Există și medici veterinari care iubesc sincer animalele

Piki verificarea microciparii cainilor

Când cățelul meu a fost diagnosticat cu babesioză și a început tratamentul, dar se simțea tot mai rău, am avut un moment de slăbiciune în care m-am întrebat dacă nu cumva diagnosticul fusese greșit sau tratamentul. Pentru scurt timp, mi-am pierdut încrederea în medicul nostru.

Așa am ajuns să cer o a doua opinie la clinica Facultății de Medicină Veterinară din București și o treia la spitalul Prima Vet din Rahova. Ambele experiențe au fost mai mult decât neplăcute. Despre Prima Vet am scris deja și voi scrie și despre cei de la facultate. Azi aș vrea însă să-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a deschis ochii la timp ca să mă întorc cu el la doctorița noastră, cea care l-a pus pe picioare, cum se spune.

În fiecare zi în care îl văd pe Piki alergând, îi mulțumesc în gândul meu doamnei doctor Cătălina Paxaman. Dânsa lucrează ca cabinetul veterinar AnimalHelp din Rahova. Asta ca idee. Mulțumirile mele nu sunt pentru cabinet, ci pentru un om. La același cabinet am fost și dezamăgită de un alt medic, deci… nu vă gândiți că articolul ăsta e vreo reclamă pentru clinică. E vorba pur și simplu de un om care a analizat și re-analizat rezultate, care nu a dat înapoi de la a suna colegi sau chiar specialiști din medicina umană pentru mai multe lămuriri. A fost singurul medic care și-a făcut timp să-mi explice absolut totul despre boala piticului și despre implicațiile ei.

A fost singurul om care nu s-a oferit să-l îndoape cu antiinflamatoare și căruia i-a păsat de ce se întâmplă cu Piki pe termen lung.

Niciunul înaintea ei nu mi-a spus că dexametazona îi poate distruge rinichii. Au vrut să mă trimită cu el la operație pe coloană, deși paraplegia fusese provocată de babesie. N-au avut timp să vorbească prea mult cu noi, ci doar să ceară bani. L-au tratat pe Piki ca pe un cartof degerat.

Doamna Paxaman e altfel. A fost întotdeauna sinceră cu noi. Nu mi-a spus nicio clipă că Piki se va reface complet. Mi-a mărturisit că ea însăși se temea pentru el. Mi-a dat curaj povestindu-mi despre cazuri asemănătoare cu al lui. L-a tratat cu dragoste și cu vorbe bune. De fiecare dată când îl puneam pe masă, i se adresa atât de frumos și el o răsplătea fiind cuminte la câte 4-5 înțepături, dintre care și B-uri, care sunt foarte dureroase. El n-a zis niciodată nimic. Doamna doctor îi făcea masaj, își cerea scuze că îl face să-l doară, îl încuraja și îl alinta pitic. Era o reală bucurie în ochii ei când vedea progresele pe care le făceam de la o zi la alta. Sunt lucruri care nu pot fi mimate.

Către finalul perioadei de tratament, Piki era cel mai vesel când îl chemam la mașină să mergem la cabinet. Știa pur și simplu că acolo este cineva care îl iubește și îi vrea binele. Când ne-am revenit cu babesioza, tot doamna doctor ne-a gândit un program de tratament cu suplimente pentru uz uman care să ne ajute să încetinim evoluția calcifierilor de pe coloana.

Mulțumim doamna doctor Cătălina Paxaman! Dacă toți medicii ar fi ca dumneavoastră, am trăi sigur într-o lume mai bună.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Sigur ca exista si doctori cu suflet carora le pasa de oameni si de animale deopotriva. Trebuie sa fim doar destul de norocosi ca sa-i gasim. Si Piki a gasit-o in cele din urma.

    • Valeria Chertes
    • 12/12/2017
    Răspunde

    Doamne ajuta ca este mai bine, mai exista si oameni cu suflet.

    • Antonia
    • 12/12/2017
    Răspunde

    Si noi avem un astfel de medic si e si la tara, nu are clinica sau nu stiu ce cabinet fitzos, dar este pur si simplu exceptional!! Mai vin si oameni de la oras la el, lucreaza frumos si la preturi mai mult decat rezonabile…mai face si gratis uneori…

      • Emilia
      • 21/03/2020
      Răspunde

      Doctora de care zici tu mia omorat catelu ca nu a stiu sa ii faca tratamentul care trebuie e o criminala asa ca nu o mai lauda atat si pe langa catelu meu a mai omorat si altii cateii

        • Cristina Dragomir
        • 22/03/2020
        Răspunde

        Stimata doamna, nu va neg suferinta. Sa ma fereasca Dumnezeu sa il pierd pe Piki. Eu doar mi-am povestit experienta si am acest drept. Ne este medic de 4 ani si este cea mai cautata de la acel cabinet. Daca aveti chef de cearta cu cineva, nu ati gasit persoana. Aveti dreptul la opinie, comentariul nu va fi sters, pe mine nu ma lezeaza cu nimic si nici nu am vreo datorie de vreun fel fata de acea doamna (poate doar morala, dar pe asta o am fata de fiecare dintre voi), ca sa va cenzurez, dar nici mie nu imi impune nimeni ce sa scriu pe blogul meu. Fara aceasta doamna doctor, care a facut un tratament pentru uz uman, luat de mine de la farmacie, deci nici macar nu a incercat sa vanda tratamente scumpe din cabinet, stiind problemele lui cu ficatul, Piki al meu ar fi murit cel mai sigur.

    • Aghinitei Maria
    • 12/12/2017
    Răspunde

    Ma bucur sa citesc ca mai sunt oameni OAMENI! Sanatate multa catelusului pe care-l iubesti mult!

      • Emilia
      • 22/03/2020
      Răspunde

      Sa dai 360 lei si sa o duci sa o trateze ia facut timp de 4 zile injectii si a 5 zi sa iti moara nu a luat in cosiderare nimic din ce iam zis eu ca are a luat-o sub forma de gluma tot ce iam zis nu a tratat-o ce avea catelu si facut doze mari de injectii. Asa cum tu o lauzi asa eu o considero o criminala si o sa am grija sa nu mai fie cautata ca sa nu mai poata omora catei .A stiut doar sa ma manance de bani sa isi ia din banii aia lumanari.

  2. Mi-as dori ca toți oamenii să fie mai buni, mai sufletiști!

    • Ursu Loredana
    • 13/12/2017
    Răspunde

    Super, ma bucur pentru tine ?

  3. Răspunde

    Ma bucur ca ai dat peste un om sufletist și un profesionist. Eu sunt convinsa ca sunt persoane care știu foarte bine meserie doar ca trebuiesc descoperiți! Vei ajuta și alți posesori de animale cu sfaturile tale! Sunt convinsa

  4. Răspunde

    iar m-ai emotionat.
    Sanatate la catel si cand vine Craciunul trimite-i o felicitare la doamna Doctor si zi-i un multumesc si de la mine. Pentru ca ce face face cu suflet.

  5. Ma bucur mult pentru voi! Se pare ca doamna inainte de a fi doctor e un om cu inima mare. Mai rar asa..eu sunt profund dezamagita de doctori ..

  6. Răspunde

    Sanatate mult lui Piki. Pacat ca nu toti isi respecta meseria. Bine insa ca sufletelul tau a gasit alinare la un OM care iubeste animalele. Ma bucur ca este mai bine si sper sa aud doar vesti bune. Salutari si de la Micky.

  7. ma bucur ca piki e mai bine si e chiar frumos cand gasesti oameni carora le pasa! si noi avem un veterinar tare bun, sunt multumita de el, sper sa n-ajungem in situatii grave

    • nicolae claudia
    • 14/12/2017
    Răspunde

    ma bucur sa aud ca mai sunt si oameni cu suflet mare

    • Popa Oana-Gabriela
    • 14/12/2017
    Răspunde

    Ce ma bucur sa aud vesti bune de cățelușul tău, ma bucur ca exista cineva cu o inima atât de bună și ția fost de mare ajutor.. ❤

    • ghelbere elena
    • 18/12/2017
    Răspunde

    Cum exista oameni care nu iubesc cainii asa exista si doctori. Ma intreb de ce cei care s-au facut doctori daca nu iubesc animalele?

    • Emilia
    • 23/03/2020
    Răspunde

    Vreau sa deschid ochii la persoanele care se duce la ea sa nu treaca prin ce trec eu si eu aveam incredere in ea cum aveti dumneavoastra si mie mia fost recomandata ca e foarte buna ma duceam la ea de 2 ani . Si mai ales sa mai aud dupa aceia ca si alta persoana a patit la fel ia murit catelusa tot dupa ce ia facut injectii a facut atac cerebral . Nu am postat aici sa ma cert am postat sa deschit ochii la oameni in privinta ei. Si sper sa nu trecei prin aceiasi situatie din cauza ei . La revedere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares