În vacanță cu mașina? 4 lucruri de care nu ai voie să uiți

in vacanta la munte cu masina

Vacanța bate la ușă și știu că mulți dintre voi veți opta pentru transport cu mașina. Atunci când mergi în vacanță cu mașina personală, ai câteva avantaje clare: poți opri unde vrei și când vrei, poți căra toate bagajele de care crezi că ar fi nevoie și poate ieși chiar mai ieftin, dacă sunteți o familie numeroasă. Și tu optezi pentru acest mijloc de transport? Sunt câteva lucruri de care trebuie să te ocupi neapărat înainte de a pleca în vacanță.

Verificarea mașinii

În niciun caz nu ai vrea să-ți strici buna dispoziție și vacanța familiei cu o defecțiune apărută la mașină, pe un drum de munte sau unul de țară, unde nu ai acces la un service care să rezolve problema. Pentru a evita o astfel de situație, orice șofer responsabil trebuie să facă o verificare a mașinii. Verifică uleiul! Verifică frânele! Ai grijă să nu uiți roata de rezervă! Dacă sunt piese care trebuie schimbate, schimbă-le! Siguranța familiei tale este mai importantă decât mica economie pe care ai face-o amânând înlocuirea lor. Plus că există și ateliere gen autodoc, la care găsești piesele la un preț mult mai bun.

Scaunul auto pentru copii

Scaunul auto este obligatoriu dacă ai un copil. Nu poți pleca în vacanță fără el. Nu doar de teama unei amenzi, ci pentru că tu ești responsabil pentru viața și siguranța copilului tău. Dacă ai deja unul, doar ai grijă să nu îl uiți! Dacă nu ai un astfel de dispozitiv, fiind la una din primele ieșiri cu mașina ale celui mic, va trebui să mai faci un drum la cumpărături. Sau, dacă ți se pare mai comod, îl poți comanda online pe acest site. Găsești acolo scaune auto pentru copii de orice vârstă și greutate, atât cu prindere Isofix, cât și fără.

În cazul în care copilul este puțin mai măricel și se dorește evitarea ocupării a jumătate din bancheta din spate cu un dispozitiv clasic, se poate folosi un astfel de scaun auto. Este foarte simplu de montat și, datorită lui, veți avea mai mult spațiu, oferind totuși siguranță celui mic.

scaun-auto-pentru-copii

Asigurarea și rovinieta

În febra pregătirilor de plecare, din cauza entuziasmului și dorinței de a porni mai repede la drum, spre destinația aleasă pentru relaxare, multe familii uită complet să verifice dacă au o asigurare RCA și o rovinietă valabile. Nu e bine deloc. Nu așa! Nu că doar în vacanță ai avea nevoie de ele, dar acum mai mult ca niciodată nu ai voie să le uiți. De ce să dai pe o amendă banii de care te-ai putea bucura de o zi-două de vacanță în plus?

Verificarea traseului

Ai pregătit mașina, ai rezervările făcute, ce mai lipsește? O stabilire exactă a traseului. Știu că cei mai mulți pornesc Google Maps când se urcă la volan și cred că sunt gata de drum, dar nu este deloc așa. Un GPS este mult mai deștept pentru că oferă trasee alternative, dar și alte informații utile despre drum. Te poți descurca și în absența lui, nu zic că nu, dar cel mai bine ar fi să verifici acasă, pe calculator sau tabletă, care este drumul mai scurt (dacă există unul), care-i starea drumurilor în zonă (dacă sunt drumuri închise sau lucrări care să presupună întârzieri).

Dacă ai bifat aceste lucruri, atunci ești pregătit să pleci în vacanță cu mașina. Ai mașina pusă la punct, copilul în siguranță, asigurare și rovinietă la zi și știi exact care-i cel mai bun traseu. Nu mai rămâne decât să te odihnești bine în noaptea de dinaintea plecării și că conduci prudent, respectând toate indicatoarele și prevederile legale. Vacanță plăcută!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 01/06/2019
    Răspunde

    Voi tine cont de sfaturile tale.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Sper!

  1. Răspunde

    noi o sa plecam cu masina, cu cortul. Si nu e masina noastra, o ‘inchiriem’.
    Nu ne facem insa traseu decat in mare, frumusetea vacantei e tocmai din surprize.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      pai la voi, ca mergeti unde vedeti cu ochii. Eu ziceam pentru cei care au o destinatie clara.

    • Anghelina Irina
    • 01/06/2019
    Răspunde

    Și noi plecam tot cu mașina, un drum destul de lung , dar atunci când pleci la mare uiți repede

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Importanta e destinatia, nu drumul, nu?

  2. Răspunde

    Cred că este vital sa-ti faci traseul de acasa si, desigur sa ai si GPS, dar sa te uiti exact de acasa pe harta sa stii pe unde treci.

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      asta in cazul in care mergi intr-un loc in care nu ai mai fost, desigur, am uitat sa mentionez. Dar starea drumurilor oricum este de verificat.

  3. mi-ai adus aminte de rovinieta… trebuie sa o fac si eu, chit ca nu plec decat pana la galati si inapoi!

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      Poti sa pleci pana unde vrei tu, dar nu fara ea.

    • Maria Aghinitei
    • 04/06/2019
    Răspunde

    Da , trebuie sa facem obligatoriu verificarea masinii ca sa nu avem surprize!

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      Se pot intampla multe daca avem o problema cu masina.

    • mihaelanistor
    • 09/06/2019
    Răspunde

    Nu pot sa ii inteleg pe cei care pleaca in vacante cu copii si fara scaun auto, e pentru confortul si siguranta lor.

      • Cristina Dragomir
      • 11/06/2019
      Răspunde

      si pentru confortul parintilor, ca nu trebuie sa ii tina in brate ca sa vada pe geam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares