Gândește all season! 3 produse pe care vei cheltui mai puțin de azi înainte

rujuri mate sau rujuri glossy

Eram în facultate când am aflat, într-un mod nu prea plăcut, că parfumul trebuie schimbat în funcție de anotimp. De ce, dacă mie îmi place? Pentru că așa dictează nările unora, că unele note sunt mai potrivite să fie purtate sub soarele verii, altele pe covor de frunze uscate sau pe zăpadă. De unde să știu eu că și cosmeticele sunt ca hainele și încălțămintea – de vară și de iarnă?

Între timp am înțeles că fondul de ten folosit în sezonul rece nu e bun și pentru vară (pentru că nu protejează prea bine de radiațiile solare) și de ce un parfum fresh nu are farmec folosit iarna. Cu toate astea, nu sunt deloc adepta umplutului dulapului cu produse pentru sezonul cald pe care apoi să le arunc pe jumătate consumate (poate) pentru că a venit toamna și nu se mai potrivesc. Prefer ca, acolo unde se poate, să investesc în produse all season. Iată 3 exemple de produse pe care mi le aleg știind că voi putea să le port indiferent de anotimp sau momentul zilei!

Rujul

Este o întreagă poveste despre cum să alegi rujul în funcție de anotimp, de stil și alți factori. Eu nu vreau și nu pot să dau banii pe 20 de rujuri diverse (unele mate, altele glossy, unele cu accente metalice, în nuanțe clasice sau mai fistichii). Prefer să investesc în 2-3 produse versatile pe care să le pot adapta oriunde și oricând. Fă la fel și vei cheltui mai puțin!

Sfatul meu este să alegeți genul acesta de rujuri mate. Spre deosebire de un ruj glossy, unul mat poarte fi purtat în orice moment al zile și, dacă-l vreți transformat în ruj shinny, este suficient să aplicați un gloss peste el.

Chiar dacă unele păreri susțin că rujurile mate sunt potrivite mai degrabă în sezonul cald, eu vă garantez că le puteți adapta și la nevoile sezonului rece. Aplicați un balsam de buze înainte de ruj, asteptați puțin să se absoarbă și tamponați ușor buzele cu un șervețel. Abia apoi aplicați rujul mat. La final veți avea buze senzuale, acoperite cu un ruj mat rezistent, dar bine hidratate.

Parfumul

Vara ar trebui să purtăm arome floral-fructate, parfumuri fresh care să aducă o notă de răcorire. Cele mai dulci (dar nu prea dulci) pot fi purtate vara, dar doar seara. Iarna impune un parfum mai dulce, mai tare, mai condimentat. Și ce te faci dacă-ți plac niște note așa de mult că nu vrei să te desparți de ele odată cu venirea frigului? Sau poate ești doar practică și vrei să dai banii pe 3-4 parfumuri (ca să le poți alterna pentru a nu te plictisi) pentru tot anul?

Există și parfumuri all season. Unele din parfumurile de aici le poți folosi indiferent că este dimineață sau seară, primăvară, vară, toamnă sau iarnă. Vei cheltui mai puțin și nu-ți va putea reproșa nimeni că nu ți-ai adaptat parfumul la anotimp.

Care sunt alegerile potrivite dacă vrei un parfum all-season? Dolce&Gabbana Light Blue, Yves Saint Laurent Black Opium, Flowerbomb de la Viktor&Rolf sunt trei opțiuni foarte bune. Sunt parfumuri de firmă, care persistă mult și care pot deveni accesoriul perfect atât pentru o rochie fluidă de vară, cât și pentru o rochie tricotată purtată cu cizme înalte în miezul iernii.

Fondul de ten

Și cu fondul de ten este o problemă când schimbăm anotimpul. Nu este vorba doar de protecție, dacă ești pe cale să-mi spui că tu folosești un produs cu SPF mare indiferent de sezon. Nu ai cum să folosești același fond de ten după ce ai venit de la mare și pielea ta este cu 2 nuanțe mai închisă. O să-ți iei altul, nu?

Doar că bronzul nu rezistă la nivelul acela prea mult. Se va estompa și atunci vei avea nevoie de o a treia nuanță, intermediară. Și la fel este și cu blush-ul și pudra. Nu e cam mare cheltuiala cu produse de machiaj? Cu siguranță vei cheltui mai puțin, pe termen lung, dacă alegi un fond de ten cameleon care se adaptează la tonul pielii tale. Există și blush-uri de genul acesta. Fondul de ten Colour Adapt Foundation de la Max Factor sau fardul de obraz Diorblush Rosy Glow sunt doar două exemple care-mi vin acum în minte.

Ce zici, e mai economic așa? Nu uita că alegerile inteligente se numesc investiții, nu cheltuieli! Cheltuială ar fi dacă ai da câteva sute de lei pe produse pe care le folosești un sezon și le arunci pe jumătate. Când cumperi ceva ce poți folosi tot timpul anului, ceva de calitate, se numește investiție.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Da da, subscriu.
    Dacă iti iei un ruj roșu, unul nude si un trandafiriu…Esti asigurata un an.

    1. Depinde si de cati bani dispui. Daca ai, esti tentat…

  2. Chiar asa! Mai bine sa luam produse pe care le folosim pe intreaga perioada a anului si nu doar un sezon. Chiar daca pe moment pare ca am da mai multi bani, pe termen lung e chiar o investitie.

    1. Exact! Ai prins felul meu de a vedea lucrurile.

    • Valeria Chertes
    • 25/09/2018
    Răspunde

    Eu nu le schimb pe sezoane, cand imi place ceva imi cumpar.

    1. That’s the right attitude!

    • Gabriela Rosu
    • 25/09/2018
    Răspunde

    Mulțumesc pentru sfaturi utile

    1. cu drag!

    • Oana
    • 26/09/2018
    Răspunde

    Eu nu prea le folosesc in functie de anotimp. Vara port un machiaj foarte light, in rest parfumurile, rujurile…si restul….cum bine ai zis all season??

    1. cred ca astia suntem noi, oamenii nomali.

    • Ioana Radu
    • 27/09/2018
    Răspunde

    Dintre toate rujurile mate pe care le am, cel de la Sephora este favoritul meu, astfel ca ma bucur tare mult ca i-ai recomandat pe ei pe segmentul acesta de produse. In ce priveste parfumurile, confirm ca Dolce&Gabbana Light Blue este o alegere foarte buna pentru orice anotimp. E fresh si totodata delicat, potrivit atat in zilele calde de vara, cat si in cele deloc prietenoase din sezonul rece.

    1. cum de te-am nimerit tocmai pe tine, fan Sephora?

  3. Adevarul e ca eu folosesc cam aceleasi rujuri indiferent de anotimp si la parfumuri sunt destul de constanta. Fondul de ten il mai schimb in functie de cat de bronzata sunt.

    1. Mi-as fi imaginat ca parfumurile le jonglezi, dar uite ca se mai inseala omul.

    • Nicolae Claudia
    • 29/09/2018
    Răspunde

    Eu nu prea imi schimb cosmeticele in functie de anotimp. Imi place sa port ce cred eu ca ma face sa ma simt bine

    1. Asta nu e deloc rau, cel putin nu din punctul meu de vedere.

  4. Răspunde

    Foarte bune sfaturile tale. Si eu folosesc balsam sub ruj. Chiar recomand si eu asta pentru ca in felul asta ies din iarna fara sa am vreo problema la buze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares