Cum să nu dai greș în alegerea unui cadou. 5 sfaturi de ținut minte

sfaturi pentru alegeerea unui cadou

Iar vorbim despre cadouri. Despre ce altceva am putea discuta în luna cadourilor? Este atât de frumos să oferi un dar cuiva, dar mai mult decât greu să-l alegi. Sunt o mulțime de întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a achiziționa acel cadou perfect. Știu că se spune că intenția contează, dar simpla intenție, fără analiza amănunțită a personalității sau nevoilor destinatarului, va sorti cadoul tău la izolare pe fundul unui sertar. N-ai vrea asta, nu? Ce-ai zice de câteva sfaturi de care să ții cont în alegerea unui cadou?

1. Gândește ca și cum ai fi el/ea

Cred că asta este partea cea mai importantă în alegerea unui cadou. Nu poți și nu trebuie să-i cumperi cuiva un lucru doar pentru că-ți place ție acel ceva. De exemplu, nu-i vei cumpăra un parfum doar pentru că-ți plac ție notele lui sau era la ofertă în mall. Ține cont întotdeauna de ceea ce știi că prezintă interes pentru persoana respectivă, nu pentru tine. Nu cred că te-ai bucura dacă ți s-ar oferi o pereche de pijamale roz, doar în ideea că sunt frumoase, deși ți-ai exprimat de atâtea ori opinia în ceea ce privește culoarea asta prea țipătoare.

2. Amintește-ți ce lucruri îi plac

Suntem diferiți și ne plac lucruri diferite. Avem nevoi diferite. Dacă ai de-a face cu o persoană preocupată de modă, un articol vestimentar este ideal pe post de cadou. Și un parfum de firmă de tipul celor de aici ar fi perfect. Pentru cineva pasionat de jocuri pe calculator, vei opta pentru un accesoriu de gaming, iar pentru un amator de filme poți cumpăra de exemplu un bilet la cinema la o premieră. Este foarte important ca persoana respectivă să știe că îți pasă ce oferi, nu doar să dai ceva pentru că așa trebuie.

3. Fă cadouri utile

Îmi aduc aminte că anul trecut am primit cadou un pedometru. Cam inutil pentru o sedentară ca mine. Probabil că persoana respectivă a vrut să mă stimuleze, dar n-a reușit. Trebuie să ne gândim tot timpul ce-i place omului să facă. E pasionat de lectură? Îi putem cumpăra niște cărți din această librărie online. Cărțile sunt mai prețioase decât diamantele pentru el. Îi place să meșterească? Îi vom oferi un set de scule. Adoră drumețiile? Îi putem cumpăra echipament pentru munte.

4. Alege produse de calitate

Iată încă un lucru care nu-mi place absolut deloc – să primesc cadouri de proastă calitate. Decât o bluză sau un parfum ieftin, de calitate îndoielnică, mai bine o felicitare de efect cu un mesaj scris de mână. Nu cred că sunt singura care gândește așa. În loc să cumperi un set complet de bijuterii de tinichea, mai bine o singură pereche de cercei din argint pe care să-i pot purta ani buni de-acum încolo și să-mi amintească mereu de tine. Calitatea produsului este criteriu de care trebuie ținut cont în alegerea unui cadou. De-asta recomandam mai devreme parfumurile originale.

5. Nu te gândi întotdeauna la lucruri scumpe

Când ne gândim la cadouri, n-ar trebui să le evaluăm în funcție de preț. Pe mine sincer m-ar bucura mai mult o carte de 30 de lei decât un parfum de 200 de lei. Ba, mai mult, există lucruri care valorează enorm deși nu costă nimic. Ce-ai zice să oferi timp și comunicare, să faci cadou o plimbare în parc, să-i acorzi soției sau soțului acele 2 ore de intimitate după care tânjește de mult? O simplă poză poate fi un cadou magic. Chiar și inelul ăla de tinichea, deși nu e de calitate, dar am să-l păstrez ca pe ceva sfânt, dacă e gravat cu un mesaj pentru mine. Semnificația unui cadou poate bate utilitatea sau calitatea lui.

Sunt sfaturi utile pentru alegerea unui cadou în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, nu doar acum, de sărbători, nu credeți? Nu contează că e ziua lui sau a ei, că e Paște, Crăciun sau ziua îndrăgostiților, dacă vrei să oferi un cadou care chiar să aducă bucurie, amintește-ți că trebuie să îi oferi ceva care știi că-i place sau de care are nevoie, un lucru de calitate (dacă vorbim despre bunuri materiale), nu neapărat scump.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 10/12/2017
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi, sa stii ca in mare parte chiar tin cont de ele atunci canf fac cadouri celor dragi.

    1. Trebuie sa ne straduim sa oferim cadouri care sa placa, nu doar sa fie acolo.

    • Valeria Chertes
    • 10/12/2017
    Răspunde

    Eu intotdeauna aleg ca si cum ar fi pentru mine.

    • Ursu Loredana
    • 10/12/2017
    Răspunde

    Mulțumim de sfaturi.?

  1. ai dreptate, conteaza enorm sa oferim ceva calitativ si pe care persoana respectiva sa-l foloseasca cu drag! mie imi plac mult cadourile personalizate

    1. personalizarea este la moda de cativa ani si asta e de bine din punctul meu de vedere. Pana la urma e o forma de adaugat emotie in plus unui cadou, nu?

  2. Răspunde

    Îmi placpropunerile tale. Chiar dacă tânjesc după dragoste și afecțiune, recunosc ca nu-mi doresc sa am parte de o plimbare in parc in loc de cadou! Poate sunt materialista.
    Prefer sugestia cu parfumul de pe elefant ???

    • Aghinitei Maria
    • 11/12/2017
    Răspunde

    Ok, eu aleg ce-mi place mie, dar tint cont si de inclinatiile celui ce-i ofer un dar!

  3. Răspunde

    nu ma pricep la cadouri….de obicei intreb.

  4. Răspunde

    Ultimul sfat imi place cel mai mult. Uneori poate simplul gest ca ai primit ceva conteaza mai mult decat cadoul in sine 🙂

  5. Am mers mereu pe principiul că trebuie să oferi cadouri de calitate și niciodată să nu oferi un cadou doar ca să te scapi.

  6. Răspunde

    Abia citisem primul paragraf, cel introductiv, si cand am ajuns la punctul 1 am exclamat cu voce tare „Ooo, da!”. Am primit de multe ori lucruri pe care prietenele mele le iubeau, dar care pentru mine nu aveau nicio valoare. De exemplu am primit un parfum cu note lemnoase, pe care eu le urasc, insa stiu ca prietenei mele ii plac. Am considerat ca a cheltuit degeaba banii respectivi, pentru ca eu nu folosesc parfumuri cu note lemnoase. Cu alta ocazie am primit un set de 5 sapunuri solide. Frumoase, extravagante chiar… insa eu nu folosesc deloc sapunuri solide. Oamenii ar trebui sa se puna in locul cadorisitilor si sa cumpere ceea ce isi doresc ei (cei care urmeaza sa primeasca acele cadouri). E ca atunci cand eu ti-am adus din Suedia un sapun solid, desi eu folosesc exclusiv geluri de dus. Insa stiam ca tie iti plac sapunurile si am tinut cont de asta ♥.

    • nicolae claudia
    • 11/12/2017
    Răspunde

    eu apreciez mai mult gestul decat valoarea in sine.

  7. E important sa alegem cadoul care sa se potriveasca persoanei alese de aceea trebuie sa ne gandim bine ce ii place, altfel riscam sa facem un cadou neinspirat.

    • ghelbere elena
    • 18/12/2017
    Răspunde

    Mereu sunt atenta la dorintele oamenilor iubiti de mine si iti spun sincer ca niciodata nu am dat gres in alegerea unui cadou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares