea am vazut si banui ca ar fi si mai sanatoase. Casa mea asa as vrea sa fie cu mult lut si lemn. 🙂

    Spor la construit, renovat.

    Ps. George Buhnici face o chestie inedita, detaliaza pe site fiecare pas din casa lui, video, poze. E drept pare sa aiba resurse financiare bune. Este interesant cum se dezvolta casa lor.

    1. N-am prea urmarit materialele lui Buhnici, dar imi place mult cum gandesti, sa stii. Eu nu stiam ca se fac boltari din lut. Banuiesc ca rezultatul ar fi la fel ca la casele batranesti, o constructie foarte bine izolata. Sa iti Ajute Dumnezeu sa faci asta candva!

  1. Răspunde

    Sfatul despre calitate, care trebuie pusa inaintea cantitatii, este esential. Adesea am spus ca eu mi-as dori o locuinta mica, dar cocheta, in schimbul unei case prea mari pentru mine (care inseamna totodata si muuuult spatiu cand e vorba de curatenie, dar la fel de mult cand e vorba de renovare).

    1. gandesti la fel ca mine. Nici eu nu am vrut casa mare pentru ca nu mi se parea ok sa incalzesc si sa intretin ceva de care nu aveam neaparat nevoie. Ne ajung 2 camere.

    • Valeria Chertes
    • 09/08/2017
    Răspunde

    De abia am terminat de construit, nici nu mai vreau sa aud.

  2. Foarte util si interesant articolul tau, chiar o sa am nevoie de aceste ponturi cat de curand. Mersi de informatii.

  3. Răspunde

    Pentru orice exista o solutie mai ieftina. Doar ca unii dintre noi uita asta. Cel putin in Romania se sta prost la capitolul acesta al educatiei financiare. Nu stim sa ne folosim inteligent resursele financiare si ajungem sa ne bagam in datorii inutile. Sper sa articolul tau sa ii ajute pe cei din aceasta categorie 😉

    1. pai de ce nu-si faca palat, daca tot exista banci sa ia credite? :))

    • nicolae claudia
    • 10/08/2017
    Răspunde

    cand vine vorba de soacra si chirie, sunt buni si 50MP 🙂

    1. eu as accepta si 40 ca apartamentul meu avea 37.

    • ghelbere elena
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Stau la apartament si nici o speranta sa ma mut la casa. Daca as avea bani mi-as face o casuta micuta din lemn la munte.

    1. la munte mi-ar placea si mie sa am un loc al meu.

    • Iacob Elena
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Eu nu am de ce sa te critic. Sunt si eu adepta unei case micute! Oriunde e bine daca nu e prin preajma o soacra acra!

    1. Depinde si de soacra, dar in general e mai bine fara ea.

    • Dincolo de nori
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Am văzut case din baloți de paie și arată tare fain. Bașca izolație, rezistență la cutremur, etc.

    1. Am vazut si eu undeva o poza, dar parca din paie nu m-as incumeta sa o fac. Daca vine lupul si sufla? 😀

  4. eu sincer, as face orice compromis numai sa am casa mea 😀 noi am ales varianta de apartament, dar as renunta oricand la el pentru o casa…

    1. casa, apartament, ce-o fi, important e sa fie al vostru, sa nu depindeti de nimeni si sa nu va bata nimeni la cap.

  5. Răspunde

    Dupa doua case pe care le-am aranjat (ma rog, la actuala casa inca mai e de lucru destul de mult), as zice ca ai mare dreptate in tot ce ai afirmat. Trebuie sa te gandesti serios ce vrei sa ai, ce iti permiti sa ai si ce merita sa cheltui ca sa investesti pentru viitor.

    1. Eu am trecut prin experienta asta a construirii unei case acum 7 ani. Visam si noi la tabla scumpa si balcon de exemplu, dar am renuntat la ele pentru ca inghiteau multi bani si nu ne erau absolut necesare. Trebuia sa calculam leu cu leu sa ne ramana si de finisat si de mobilat.

  6. Oamenii fac o mare greseala cand construiesc o casa. Nu apreciaza corect suma de care au nevoie, Majoritatea incep o casa mare, apoi pe parcurs isi dau seama ca nu le ajung banii si fac rabat de la calitate.
    Pentru a te bucura de casa pe termen lung fara a mai fi nevoie de reparatii si investitii, trebuie facuta bine si corect de la bun inceput.

  7. Răspunde

    Stiu cum este sa-ti doresti o casa si sa vrei sa te muti urgent si totusi bugetul nu-ti permite sa faci toate arogantele pe care ti le-ai dori. Propunerile tale sunt perfecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares