Produsele apicole pentru copii – beneficii. Cum îi convingem să le consume?

ursuleț cu miere si caramele cu polen Apidava

Mierea, polenul, propolisul sunt cele mai cunoscute produse apicole, cele pe care le consumăm cel mai des. Beneficiile consumului de apicole sunt foarte multe și dovedite cu vârf și îndesat de-a lungul timpului. O lingură de miere este deopotrivă aliment, supliment și tratament. Mierea, polenul și propolisul hrănesc, furnizând organismului o serie de nutrienți, protejează de anumite afecțiuni și le pot veni de hac altora. Ele pot fi consumate chiar și de către ce mici, după vârsta de un an, și tare ar fi bine ca părinții să le introducă în meniul zilnic.

Iată ce minuni fac produsele apicole pentru copii!

Le dau energie

Mierea în special este o bună sursă de energie pentru cei mici. Odată cu începerea școlii sau a grădiniței, programul suferă modificări și mulți copii se simt obosiți. Mierea nu funcționează ca dulciurile sintetice, să ridice rapid nivelul glicemiei ca mai apoi să o scadă brusc, făcându-ne să ne simțim lipsiți de vlagă. Un ceai cu miere, o felie de pâine integrală cu unt și miere sunt surse de energie pentru multe ore.

copil mananca miere

Îi feresc de boli

Produsele apicole sunt buni prieteni cu sistemul imunitar pe care îl întăresc și îl ajut să țină piept bacteriilor și virusurilor care pândesc la orice pas în colectivul de copii. Un sistem imunitar puternic înseamnă mai puține răceli, mai puține nopți nedormite, mai multe zile de joacă pentru copil, mai multă liniște pentru părinte.

Le dau poftă de mâncare

Lipsa poftei de mâncare este o problemă de care foarte mulți părinți se plâng, dar pe care puțini aleg să o remedieze în mod natural. Cei mai mulți dau fuga la farmacie și îndoapă copiii cu suplimente și vitamine menite să le crească apetitul. Și cât se roagă de ei să le înghită, și cât de scumpe sunt! Produsele apicole sunt mai accesibile ca preț, naturale și foarte eficiente în astfel de cazuri.

Sunt antibiotice naturale

O mulțime de reportaje vorbesc în ultima vreme despre riscurile consumului frecvent de antibiotice. Nici copiii nu stau foarte bine la acest capitol. Mulți medici recomandă prea ușor antibioticele. Avem și soluții naturale pentru infecții. Nu spun că, dacă medicul recomandă administrarea de antibiotic părintele trebuie să facă altfel, ci că ar trebui să ajute organismul și pe cale naturală. Mierea, polenul, propolisul pot contribui la distrugerea mai rapidă și definitivă a unor bacterii precum Salmonella, Streptococul și Stafiloculul auriu.

Susțin performanțele școlare

A nu se înțelege că cine mănâncă miere sau caramele cu miere ia nota 10 din oficiu! Produsele apicole nu hrănesc doar stomacul, ci și creierul. Ele stimulează activitatea cerebrală, îi ajută pe copii să se concentreze mai ușor și mai bine, să înțeleagă rapid lecțiile care li se predau, să memoreze mai ușor. În felul acesta ele contribuie la rezultate școlare mai bune.

produse apicole copii Apidava


Acum, că ne-am lămurit în privința minunilor pe care le pot face produsele apicole pentru copii, mai rămâne o problemă – cum îi convingem pe cei mici să le consume. Mulți copii le refuză fără să guste măcar dintr-un bocan cu miere, fără să știe dacă are de fapt gust bun sau nu.

Cum îi facem pe copii să accepte produsele apicole?

Prin introducerea lor devreme în alimentație

Cu cât produsele apicole pentru copii sunt introduse mai devreme în alimentație, cu atât ele vor fi acceptate și adoptate de către copii mai ușor. Să vii cu lingurița de miere la un copil care vreme de 5 ani nu a văzut mierea la față în casă este ca și cum te-ai duce să-i dai unui tip dependent de consumul de carne o bucată de broccoli la grătar.

Prin exemplul propriu

Dacă tu nu consumi miere și apicole în general, cum crezi că va vrea copilul tău să le consume? Dacă vrei ca cel mic să bea ceaiul cu miere în loc de zahăr, să prefere caramelele cu miere în locul acadelelor, trebuie să te dai pe tine drept exemplu, să te vadă și pe tine consumând acele lucruri. Altfel vei fi ca părinții aceia care beau Cola, mănâncă hamburger și obligă un copil plângând să mănânce morcov, că ăla este sănătos.

caramele cu polen Apidava

Prin povești

Din fericire, în lumea lui 2018 sunt foarte multe cărticele și chiar desene animate cu albinuțe care adună polen și ursuleți care caută miere. Prin intermediul lor poți convinge copilul să încerce produsele apicole. Poate va fi curios să vadă ce gust are mâncărica preparată de albinuțe în stup sau cât de dulce poate fi mierea, de riscă ursul să fie înțepat de un roi de albine doar ca să se bucure de gustul ei.

ursuleț cu miere si caramele cu polen Apidava

Prin produse care să-i atragă

Dincolo de cele 3 metode prezentate mai sus, contează foarte mult ca produsele apicole pentru copii să arate într-un anume fel. Mult mai atrăgător ar fi un borcan de miere cu stickere cu albinuțe sau, și mai bine, un recipient sub formă de ursuleț-biberon cum au gândit cei de la Apidava (detalii despre produsele lor găsiți pe apidava.ro). Este atractiv și haios, ceva pe placul copiilor. Vor trage la ursulețul cu miere la fel cum ursul trage la miere. Ambalajul contează și pentru noi, adulții, nu doar pentru cei mici.

Contează mult și tipul de miere ales. Unele sortimente sunt mai greu de acceptat pentru că au aromă mai pronunțată și pot modifica gustul laptelui sau al ceaiului în care sunt adăugate. Cei de la Apidava au ales să umple ursulețul cu miere de salcâm care nu face treaba asta și are o aromă plăcută, dar discretă.

Însuși materialul ambalajului este de apreciat la ursuleții cu miere. Este plastic. Nu se va sparge dacă cel mic scapă mierea din mână. Bilă albă și pentru modul de dozare. E ca la ketchup. Mierea curge ca din biberon, deci este exclus să fie vărsată în mod accidental.

De asemenea, câd vine vorba de polen și propolis, nu poți avea pretenția ca cel mic să le consume ca atare. Cel puțin nu la început. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la ele sau să i le dai forțat. Copiii pot beneficia de proprietățile lor consumându-le sub formă mai atrăgătoare, cum este cazul caramelelor cu polen și propolis de la Apidava.

produse apicole copii Apidava

Sunt senzaționale la gust, exact cum erau caramelele pe vremuri. Eu mă așteptam să nu îi placă soțului meu pentru că el nu prea e fan polen, dar gustul de polen este foarte discret. Au textura moale, nu sunt caramelele acelea în care riști să-ți rupi dinții. Singurul lucru pe care mi-aș dori ca Apidava să-l facă pe viitor ar fi să precieze procentele de miere și zahăr din produs, căci da, aceste caramele conțin și zahăr.

Oferiți produse apicole copiilor! Învățati-i să le iubească, povestiți-le (pe înțelesul lor) cum le produc albinele și cât de bine fac corpului și minții! Vor fi mai sănătoși, mai voioși, mai ageri la minte. 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 26/09/2018
    Răspunde

    Un articol minunat! Pe vremea cand eram mica tata avea multi multi stupi. Eram asa nerabdatoare sa scoata mierea. Fagurele era preferatul meu. Doamne cat de bun era,eram toata plina de miere,imi aduc aminte cum radea tata copios, de mine. De cativa ani nu mai avem,a fost o iarna grea si au murit toate albinutele. Dar ma bucur ca si fiica mea ia prins,ii place la nebunie mierea,iar din casa noastra nu lipseste niciodata delicioasa miere.

    1. si mie imi place enorm mierea in fagure!

  1. Caramele de la Apidava au devenit preferatele noastre dup aprima degustare!

    1. nu-i asa ca au gust bun?

    • Ioana Radu
    • 27/09/2018
    Răspunde

    Caramelele alea sunt ceva ce eu clar as cumpara, numai ca vreo doi ani (cat am aparat dentar) n-am voie sa mestec nimic lipicios si am si alte restrictii alimentare. Mi se pare insa grozava ideea cu caramelele, atat pentru copii cat si pentru mine – fiind mofturoasa pana la luna si inapoi :)).

    1. trust me! nu sunt lipicioase, sunt mai degraba sfaramicioase.

  2. Incerc sa le am mereu prin casa si sa le ofer tuturor celor dragi pentru a-i invata sa iubeasca produsele apicole.

    1. deci daca venim la tine, primim caramele?

    • Lamiita Petre
    • 28/09/2018
    Răspunde

    Sunt un deliciu, atat caramelele cat si mierea. Cu greu m-am abtinut sa nu mananc eu toate caramelele dar diabetu mi-a dat coate mereu. Vreo 3- 4 tot am mancat si eu. Si pentru ca vremea s-a racit, iar eu deja am capatat o usoara viroza, am trecut pe ceai cu miere de la Apidava.

    1. Si de astea iti crestea glicemia asa rau? Mama a mai mancat si ea, dar nu mi-a zis ca ar fi variat mult valorile glicemiei.

  3. Răspunde

    Fiicele mele adora caramelele cu polen, in special cea mica. Nu ma asteptam sa le placa atat de mult! Iar mierea ne este nelipsita din casa. O lingurita dimineata face minuni, este cea mai buna pentru cresterea imunitatii!

    1. Noi toata iarna bem in fiecare dimineata ceai indulci cu miere si rar racim.

    • Nicolae Claudia
    • 29/09/2018
    Răspunde

    Si fetita mea consuma mierea.. dar poate nu atat de des pe cand mi-as dori

    1. Important este ca nu o refuza si ca i-ai oferit-o. Macar nu te vei simti vinovata.

  4. Răspunde

    Chiar daca este dulce, nu prea reusesc s-o conving sa consume regulat si fara sa o rog frumos. De obicei ii mai dau cate o lingurita dimineata inainte de gradi. Dimineata vrea nu vrea sa mearga la gradi, asa ca nu o mai stresez si eu cu mierea 🙂
    Daca vrei sa vezi copil incapatanat …. s-o cunosti pe Criss a mea. Cand i se pune pata este un NU categoric indiferent ce-i zici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares