Opal – cartea a treia din Seria LUX de Jennifer L. Armentrout

Opal Seria Lux

La finalul cărții a doua din seria LUX, despre care am scris aici, Katy și Daemon reușesc să scape de Daedalus, de Blake și de Will, amantul mamei lui Katy, cel care o torturase pe Kitten pentru a-l convinge pe Daemon să-l vindece și să-l transforme astfel în hibrid. Doar nu vă așteptați ca în Opal totul să fie bine și frumos, nu? Daedalus încă există, Blake și Will încă trăiesc, deși nu se mai aude nimic despre ei, iar fratele lui Daemon, Dawson, tocmai s-a întors după un an de captivitate.

Scurt rezumat Opal

Relația dintre Daemon și Dawson nu e tocmai cea la care te-ai aștepta. Dawson este foarte schimbat și Katy este poate singura care înțelege de ce. Pentru scurt timp, ea fusese supusă la aceeași tortură ca Dawson. Fratele geamăn al lui Daemon nu poate uita de iubita lui, Beth, aflată încă în mâinile celor de la Daedalus. Își dorește cu ardoare să o scape de acolo. Daemon îl ține tot timpul sub observație pentru a nu-i permite să facă vreo prostie, dar treptat înțelege că cel mai bine este să-l ajute să facă ceea ce-și dorește. Trebuie să găsească o cale pentru a pătrunde în sediul Daedalus.

În scenă reapare trădătorul de Blake. Oricât de mult i-ar plăcea lui Daemon să-l ucidă, nu o va face. Blake este cea mai bună șansă a lor de a o elibera pe Beth. Blake îl are, la rândul lui, de scos de acolo pe prietenul său, Chris, cel pe care Daedalus promisese să-l elibereze, când Blake ar fi predat-o pe Katy (treabă care a eșuat în Onix). În plus, Blake mai are un as în mânecă – un tip care-i poate ajuta să pătrundă în sediul Daedalus – Luc, un geniu informatic hibrid în vârstă de 15 ani.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Luc face ceea ce a promis și oprește sistemul de securitate pentru câteva minute pentru ca ei să poată intra în fortăreața guvernului. Din păcate, Luc nu știuse de sistemul de protecție specială cu onix. De cum trec de ultima ușă, Katy și Andrew sunt puși la pământ de o ploaie cu pulbere de onix. Din fericire, restul echipei reușește să-i scoată de acolo la timp. Misiunea este abandonată și trebuie găsit un alt plan.

Se pare că Luc poartă o piatră care ar putea fi răspunsul la toate problemele lor – piatra de opal.  Aceasta le amplifică puterile luxenilor și hibrizilor și îi protejează destul de mult împotriva acțiunii onixului. Din păcate, piatra asta nu se găsește la orice colț de stradă, este al naibii de scumpă și nu pot risca să o spargă și să o împartă, de teamă că nu ar mai avea aceeași putere. Prin urmare, ne întoarcem de unde am plecat.

Dându-și seama că, prin expunere treptată și repetată la onix, ar putea dezvolta imunitate la el, încep să se antreneze zilnic pentru asta. Într-adevăr, pe măsură ce lucrează cu onixul ajung să-l suporte cât de cât, unii mai ușor, alții mai greu, dar suficient pentru a încerca din nou să intre în gura lupului să o scoată pe Beth de acolo. Între timp, Katy își dă seama de un lucru șocant – în toate nopțile în care crezuse că Daemon se strecurase în dormitorul ei și o ținuse în brațe, se înșelase. Mirosul era al altcuiva…

Vor reuși să intre de data asta în sediul Daedalus și să o elibereze pe Beth? Să zicem că da, dar vă așteaptă multe surprize și finalul cărții vă va face să căutați rapid și continuarea. Este foarte dramatic și incitant. Nu pot să vă spun de ce, doar că are legătură cu Katy.

Părerea mea despre Opal 

La începutul volumului Opal acțiunea se derulează destul de încet. Este vorba despre perioada de reacomodare a lui Dawson și reintegrarea lui în familie și în societate. Cea de care se apropie prima dată este Katy. Poate pentru că ea îl înțelege cel mai bine.

Treptat, pe măsură ce Kitten află prin ce-au trecut Dawson și Beth în timpul cât au fost închiși, lucrurile se precipită. Stai tot timpul cu sufletul la gură temându-te ca nu cumva Dawson să scape de sub supraveghere și să se arunce în gura lupului pentru a-și salva iubita. M-am bucurat mult când echipa a decis să-l ajute pe Dawson. Cred că, dacă Daemon n-ar fi făcut asta, n-ar fi avut nicio șansă să-și refacă relația de altă dată cu fratele său. E bine că a înțeles la timp că nici el nu ar fi putut-o lăsa acolo pe Katy, indiferent cât de periculos ar fi știut că este să încerce să o elibereze.

Când a reapărut Blake în peisaj, oricât de prietenos și de dornic să-și manifeste regretele pentru faptele din cartea a doua, n-am avut încredere în el nici 5% și bine am făcut. Poate de-asta finalul n-a fost surpriză totală pentru mine.

Se întâmplă foarte multe lucruri. Nu ai timp să te plictisești. Dai o pagină, îți spui că după următoarea te bagi la somn, dar nu te poți opri acolo pentru că tot timpul se întâmplă ceva și tu trebuie să descoperi răspunsuri noi.

Relația Katy – Daemon evoluează foarte frumos. Episoadele de tachinare nu dispar, dar se împletesc frumos cu cele în care încearcă să se comporte ca un cuplu normal și-și oferă dovezi de iubire. Ambii se maturizează, poate Katy ceva mai mult. Devine mai stăpână pe puterile ei, mai sigură pe ea în toate privințele, chiar și în ceea ce privește iubirea lui Daemon pentru ea.

Daemon devine tipul ăla la care visăm toate, indiferent de vârstă – frumos, puternic, iubitor, protector, amuzant, lucid, un adevărat Făt-Frumos! Își pierde din aroganța care cerea palme, asta e clar. Refuză să spună te iubesc, dar nu ratează nicio șansă să i-o arate. O va spune totuși, cândva, la final, sincer și plin de durere.

Citate preferate din Opal

Era iubirea noastră – era speranța noastră că vom scăpa din toate astea, că avem un viitor. Era faptul că ne acceptam unul pe altul – cu bune, cu rele, oricât de groaznice. Era aşa de multă dorinţă reprimată. Aşa de multă emoţie în sufletul meu şi al lui, ştiam asta, fiindcă simţeam cum îi bate inima. A mea bătea la fel ca a lui – era făcută pentru inima lui.

Te iubesc, Katy. Te-am iubit mereu. Te voi iubi mereu, a spus el, cu vocea îngroşată şi răguşită de frică. O să vin după tine. O să…

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Am spus-o si o mai repet si aici in comentariu – seria ”Lux” e printre seriile mele preferate. Iar Daemon, desi nu credeam asta inainte de a o citi :p este printre personajele mele preferate.
    *** A se lua in considerare ca am gandit cu minte de adolescent :)))))

    1. Nu e chiar personajul meu preferat. Ala ramane Matthew Clermont din Cartea pierduta a vrajitoarelor.

  2. Răspunde

    Trebuie sa citesc si eu neaparat seria asta ca vad ca e mare nebunie in jurul ei, inseamna ca e buna, asa ca am trecut-o pe lista pentru anul asta.

    1. cred ca ti-ar placea, din ce am vazut ca citesti de obicei.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 02/01/2018
    Răspunde

    Seria Lux chiar este foarte reusita si chiar merita citita. In acest an mi-am propus sa o citesc. Multimim pentru recenzie.

    1. Ma bucur ca vom putea discuta impreuna despre ea.

    • Ciofu Monika
    • 02/01/2018
    Răspunde

    Lista de carti pe anul acesta are un inceput acum,datorita tie.

    1. Anul e lung. E bine sa incepi lista devreme.

    • Nicolae Claudia
    • 02/01/2018
    Răspunde

    Multumim pentru rezumat

    • Valeria Chertes
    • 02/01/2018
    Răspunde

    Pare o carte minunata, multumim pentru recenzie.

    1. Chiar este o serie pe cinste, Valeria.

    • Lamiita Petre
    • 03/01/2018
    Răspunde

    Sper ca anul acesta sa isi gaseasca loc printre cartile pe care mi-am propus si imi doresc sa le citesc. Oricum, mereu ai fost o sursa de inspiratie in alegerile mele si am incredere in tot ceea ce ne propui/

    1. Este o serie care mi-a placut foarte mult. Am terminat-o de mult de citit, dar nu am reusit sa ma mobilizez la scris.

    • Popa Angelica Stela
    • 03/01/2018
    Răspunde

    Mulțumesc pentru rezumatul atât de atrăgător pe care îl faci cu pasiune și totuși obiectiv!

    1. Multumesc pentru vizita.

  3. Vad ca seria asta a facut ravagii. Cred ca e un semn ca trebuie sa ma apuc si eu de citit ca am cam lenevit.

    1. Nici eu nu am citit asa mult in perioada sarbatorilor.

  4. Răspunde

    Trebuie sa citesc si eu seria, mi se pare tare interesanta si cred ca mi-ar placea. Sper ca anul acesta sa ma mobilizez sa citesc mai mult…

    1. Tu oricum citesti, am vazut pe blog. Nu conteaza cat, cat ai tu timp :*

      1. Răspunde

        Da, citesc..insa nu atat de mult pe cat mi-as dori…in ultima perioada am preferat sa le tot cumpar fetelor diverse carti pentru ele, de colorat, de citit, cu activitati specifice varstei…

        1. E normal. orice mama s-ar lasa deoaparte pentru copiii ei.

    • ghelbere elena
    • 04/01/2018
    Răspunde

    Poate ca si in ceilalti ani citeai dar nu ne prezentai ce citesti pe blog, dar stiu ca in prezent ai spor nu gluma.

    1. Nuuu, nu pot minti. Eu nu mai citisem o carte de ani de zile. Din 2017 mi-am redescoperit placerea de a citi.

  5. Răspunde

    M-ai cucerit cu seria aceasta de carti si sigur o voi devora si eu anul acesta. Tocmai am trecut-o pe lista de carti de citit in 2018. Nu e genul de beletristica pe care o citesc de obicei, dar cred ca am nevoie sa ma pierd intr-o astfel de poveste in perioada asta, chiar pare captivanta. Multumesc, Cristina!

    1. Chiar nu stiu daca ar fi genul tau. Am vazut ca tu esti pe alt tip de carti 😀

  6. Am multe cărți de citit și recunosc că nu mă prea atrag seriile, poate mi-e frică că mă voi îndrăgosti de ele, cum am pățit cu Regii blestemați care are 7 volume, nu mai dormeam noaptea ca să citesc.

    1. Nici eu nu sunt neaparat un fan al seriilor. Am zis ca, daca nu imi place prima carte, nu mai citesc, dar mi-a placut. Plus ca erau deja toate volumele aparate si nu a trebuit sa astept luni de zile sa citesc continuarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares