Planificarea vacanței de vară – 3 motive serioase să începi să cauți oferte chiar de azi

planificarea vacanței de vară

Când toată lumea se agită cu pregătirile pentru masa de Revelion, eu vorbesc despre vacanța de anul viitor. De ce? Pentru că am câteva destinații turistice în care mi-am propus să ajung în viața asta și nu am reușit să o fac până la 33 de ani. Anul ăsta nu-mi cumpăr rochie de Anul Nou, nu vreau petrecere scumpă; prefer să mă ocup de planificarea vacanței de vară și să economisesc pentru ea.

Întotdeauna m-am întrebat de unde au X și Y bani de vacanță în străinătate în fiecare an. Până mi-am făcut curaj și am întrebat o amică virtuală foarte plimbăreață cum de-și permite să viziteze anual atâtea locuri minunate. Mi-a mărturisit că unul dintre secretele ei este că-și achiziționează pachetele turistice din timp. Se pare că la jumătatea lui decembrie ea avea deja rezervările făcute pentru iulie 2018. Fată deșteaptă, nu? Sunt cel puțin 3 avantaje în treaba asta cu planificarea vacanței de vară în timpul iernii.

1. Ai prețuri mai mici

O vacanță în străinătate poate fi destul de scumpă, mai ales dacă vorbim despre destinații de top, precum Dubaiul (la care visez cu ochii deschiși). Drumul cu avionul, cazarea, masa, tot felul de taxe plus bani de buzunar – toate costă destul de mult. Mă uitam, de pildă, pe lista cu vacanțe în Dubai. Ca să pleci în ianuarie, prețul minim pentru 7 zile acolo, doar cu mic dejun inclus, este oricum mare pentru cineva ca mine. În schimb, dacă alegi să cumperi acum un pachet pentru lunile martie-aprilie, deja ieși mai ieftin cu vreo 500 de euro. Pentru mine este o economie suficientă și binevenită.

2. Ești sigur că găsești locuri acolo unde vrei

Atunci când planificăm o vacanță, nu mergem pur și simplu pe varianta primului oraș sau hotel din lista cu oferte turistice, nu? Este necesară și recomandată o informare temeinică înainte de a face o alegere. Căutăm impresii pe cât mai multe siteuri, cerem opinii de la prieteni și analizăm să vedem unde ni se oferă mai multe facilități la un preț mai bun.

Degeaba ai ochit tu un super hotel de 4 stele în Corfu, dacă te trezești abia în mai că vrei să îți petreci vacanța acolo în iunie. Nu vei mai găsi locuri disponibile pentru că nu ești singurul care caută cea mai bună ofertă. Cel mai bine este să te uiți de acum pe aceste oferte Grecia și, dacă-ți surâde vreuna din ele, să o cumperi din timp.

3. Ai mai mult timp pentru planificare

Un mare neajuns al vacanțelor planificate pe fugă este că nu avem timp să studiem pe îndelete care ar fi locurile de vizitat sau experiențele de bifat în regiunea respectivă. Când ai un teanc de dosare pe care trebuie să le dai gata înainte de a fugi în concediu, nu-ți mai rămâne timp de așa ceva. E bine să stabilim din timp ce vrem noi să vedem, ce-ar vrea soția să viziteze și unde îi putem duce pe cei mici, pentru a putea face un calendar de vacanță. Altfel, riscăm să pierdem timp prețios din vacanță cu discuții pe tema ce și în ce zi ar trebui să vizităm.

Pentru cei care își plătesc vacanța cu un credit, mai este un avantaj al achiziționării ei din timp – până la momentul plecării, au timp să și ramburseze suma împrumutată. Nu vor sta, în timpul sejurului, cu gândul că acasă îi așteaptă datorii de plătit.

Să vă mai zic și cât de important este să știi din timp unde și când vrei să mergi, ca să-ți iei concediu primul în perioada respectivă? În felul acesta nu te trezești că nu ți se aprobă cererea de liber pentru că, în același interval, s-au programat deja Georgel și Costel și nu poate pleca toată firma odată în vacanță.

Ai mai multe opțiuni, ai oferte mai bune la pachetele turistice, timp să economisești, timp să programezi totul pentru a profita din plin de zilele de concediu – ai toate motivele să începi planificarea vacanței de vară în miezul iernii, nu crezi?

Sursă foto – aici

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. E o chestie inteligenta asta cu planificatul din timp. Planificat + cumparat pachet, fireste. Ca si noi tot planificam, dar nu iese nimic.
    Depinde si de ce agentie dai si ce oferte prinzi. Foarte posibil sa ai sansa sa gasesti un pret redus bine fata de preturile practicate inaintea sezonului, dar nu intotdeauna.
    Nu stiu daca vom avea o vacanta serioasa in 2018, tot altele au fost prioritatile pana acum. O Grecia, oricum, as bifa din nou cu entuziasm.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 30/12/2017
    Răspunde

    Eu inca nu mi.am planificat nicio vacanta pe anul care vine dar ce.l mai bine este sa planifici totul.

  2. Răspunde

    M-as intoarce oricand in Grecia dar cred totusi ca la anul vom alege o vacanta in Romania la mare, pentru ca vrem sa mergem cu familia extinsa si peste hotare e mai greu. Si as mai vrea un concediu mai mic pe langa Bucuresti, in apropiere de Therme.

    • Lamiita Petre
    • 30/12/2017
    Răspunde

    Ideal, asa ar fi, dar uite ca multi dintre noi, nu gandim asa si tot amanam, ca mai e timp, ca nu esti hotarat, ca etc. etc…… pana te trezesti ca esti nevoit ori sa renuni, ori sa iei ce apuci. Nu e cazul meu, sa ne intelegem.

  3. Am ochit si eu cateva oferte foarte bune, dar ma gandesc ca am.4 nunti, din care 3 la rude si prieteni f buni. Deci…inca sunt in dubii

    • ghelbere elena
    • 30/12/2017
    Răspunde

    Prefer sa merg in vacanta pe cont propriu. Ne urcam in masina si plecam. Avem numai prima destinatie, apoi totul vine de la sine.

  4. Răspunde

    Cred ca de doua ori ne-am achizitionat oferta de vacanta cu 6 luni inainte. A fost o decizie foarte buna. Nu ne-am mai stresat in iulie cu toata cheltuiala, stiind deja dinainte mare parte din costul vacantei. Si am putut face si cererile de concediu din timp, astfel incat sa nu ne trezim cu doua luni inainte de vara ca nu mai prindem liber in zilele planificate pentru vacanta. Iar preturile sunt cu adevarat bune pentru ofertele achizitionate din timp.

  5. Nouă ne place să plecăm în vacanțe de pe o zi pe alta, sunt spontani.
    Dar ne dorim să ajungem în Dubai, și acolo cred că va trebui să ne planificam din timp.

  6. Chiar e o idee tare buna. Cel mai bine e ca vacanta sa fie planificata din timp, astfel vom face economie la bani.

    • Valeria Chertes
    • 30/12/2017
    Răspunde

    O idee minunata cu planificatul din timp.

  7. Răspunde

    Planificate ori neplanificate…eu la vacanțe visez mereu :))
    Apropo, Dubaiul din aprilie încolo e moarte curată dacă nu-ți place căldura. Dacă reziști bine la +40 de grade atunci chiar e un moment bun de vizitat din punctul de vedere al prețurilor din câte am auzit.

  8. Răspunde

    Am vazut si eu cateva oferte super bune. Sa vad ce spune si sotul…Anul acesta merge si pitica in tabara si…e cam scumputa. Cred ca tot prin Romania pornim o saptamana…

    1. Si ce are Romania? E foarte buna si ea 😛

      1. Răspunde

        La cat de multe locuri faine are Romania de vizitat nu ma plang, insa as fi vrut sa iesim si noi macar o data in vacanta in afara Romaniei.

        1. Nici eu nu am fost niciodata in vacanta in strainatate. Noi sa fim sanatosi!

    • Albu Steluta Georgiana
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Si eu planific din timp vacanta. Din experienta anilor neplanificati…a iesit o mare varza:)

    1. Am vazut de curand ce vacanta frumoasa ai avut, deci pot sa te invidiez putin?

  9. Răspunde

    De obicei in perioada asta stabilim ce facem la vara. Inca nu ne-am decis, dar pana la sfarsitul lunii, sigur ne rezervam vacanta. Parca as vrea si altceva in afara de Grecia

    1. 🙂 te-aai plictisit de Grecia?

    • Toma Tanțica
    • 20/03/2018
    Răspunde

    Bune sfaturile..chiar trebuie sa te organizezi foarte bine atunci când pleci intr-o vacanta!!

    1. fara organizare iesi in pierdere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares