7 sfaturi pentru un bagaj mai mic și mai ușor de cărat

bagaje la aeroport

Pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru vacanță? Știu ce urmează – făcutul bagajelor. Dificilă sarcină! Ce să iei, ca să ai de toate? Ce să lași, ca să nu zică lumea că ai luat tot dressing-ul după tine? Acum depinde și ce fel de călător ești. Vrei să faci paradă? Ia-ți 2-3 trollere uriașe și urcă-le sus pe portbagaj, ca pe vremuri! Vrei doar să ai strictul necesar pentru câteva zile relaxante? Ia un rucsac de dimensiune medie și urmează aceste sfaturi pentru a obține un bagaj mai mic și mai ușor de manevrat!

1. Fără lucruri care se șifonează

Oricât de bine le-ai împături, tot nu vor fi purtabile când vei ajunge la destinație. Nu ai loc de pus cămăși cu tot cu umeraș în rucsacul despre care vorbeam. În locul a două cămăși pe umeraș, poți pune șase tricouri. Triourile ocupă puțin spațiu, sunt din bumbac, așa cum trebuie să fie hainele de vacanță, și sunt foarte lejere și dau libertatea de mișcare de care ai nevoie.

2. Alege articole vestimentare versatile

Când vrei un bagaj mai mic, trebuie să te orientezi spre piese vestimentare pe care să le poți integra în mai multe ținute. Ziceam de tricouri mai sus. Nu doar că sunt ușoare, simplu de împachetat și confortabile, dar se și potrivesc în tot felul de combinații. Cămașa nu merge chiar cu orice. În schimb, tricoul face pereche bună și cu shortul de plajă, și cu o pereche de blugi, dar și cu o pereche de bermude sport sau casual.

3. Mizează pe confort

Confortul trebuie să conteze mai mult decât trendul, atât în materie de haine, cât mai ales în ceea ce privește încălțămintea. Fără pantofi cu toc sau platformă dacă știi că vrei să te plimbi! Poți pune în bagaj o pereche de săndăluțe mai cochete, pentru serile în oraș. În rest, mizează pe pantofi sport, balerini, sandale cu talpă joasă, comode. Eu aș recomanda aceste espadrile pentru că sunt ușoare, permit pielii să respire și nu cad din picioare.

espadrile

Ține cont că pantofii sport ocupă mult loc în bagaj și că balerinii tind să cam scape din picior. Alege ceva care să meargă cu mai tot ce ai de gând să îmbraci.

4. Atenție la culori

Dacă te apuci să pui în bagaj numai lucruri multicolore, n-o să te poți opri din împachetat pentru că va fi greu cu asortatul. Nu zice nimeni că trebuie să porți ținute plictisitoare și deprimante, dar ideal ar fi să alegi culori neutre pentru partea de jos (negru, gri, bleumarin) și să adaugi accente de culoare doar în partea de sus. Trebuie să ai în dulap niște tricouri mai colorate (roz, verde, galben, portocaliu, mov, turcoaz. Daca nu ai, îți poți cumpăra de aici. Cu 100 de lei ți-ai luat tricouri pentru vacanță.

5. Rezumă-te la strictul necesar

De câte perechi de pantaloni sau tricouri ai nevoie pentru o vacanță de 7 zile? Dar de încălțăminte? Mergi pe regula 1-2-3-4-5-6! Am găsit-o pe un blog de travel și e foarte bună de urmat. Ai nevoie de 1 pălărie sau șapcă, în funcție de ce porți de obicei. Adaugă 2 perechi de încălțăminte, 3 perechi de pantaloni (sau fuste, după caz), 4 tricouri sau topuri, 5 perechi de șosete (în cazul în care ai ales pantofi sport, căci la espadrile sau balerini nu porți șosete) și 6 perechi de lenjerie intimă. În cazul doamnelor, sigur se găsește loc și pentru 2-3 rochițe vaporoase de vară.

6. Rulează

În loc să împăturești lucrurile, ca pentru așezat în dulap, alege să le rulezi. Transformi tricourile și rochiile în clătite. 🙂 Nu doar că ocupă mai puțin loc în bagaj dacă sunt împachetate astfel, dar vor arăta și mai bine când vei vrea să le porți pentru că nu fac dungi.

7. Cosmetice mai puține sau în variantă travel size

La bărbați nu cred că avem o problemă. Ei își iau 2-3 produse și gata.

Femeile vor de toate: gel de duș, lapte de corp, cinci tipuri de creme de față, una de mâini, una pentru picioare, etc. Plus produse de machiaj!!! Cum facem? De unde loc pentru ele? Ori ne cenzurăm și renunțăm la multe dintre ele, rezumându-ne la strictul necesar, ori ne cumpărăm produse în varianta mai mică, travel size. O soluție mai ieftină este să vă cumpărați recipiente micuțe pentru bagaj și să transferați în ele o parte din produsele full pe care le aveți deja.

Un bagaj mai mic înseamnă mai puțin stres. Nu riști să ai probleme la aeroport, nu te dor mâinile sau spatele de cât îl vei căra după tine, nu stai să despachetezi și să împachetezi jumătate de zi când ajungi la hotel. Gândește-te la asta când te apuci de împachetat!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 24/07/2018
    Răspunde

    Sfaturi foarte bune, asa ar trebui sa facem.

    1. asa sa faceti!

  1. Răspunde

    Foarte utile sfaturile. Am vazut ca multa lume isi ia un bagaj de vacanță mai mare decat cel cu care m-am mutat eu la Timisoara :). Acum… fiecare cu ale lui, cu avionul insa chiar mi se pare inutil sa platesti bagaj de cala in majoritatea situatiilor.

    1. De ce mutat tu? 🙁

  2. Răspunde

    Sunt 110% de acord cu tine, vacantza e despre timp si experiente, nu despre haine, dar asta e alegerea mea.
    De vreo 6 ani mergem cu bagaj de mana.5 tricouri (le spal de mana daca arde), incaltaminte sport in picioare si sandale sport in bagaj, 1 pantalon si 2 fuste, chiloti si sosete si gata. Nicio cosmetica, cumpar acolo un gel de dus de nu este si nu stau cu grija ca daca o curge… (acum luam sapun solid cu noi, facut de casa de Elena). 1 sapt fara spalat pe par rezist.
    Kindle e solutia pt carti.

    Un bagaj mic inseamna timp . Nu ma agit decat cu 2 3 ore inainte. Maxim.

    1. Anul asta imi duc si Kindle-ul in prima lui vacanta la mare 😀

  3. Răspunde

    Foarte bune sfaturile tale. La multe dintre ele nu m-am gandit pana acum. Eu una sunt mare fan al bagajelor cat mai mici asa ca o sa le pun in aplicare!

    1. spor la impachetat!

  4. Răspunde

    Teoria e bună, practica ne omoară :)) Cel puțin pe mine. Eu plec cu hainele călcate și împachetate frumos, nu mi s-a întâmplat niciodată să se șifoneze. Încerc să iau chestii puține, dar nu prea îmi reușește. Mă gândesc mereu că vreau să am opțiuni, nu îmi place să știu că am strict 5 tricouri din care pot alege :)) Eu am ales ca soluție de compromis un singur bagaj de cală (eu+soț) și fiecare cu câte un ghiozdan ca bagaj de mână. În plus, dacă am zbor cu escală, nu-mi place să stau să car de bagaj prin aeroporturi.

    1. io-s mai practica. Nu ma dau in vant dupa haine.

  5. Eu am invatat aceasta lectie pe propria mea piele atunci cand imi caram multe haine si nu ma imbracam decat cu doua-trei. Acum pot sa plec in vacanta si cu un rucsac sau o valiza mica. Si niciodata, niciodata nu o sa mai iau cu mine haine care se sifoneaza pentru ca nu fac decat sa ma enervez. Iar cosmeticele sunt automat in varianta mostre pe care le strang tot anul cu gandul la vacanta.

    1. Buna ideea asta cu strans mostre pt vacanta!

  6. Fiecare vacanta a fost o experienta pentru mine. Am invatat ce merita sa car dupa mine si ce nu. Sunt multe lucruri pe care prefer sa nu le mai duc si le cumpar de acolo tocmai pentru a usura bagajul.

    1. unii au senzatia ca e tragedie daca dau 2 dolari acolo pe un sampon. Sigur ca, daca ai un produs profesional, merita sa iei de acasa.

  7. duminica ma apuc de facut bagajul. dupa, te anunt cum a iesit, tinand cont de sfaturile tale!

    1. Ups, sper sa nu vii cu reclamatii.

    • Nicolae Claudia
    • 28/07/2018
    Răspunde

    Anul asta plecam si noi cu avionul pt prima data. Deci imi prind bine sfaturile tale

    1. Bafta!!! Mie mi-e frica tare de avion.

    • Ioana Radu
    • 04/08/2018
    Răspunde

    Da, da, da! Subscriu pentru cele scrise de tine. Eu multa vreme am luat cu mine in vacante o gramada de chestii inutile. Jumatate din haine nici nu ajungeam sa le port, iar de cosmetice abia ma atingeam, astfel ca am inceput sa le iau treptat in calcul pe cele travel size, macar sa-mi ocupe mai putin si sa nu le mai iau pe toate la mine. Acum am redus considerabil greutatea bagajului, ceea ce ma bucura nespus.

    • Lamiita Petre
    • 15/08/2018
    Răspunde

    Nu prea imi fac eu bagajul pentru vacante, dar cand mi-l fac pentru alte destinatii, reduc la maxim ce se poate reduce, uneori chiar mai mult decat ar trebui si ajung sa mai cumpar de ” acolo”, lucruri uzuale, bineinteles. Niciodata nu mi-au placut bagajele mari si multe. De obicei cand vine fi-meu pe acasa si il vad cu ditamai valizoaie, chiar daca sta 2 zile, intru in panica. 😀

    1. de parca s-ar muta inapoi acasa, nu? :))

  8. Răspunde

    Foarte, da foarte bune sfaturile tale. Problema este ca eu iau ca nebuna lucruri. Adica daca merg cu masina in vacanta iau toata casa si daca plec cu avionul, iau doar jumatate. Este mare problema cu alegerea hainelor pentru vacanta. Sa stii ca cosmeticele in format travel size a functionat de minune anul asta la mine. Asta chiar este o super idee pe care am adoptat-o

    1. la tine e normal sa fie bagajul mai mare ca mergi si cu fetita si are nevoie de schimburi si de tot felul de produse speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares