Onix – cartea a doua din Seria LUX de Jennifer L. Armentrout

Onix volumul 2 seria LUX

După prima carte din această serie LUX, Obsidian, despre care am scris aici, m-am repezit în următoarea. În Onix lucrurile se precipită și povestea devine și mai palpitantă. Apar personaje noi și se continuă o idee care pe mine mă pusese pe gânduri din prima parte a seriei.

Scurt rezumat Onix 

Vă mai amintiți că în Obsidian simpaticul și chipeșul extraterestru luxen Daemon o vindecase pe Katy? Ei bine, în urma acestei vindecări, Kitten se alege cu abilități. Poate mișca lucruri, se poate deplasa aproape la fel de repede ca un luxen, ba chiar și apetitul se apropie de cel al prietenilor ei de pe planeta Lux.

Între timp, în școală apare un tip nou pe nume Blake. Lui îi cam place de Kitten și devine motivul unor delicioase crize de gelozie între ea și Daemon. Cel puțin asta vede ea în avertismentele lui de a sta departe de Blake. Ceea ce nu știe Katy este că intuiția lui Daemon funcționează perfect. Curând va afla despre Blake că este hibrid, ca și ea. Hibridul este o ființă pământeană care preia din puterile unui luxen în urma unei vindecări. Dornică să învețe să-și folosească și să-ți stăpânească puterile proaspăt dobândite, Katy ignoră sfaturile lui Daemon și se apropie de Blake. O intrigă foarte tare faptul că tipul ăsta îi pune de două ori voit viața în pericol, în virtutea antrenamentelor, dar atât. Nici nu bănuiește cine este Blake, pentru cine lucrează și ce urmărește el.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Vreți mai mult? Ideea despre care vă povesteam eu că prinde contur în Onix este aceea a existenței unui departament special de securitate numit MA, un departament care vă povesteam eu că știe de existența luxenilor, dar îi lasă să trăiască liberi, furnizându-le chiar și case, mașini și bani. Ce să fie cu atâta bunăvoință din partea statului american? Nici vorbă de acceptare. Este doar o formă de a-i putea urmări și ține sub control.

În Onix vom cunoaște o subdivizine a MA-ului sau mai bine zis un proiect numit Daedalus. Scopul lui s-ar putea să nu fie chiar așa odios, dar metodele folosite de ei pentru a servi scopului sunt. Ghiciți cine va cădea victimă a lui Daedalus? Chiar Katy a noastră. Cum ajunge în mâna lor? Mai e cineva în afară de Blake care nu este cine pare a fi. Katy este doar unealta prin care Daedalus poate pune mâna pe Daemon care, de acum, este clar că este îndrăgostit de ea și va face orice ca să o salveze.

Cu o Katy încătușată în onix (piatră semi-prețioasă) care anulează puterile luxenilor și ale hibrizilor și îi seacă de energie și-i rănește grav, Daemon nu are de ales și trebuie să facă ce i se cere, anume să vindece pe cineva. Problema e că, odată ce un luxen vindecă un pământean, destinele lor rămân legate pentru totdeauna. Moare unul, moare și celălalt. Un destin împărțit la 3 deja ar fi un pericol prea mare pentru Katy, dar Daemon nu are de ales, mai ales că supunerea nu ar duce doar la eliberarea lui Katy, ci și la recuperarea fratelui pe care îl credea mort.

Oare Dawson chiar trăiește, sau este doar o minciună? Când se va prinde Katy că nu poate avea încredere în Blake? Chiar va apărea un nou hibrid legat pentru totdeauna de Katy și Daemon? Va trebui să citiți cartea dacă vreți să aflați lucrurile astea.

cartea a doua seria lux onix

Părerea mea despre Onix 

O să fiu sinceră. Mă așteptam oarecum ca MA-ul să intervină undeva în povestea asta, dar am fost total surprinsă de tot ce s-a întâmplat în această a doua carte din Seria LUX. Multe intrigi, minciuni și oameni care nu sunt ce par a fi.

Se întâmplă și multe lucruri bune în Onix. Daemon este tot mai deschis față de Katy și relația dintre ei devine tot mai solidă. Tachinările nu încetează și asta e minunat în povestea asta, că nu e totul o mare declarație falsă de iubire. Esența relației dintre cei doi cred ca este surprinsă destul de bine în ceea ce spune Katy despre o carte pe care o citește:

Fata îl vede pe băiat şi se îndrăgosteşte. Pe loc. Suflet-pereche, respiraţie tăiată, furnicături în degetele de la picioare, iubire după o singură discuţie. Băiatul o respinge pe fată din cine ştie ce motiv paranormal. Fata încă îl iubeşte. Băiatul recunoaşte în final că o iubeşte şi el.

Tot la aspecte pozitive trecem și speranța că s-ar putea ca Dawson să nu fi murit, așa cum se crezuse.

Totul este o surpriză. Nu m-aș fi așteptat niciodată ca tipul care readusese zâmbetul pe fața mamei lui Katy să fie cel care îi va provoca atâta durere fiicei sale. Mi-aș fi dorit ca domnișoara Kitten să lase aerele de rebelă și să țină mai mult cont de sfaturile lui Daemon în ceea ce-l privește pe enervantul de Blake. De ce e enervant? Nu l-am suportat de la început. E genul ăla care se bagă cu forța în sufletul și în viața ta. Când am descoperit și de unde îi era cunoscut lui Katy mirosul lui, am fost cu atât mai dezgustată.

Katy e așa cum ne-a obișnuit: inteligentă, puternică, dornică să nu fie o povară, îndrăgostită până peste urechi de Daemon, dar destul de rațională și ambițioasă pentru a nu-i cădea la picioare ca o muscă. În plus, de acum are și puteri, deci nu-i mai este inferioară și este cu atât mai puțin dispusă să se lase intimidată de replicile lui acide. De data asta ea mă dezamăgește oarecum, nu el. Se atașează de Blake, deși îi e clar pentru cine îi bate inima, doar pentru că vrea normalitate. Iată ce-i spune Daemon:

Nu sunt genul de persoană care fuge de ceva, indiferent cât ar fi de greu. Mai degrabă mă dau cu capul de pereţi decât să trăiesc tot restul vieţii mele întrebându-mă cum ar fi fost. Şi ştii ceva? Credeam că nici tu  nu eşti genul care fuge de greutăţi. Dar poate m-am înşelat.

Onix este continuarea perfectă a acestei povești. Are de toate: dragostea, dramă, accente de thriller, mister, elemente fantasy din belșug și chiar de SF și film polițist.

Citate preferate:

Unele lucruri e mai bine să rămână… necunoscute, ştii? Omenii caută răspunsuri şi nu întotdeauna se bucură de ceea ce află. Uneori, adevărul e mai rău decât o minciună…

Cuvintele erau cel mai puternic instrument. Simplu și atât de subestimat. Ele puteau să vindece răni. Puteau să distrugă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Mi-a placut foarte mult aceasta serie. Daca as avea timp cred ca as reciti-o ? …. abia astept sa aflu ce crezi si despre urmatoarele volume. ❤

    • Tatiana Sorina
    • 13/12/2017
    Răspunde

    Faina faina,pana si coperta e superba,dapoi carte.Doamne ce imi plac. :))

    • Ursu Loredana
    • 13/12/2017
    Răspunde

    Foarte interesanta.

  2. De la Paula stiu de aceasta serie, se pare ca e foarte captivanta.

    • Valeria Chertes
    • 13/12/2017
    Răspunde

    Multumim pentru recenzie.

  3. cand vad numenel Daemon ma gandesc numai la personajul din Jurnalele Vampirilor. O fi si asta la fel de frumos ca ala? 😀

    • nicolae claudia
    • 14/12/2017
    Răspunde

    pare captivanta cartea..multumim pt recenzie

  4. Interesantă serie, o voi trece pe lista Mosului!

    • Popa Oana-Gabriela
    • 14/12/2017
    Răspunde

    Foarte interesantă cartea, mai convins sa o citesc și eu ?

    • Mihaela-Daniela Dobre
    • 15/12/2017
    Răspunde

    Interesantă carte! Mulțumim pentru recenzie! :-*

  5. Răspunde

    Vai ce bine imi pare ca te-a prins si pe tine seria :p Sa vezi la urmatoarele volume cum o sa fie 😉 Dependenta totala :)))

    • ghelbere elena
    • 18/12/2017
    Răspunde

    O serie pe care mi-ar place sa o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares