5 schimbări care-ți vor face diminețile mai frumoase și zilele mai reușite

cafeaua îți face diminețile mai frumoase

Stiți proverbul ăla cu Ziua bună se cunoaște de dimineață? Este printre preferatele mele.  O zi care începe bine are toate șansele să fie reușită și să se încheie cu bine. Una în care am pășit cu stângul are toate premisele să se transforme într-o zi de coșmar. Păi dacă așa stau lucrurile, de ce să nu facem noi tot posibilul să ne oferim dimineți mai frumoase? Da, ceasul tot o să sune, la muncă tot va trebui să mergi, dar cele 5 schimbări pe care ți le propun astăzi sigur îți vor face diminețile mai frumoase, mai ușoare, mai pline de optimism și de poftă de viață. Nu uita că tu ești singurul răspunzător pentru fericirea sau nefericirea ta!

Acordă-ți timp pentru trezire

Stilul nostru de viață este unul foarte stresant și mereu pe fugă. Sună ceasul și în secunda 2 suntem deja în baie, plini de nervi că trebuie să plecăm la job. Ăsta este primul lucru care trebuie schimbat. Cum? Pune ceasul să sune cu 5 minute mai devreme și alocă-ți timp pentru a-ți activa mușchii lent. Întinde-te, răsfață-te, relaxează-te, pregătește-te lent pentru ziua care tocmai începe. Treaba asta cu întinsul și zăbovitul în pat sigur te va elibera de o bună parte din stresul acumulat și-ți va face diminețile mai frumoase.

Schimbă decorul

stilul shabby chicDeși nu conștientizăm acest lucru, decorul este foarte important pentru starea noastră se spirit. Imaginează-ți că te trezești și primul lucru pe care-l vezi este laptopul tău. Stres din prima secunda: O fi răspuns X la mail? Oare am timp azi să termin proiectul? Acum imaginează-ți că deschizi ochii într-un decor cu tentă romantică cu detalii florale și dantelate, cu accente vintage! Altă viață.

Soluția ar fi un dormitor în stilul acesta shabby chic. Un tapet înflorat, o măsuță de toaletă vintage, care te trimite cu gândul la romanul tău de epocă preferat, nuanțe de alb și roz pastelat – toate vor contribui la zâmbetul larg pe care dimineața și-l va așterne pe față.

Simplifică-ți rutina

Sunt multe lucruri de făcut dimineața. Pregătirea copiilor pentru școală, dușul de dimineață, prepararea cafelei sunt doar câteva dintre ele. Pe unele le poți evita, iar pe altele le poți simplifica.

Verifică de seara ghiozdanele copiilor și tot atunci pregătește-le hainele! Lasă un aparat electrocasnic să se ocupe de prepararea cafelei! Economisești timp prețios și sigur nu sunt șanse să dai cafeaua în foc și să te enervezi pentru toată ziua.Cafeaua la espressor nu e pe placul tău? Genul acesta de aparate de cafea turcească sunt răspunsul la problema ta. În 3 minute prepară singure cea mai consistentă și gustoasă cafea.

Bea apă

Băutorii de cafea probabil că vor spune NU. Cum să bei apă dimineața, pe stomacul gol, înainte de cafea? Așa bine și frumos! Nu cred că sunt singura care se trezește cu gura uscată. Ăsta este rezultatul deshidratării din timpul somnului. Corpul și creierul nostru au nevoie de apă așa cum o mașină are nevoie de benzină pentru a funcționa. Un pahar cu apă hidratează, activează tot organismul, face totul mai suportabil.

Gândește pozitiv

Tonul face muzica, de-asta este important cum abordezi tu fiecare nouă zi. Știm cu toții că viața nu e un șirag de mărgele cu zâmbete, că pe parcursul fiecărei zile ne așteaptă multe provocări și piedici, dar primele gânduri de dimineață n-ar trebui să fie despre cât de tare ne-am săturat de rutina noastră, ci despre cât de fericiți suntem pentru că avem 2 mâini și 2 picioare, că ne-am trezit sănătoși și astăzi, că avem un loc de muncă și o familie la care să ne întoarcem diseară.

Depinde de noi în mare măsură să ne facem diminețile mai frumoase, să începem ziua cu un zâmbet și cu optimism. O bucățică de dantelă, un ceas care zâmbește a roz, o cafea de nota 10 obținută fără efort,  un gând bun, un pahar cu apă și 2 minute de leneveală pot face diferența. Își pot oferi un start sigur pentru o zi reușită.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Bune sfaturile astea, mai ales cu alocatul a mai mult timp pentru trezire. Sa ne intindem si sa ne resemnam ca iarasi trebuie sa mergem la munca :))(

  2. Eu as face toate astea pe cuvant dar cand suna ceasul imi vine sa-l crap si prima cana la care ma reped e cu cafea nu cu apa.

    • Valeria Chertes
    • 12/12/2017
    Răspunde

    Sfaturile sunt bune, eu dimineata beau apa cu lamaie.

  3. Am nevoie de câteva minute bune să mă întind și să-mi planific ziua. Nu lenevesc foarte mult în pat, dar îmi place să mă trezeasca mirosul de cafea gata!

    • Ursu Loredana
    • 13/12/2017
    Răspunde

    Utile sfaturile.

  4. Răspunde

    Mmm suna bine și frumos! Poate voi aplica sfaturile tale intr-o zi.
    Eu fug ka baie ( ? așa cum ai zis tu) imediat după ce suna ceasul. Știu ca trebuie s-o pregătesc pe cea mică de gradi și are și ea un ritual de trezire …
    Îmi place bucătăriile shabby chic! Mi-as schimba puțin decorul după sfaturile celor de la beko

  5. Ziua buna de dimnineata se cunoaste.

  6. Răspunde

    Toate ideile sunt faine, la toate mai am de lucrat.

  7. Dacă mă trezesc, de exemplu, la ora 5, în 20 de minute sunt pregătit pentru orice. Dar, na! Am îmbătrânit, în armată eram gata în 10. 🙂

    • nicolae claudia
    • 14/12/2017
    Răspunde

    eu ma trezesc in fiecare dimineata la 6.30, tocmai ca sa imi acord cateva minute, ca dupa 15 minute trebuie sa trezesc fetita sa o pregatesc de cresa

    • Popa Oana-Gabriela
    • 14/12/2017
    Răspunde

    Chiar ar trebui sa ținem cont de sfaturile tale dar nu știu cine ar putea sa se tina de ele zi de zi..deși ar trebui sa ne acordam mai mare importanta și atenție.

  8. eu imi aloc macar 5 minute dimineata sa il mangai pe aki, abia apoi ma imbrac, ii dau de mancare si tasnim afara. adevarul e ca plimbarile astea de la 6 chiar au un rol bun, ne trezesc pe amandoi

    • ghelbere elena
    • 18/12/2017
    Răspunde

    N-am o problema cu trezitul de dimineata. Beau cafea, apa, gandesc pozitiv mai trebuie sa-mi schimb decorul.

    • Anghelina Irina
    • 05/03/2019
    Răspunde

    Dacă nu mă ridic din pat imediat ce suna ceasul mă culc la loc.Și e nasol .Apa dimineață beau de când am citit ca are efectul cafelei. Decorul mi-l schimba fi-mea zilnic ? acum lasă lego pe jos, mâine păpușile pe mobila. …Deci indeplinesc toate conditiile?

      • Cristina Dragomir
      • 08/03/2019
      Răspunde

      De-asta ai tu zile frumoasa!

    • Catalina Sora
    • 30/03/2019
    Răspunde

    Utile sfaturi, cel putin asta cu gandirea pozitiva o exersez de ceva timp, nu imi iese mereu dar merg inainte

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Nu cred ca ii iese cuiva tot timpul, dar trebuie sa ne straduim.

    • Maya Anabela
    • 31/03/2019
    Răspunde

    apa beau..imi ia cam.30min sa sar din pat…decorul abea astept sa.l schimb

      • Cristina Dragomir
      • 31/03/2019
      Răspunde

      Esti pe drumul cel bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares