Există și medici veterinari care iubesc sincer animalele

Piki verificarea microciparii cainilor

Când cățelul meu a fost diagnosticat cu babesioză și a început tratamentul, dar se simțea tot mai rău, am avut un moment de slăbiciune în care m-am întrebat dacă nu cumva diagnosticul fusese greșit sau tratamentul. Pentru scurt timp, mi-am pierdut încrederea în medicul nostru.

Așa am ajuns să cer o a doua opinie la clinica Facultății de Medicină Veterinară din București și o treia la spitalul Prima Vet din Rahova. Ambele experiențe au fost mai mult decât neplăcute. Despre Prima Vet am scris deja și voi scrie și despre cei de la facultate. Azi aș vrea însă să-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a deschis ochii la timp ca să mă întorc cu el la doctorița noastră, cea care l-a pus pe picioare, cum se spune.

În fiecare zi în care îl văd pe Piki alergând, îi mulțumesc în gândul meu doamnei doctor Cătălina Paxaman. Dânsa lucrează ca cabinetul veterinar AnimalHelp din Rahova. Asta ca idee. Mulțumirile mele nu sunt pentru cabinet, ci pentru un om. La același cabinet am fost și dezamăgită de un alt medic, deci… nu vă gândiți că articolul ăsta e vreo reclamă pentru clinică. E vorba pur și simplu de un om care a analizat și re-analizat rezultate, care nu a dat înapoi de la a suna colegi sau chiar specialiști din medicina umană pentru mai multe lămuriri. A fost singurul medic care și-a făcut timp să-mi explice absolut totul despre boala piticului și despre implicațiile ei.

A fost singurul om care nu s-a oferit să-l îndoape cu antiinflamatoare și căruia i-a păsat de ce se întâmplă cu Piki pe termen lung.

Niciunul înaintea ei nu mi-a spus că dexametazona îi poate distruge rinichii. Au vrut să mă trimită cu el la operație pe coloană, deși paraplegia fusese provocată de babesie. N-au avut timp să vorbească prea mult cu noi, ci doar să ceară bani. L-au tratat pe Piki ca pe un cartof degerat.

Doamna Paxaman e altfel. A fost întotdeauna sinceră cu noi. Nu mi-a spus nicio clipă că Piki se va reface complet. Mi-a mărturisit că ea însăși se temea pentru el. Mi-a dat curaj povestindu-mi despre cazuri asemănătoare cu al lui. L-a tratat cu dragoste și cu vorbe bune. De fiecare dată când îl puneam pe masă, i se adresa atât de frumos și el o răsplătea fiind cuminte la câte 4-5 înțepături, dintre care și B-uri, care sunt foarte dureroase. El n-a zis niciodată nimic. Doamna doctor îi făcea masaj, își cerea scuze că îl face să-l doară, îl încuraja și îl alinta pitic. Era o reală bucurie în ochii ei când vedea progresele pe care le făceam de la o zi la alta. Sunt lucruri care nu pot fi mimate.

Către finalul perioadei de tratament, Piki era cel mai vesel când îl chemam la mașină să mergem la cabinet. Știa pur și simplu că acolo este cineva care îl iubește și îi vrea binele. Când ne-am revenit cu babesioza, tot doamna doctor ne-a gândit un program de tratament cu suplimente pentru uz uman care să ne ajute să încetinim evoluția calcifierilor de pe coloana.

Mulțumim doamna doctor Cătălina Paxaman! Dacă toți medicii ar fi ca dumneavoastră, am trăi sigur într-o lume mai bună.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Răspunde

  Sigur ca exista si doctori cu suflet carora le pasa de oameni si de animale deopotriva. Trebuie sa fim doar destul de norocosi ca sa-i gasim. Si Piki a gasit-o in cele din urma.

  • Valeria Chertes
  • 12/12/2017
  Răspunde

  Doamne ajuta ca este mai bine, mai exista si oameni cu suflet.

  • Antonia
  • 12/12/2017
  Răspunde

  Si noi avem un astfel de medic si e si la tara, nu are clinica sau nu stiu ce cabinet fitzos, dar este pur si simplu exceptional!! Mai vin si oameni de la oras la el, lucreaza frumos si la preturi mai mult decat rezonabile…mai face si gratis uneori…

  • Aghinitei Maria
  • 12/12/2017
  Răspunde

  Ma bucur sa citesc ca mai sunt oameni OAMENI! Sanatate multa catelusului pe care-l iubesti mult!

 2. Mi-as dori ca toți oamenii să fie mai buni, mai sufletiști!

  • Ursu Loredana
  • 13/12/2017
  Răspunde

  Super, ma bucur pentru tine 😘

 3. Răspunde

  Ma bucur ca ai dat peste un om sufletist și un profesionist. Eu sunt convinsa ca sunt persoane care știu foarte bine meserie doar ca trebuiesc descoperiți! Vei ajuta și alți posesori de animale cu sfaturile tale! Sunt convinsa

 4. Răspunde

  iar m-ai emotionat.
  Sanatate la catel si cand vine Craciunul trimite-i o felicitare la doamna Doctor si zi-i un multumesc si de la mine. Pentru ca ce face face cu suflet.

 5. Ma bucur mult pentru voi! Se pare ca doamna inainte de a fi doctor e un om cu inima mare. Mai rar asa..eu sunt profund dezamagita de doctori ..

 6. Răspunde

  Sanatate mult lui Piki. Pacat ca nu toti isi respecta meseria. Bine insa ca sufletelul tau a gasit alinare la un OM care iubeste animalele. Ma bucur ca este mai bine si sper sa aud doar vesti bune. Salutari si de la Micky.

 7. ma bucur ca piki e mai bine si e chiar frumos cand gasesti oameni carora le pasa! si noi avem un veterinar tare bun, sunt multumita de el, sper sa n-ajungem in situatii grave

  • nicolae claudia
  • 14/12/2017
  Răspunde

  ma bucur sa aud ca mai sunt si oameni cu suflet mare

  • Popa Oana-Gabriela
  • 14/12/2017
  Răspunde

  Ce ma bucur sa aud vesti bune de cățelușul tău, ma bucur ca exista cineva cu o inima atât de bună și ția fost de mare ajutor.. ❤

  • ghelbere elena
  • 18/12/2017
  Răspunde

  Cum exista oameni care nu iubesc cainii asa exista si doctori. Ma intreb de ce cei care s-au facut doctori daca nu iubesc animalele?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 shares