4 motive să alegi un apartament nou, într-un complex rezidențial, în locul unuia într-un bloc vechi

apartamente noi (2)Vorbim astăzi despre veșnica problemă a celor care vor să-și cumpere un apartament: sa-mi cumpăr unul într-un bloc vechi sau să mizez pe un apartament într-un complex rezidențial, proaspăt construit? Cei mai mulți dintre cei care se confruntă cu această dilemă se gândesc la ce le spun părinții, cum că blocurile vechi ar fi mai rezistente, și renunță din start la ideea de a achiziționa apartamente noi. Eu i-aș sfătui să se mai gândească la gradul de uzură al unui apartament vechi, la starea în care sunt instalațiile electrice și cele sanitare. Asta ca să nu mai zic că nici un bloc vechi nu își poate oferi facilitățile de care poți beneficia fiind proprietar de apartament într-un complex rezidențial. Da sunt pornită pe ideea că e preferabilă investiția într-un apartament nou și am să vă dau și argumente.

Diferențele de preț nu sunt foarte mari

Dacă vorbim despre apartamente în aceeași zonă, prețurile nu diferă foarte mult între cele două tipuri de apartamente. De pildă, un apartament cu 3 camere într-un bloc construit în ′80, în Doamna Ghica, costă undeva pe la 70.000 de euro, ceea ce nu e deloc departe de un apartament cu 3 camere în complexul Doamna Ghica, unde ai un apartament nou-nouț, în care nu trebuie să investești bani ca să schimbi faianța ciobită sau parchetul zgâriat. De ce costă un apartament vechi la fel de mult? Pentru că proprietarii nu prea fac o evaluare a ceea ce îți oferă, ci îți cer cât au ei nevoie ca să își ia apartament în altă zonă și să le rămână și de o mașină la mâna a doua.

Ratele direct la dezvoltator

Pentru a cumpăra un apartament vechi trebuie să vii cu toți banii de la început. Fie că vorbim de banii din economii proprii sau dintr-un credit, de orice fel, trebuie să îi ai pe toți dacă vrei să te muți în apartament. În schimb, mulți dintre dezvoltatorii imobiliari care vând apartamente noi, îți oferă varianta creditului direct la ei. Am să dau drept exemplu tot complexul Doamna Ghica, la care poți opta pentru plata unui avans de 15% din prețul unei locuințe și restul de 85% îl achiți în rate.

Nici costurile de întreținere nu sunt cu mult diferite

O altă temere a multor potențiali cumpărători este aceea că toate facilitățile, pe care le oferă ansamblurile rezidențiale, vor ridica foarte mult costurile la întreținere. Este adevărat că se plătește ceva în plus pentru ele dar este la fel de adevărat că, în blocurile noi, în care fiecare apartament are contorizare separată, este mult mai ușor să controlezi costul întreținerii. În aceste condiții ai toate șansele să plătești lunar, pentru întreținerea unui apartament spațios cu 3 camere, o sumă mult mai mică decât cea pe care o poți găsi afișată la avizierul unui bloc vechi, pentru un apartament aproximativ egal cu al tău, ca suprafață.

 Siguranță și spații verzi

Crezi că blocurile vechi care au montat interfon sunt sigure? De câte ori n-ai intrat într-o scară de bloc, când ai mers la dentist sau la un prieten, doar pentru că i-ai zâmbit unei doamne care tocmai intra și i-ai spus Lăsați-o să intru și eu!? Dar părculeț sau spațiu verde mai vezi pe la blocurile vechi? S-au cam transformat în parcări, parcări pentru care trebuie să plătești bani grei pentru a-ți asigura un loc în ele. Printre facilitățile de care te poți bucura într-un ansamblu rezidențial se numără și următoarele:

  • spații verzi și spații de joacă pentru copii, locuri frumos amenajate, liniștite și sigure;
  • parcare asigurată;
  • acces controlat în parcare și în clădiri. Nimeni nu va parca pe locul tău și nici un musafir nepoftit nu va intra în bloc;
  • pază permanentă;
  • sistem de prevenire și combatere a incendiilor;

Cred că putem spune că un apartament nou, situat într-un complex rezidențial, este mult ma avantajos decât unul dintr-un bloc vechi. Avantaje mai sunt dar acestea mi s-au părut mie a fi cele mai importante. Probabil că unii se gândesc și la altă problemă, cea a zonei în care se vor muta.  E adevărat că multe din ansamblurile imobiliare sunt construite la periferia orașului și e cam dificil dacă trebuie să ajungi la job, în centru, la o oră de vârf. Asta chiar e o problemă. Vestea bună e că, apartamentele de aici sunt amplasate într-o zonă foarte bună, cu acces facil la supermarketuri, parcuri și metrou(cel mai rapid mijloc de transport din București).

Deciziile le luați singurei pentru că e vorba de banii voștri și de o investiție serioasă, pe termen lung.  Pentru mine important este să vă ajut cu informația și, dacă informațiile de azi vor ajuta măcar o persoană să facă alegerea potrivită, atunci înseamnă că mi-am făcut treaba.

 

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Sima Irina
    • 26/03/2016
    Răspunde

    Ce vise frumoase. Depinde de noi sa le facem realitate…

    • ghelbere elena
    • 26/03/2016
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine. E mult mai bine si mai sanatos daca tot faci o investitie sa-ti cumperi un apartament nou. Avantaje foarte multe.

    • Aida Dolce
    • 26/03/2016
    Răspunde

    Ar fi o mie de motive..cine n ar vrea.Dar ce te faci cu sotii care au vechii prieteni in vechile cartiere? 🙂 😉

    • dumitrescu elena
    • 26/03/2016
    Răspunde

    da,adevarta sunt sute de motive sa/ti cumperi unul nou,dar….finantele te impiedica ,pe unii cel putin ,oricum vise putem sa ne face cu totii ,este fruos sa visezi la ce/ti doresti ,dar greu sa se indepplineasca in zilele si salariile celor de rand

    • Daniela Dodoi
    • 26/03/2016
    Răspunde

    O casa pentru unul tânăr e vis îndepărtat,rate ,rate…..rate si nu prea isi mai permit un apartament intr-o zona rezidentiala.

    • Stoica claudia
    • 26/03/2016
    Răspunde

    De acord cu tine

    • Vasile Rotaru
    • 27/03/2016
    Răspunde

    Cine nu si-ar dori asa unul? Pentru tineri e greu,salariu mic,loc de munca (daca gasesc),multe probleme,putini isi permit(tot cei ce au din plin).

  1. Răspunde

    M-am uitat si eu la cateva apartamente de acolo, cu prietenul meu, zilele trecute. Arata foarte foarte bine!

    • Lamiita P
    • 27/03/2016
    Răspunde

    Casa, dulce casa. E cea mai grea problema cu care se confrunta mai ales tinerii in ziua de azi. Fi-meu locuieste in Timisoara cu chirie si tot incercam sa gasim solutii pentru a-si cumpara un apartament. Mama, n-are sa-i dea zestre prea mare dar l-as ajuta cu tot ce pot.

    • Hacman Mariana
    • 27/03/2016
    Răspunde

    Daca ne-am permite sa cumpăram un apartament intr-o zona rezidentiala ar fi ideal..dar na..pana atunci ramanem cu visele..dar vorba aceea ,,si visele pot deveni uneori realitate”…asa ca…niciodata nu se stie…

  2. Eu as opta pentru un apartament nou, cu siguranta!

    • Dumitrescu Claudia
    • 28/03/2016
    Răspunde

    Si noi vrem sa ne mutam, si de abea astept,eu al alege intr un complex rezidential sincer, ca stiu care s multele probleme sa zic asa in cele vechi,mai ales tevile vechi si ruginite..

    • Barbalata Mirela
    • 03/04/2016
    Răspunde

    Da, ai dreptate. Dar ce te faci cand nu ai bani. Si ti-e teama de banci ca de d…… In Bacau cam greu cu rate directm nla dezvoltator. Tot la banci ajungi.

      • cristina
      • 06/04/2016
      Răspunde

      Te muti la bucuresti 😛

    • Marius
    • 07/02/2017
    Răspunde

    un apartament nou e o investitie serioasa dar merita fiecare banut. Eu m-am mutat de aproape 3 ani intr-un complez residential din n-e bucurestiului si vreau sa va spun ca a fost cea mai buna alegerea. Totul nou, de calitate, exact asa cum trebuie. am dat apartamentul meu vechi la schimb si diferenta de plata a fost acceptabila.

    1. pot sa va invidiez putin? Sa stapaniti sanatosi apartamentul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares