Uite de ce să NU-ți cumperi noul Nokia 3310

noul nokia 3310

După ce am discutat cu voi, pe pagina mea de Facebook, în decembrie, am decis să schimb furnizorul de telefonie mobilă și să trec la RDS RCS – Digi Mobil. Zis și făcut. În ziua în care am completat cererea de portare, mi s-a spus că nu voi avea semnal pe un telefon care nu suportă conexiune 3G.

Mama avea un Nokia din ăla ieftin, antic, care nu ducea decât 2G. Prin urmare, am zis să-i cumpăr un telefon nou. Am ales să iau acest Nokia 3310 varianta 3G. Cine nu-și mai aduce aminte de 3310 de acum 17-18 ani? Era robust, cu butoane mari, cifre și litere de mari dimensiuni pe afișaj – cam ce-mi doream și eu pentru mama, care nu prea vede și nici nu e pasionată de tehnologie, preferând telefoanele cu meniu foarte simplu.

nokia 3310 2017

L-am cumpărat de la evoMAG acum vreo 7 zile. Ieri s-a făcut portarea și am băgat noua cartelă în el. I l-am pus mamei în mână ca s-o învăț cum să-l folosească. Cea mai neplăcută surpriză pe care am avut-o este că nu se poate modifica fontul (redimensionare caractere) nici pe meniu, nici la mesaje, nici măcar pe contacte. Pentru cineva care nu vede, caracterele sunt foarte mici și sunt absolut necesari ochelarii de vedere când vrea să folosească telefonul mobil, ceea ce nu e deloc comod pentru că nu stai tot timpul cu ei pe nas, nu?

nokia 3310 3G

Manualul de utilizare este unul cât un prospect de medicament, adică foarte mic. Am căutat inclusiv online și nici măcar cei de la Nokia nu precizează că există diferențe mari de setări și meniu între variantele 2G și 3G ale lui Nokia 3310 de 2017. Am aflat de pe forumuri din străinătate că la versiunea cu 3G nu se poate modifica mărimea fontului, deci te speli cu el pe cap.

schimbare marime font nokia 3310

O altă problemă de care nu ai cum să-ți dai seama, și dacă te apuci să-l testezi în magazin, este că atunci când apeși tasta aferentă unei litere și te afli în agendă, nu te duce la numele care încep cu acea literă, ci le afișează pe toate care conțin acea literă. Altă treabă care îi va îngreuna viața mamei.

Setările sunt mai mult decât limitate, ca să nu aveți surprize! Este un telefon foarte ușor, spre deosebire de vechiul Nokia 3310, nu-i lipsește celebrul joc Snake/Râma și are o formă foarte prietenoasă. Din păcate, alte lucruri de bine nu prea am de zis despre el. Nu am testat camera sau netul pe acest telefon pentru că azi am decis să-l returnez și am luat în locul lui un MaxCom Classic MM330 3G (merge perfect pe Digi) la același preț și mult mai mișto din toate punctele de vedere.

Concluzia mea este că noul Nokia 3310 nu prea își merită banii pentru că sunt alte telefoane (chiar și Nokia) care oferă experiență mult mai bună în utilizare, la un preț chiar mai mic. Nu va face istorie acest telefon pentru că este prea slab, ca tehnologie, pentru a fi folosit de tineri, și cu font prea mic și meniu prea complicat pentru a satisface nevoile vârstnicilor.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 04/01/2018
    Răspunde

    Nici mie nu-mi plac telefoanele prea sofisticate.

    1. Nici mama nu vrea sa auda de ele.

  1. A fost al doilea telefon al meu 😀 am multe amintiri cu el.
    Si socrii mei au aceasta problema cu fontul, dar la putine telefoane se poate modifica, ceea ce e naspa.

    1. Din fericire, eu am gasit unul, care si arata mai bine ca Nokia. Vi-l prezint zilele astea.

    • Oana
    • 04/01/2018
    Răspunde

    Ce aiurea sa patesti asa, chiar nu mai poti face nimic 🙁

    1. L-am schimbat, nu am ramas cu el.

  2. Răspunde

    Am avut 3310 si era chiar bun
    Tata si-a cumparat (puncte le Telekom) si pare multumit de el, dar el a avut tot Nokia. Cred ca acum ii pare rau ca nu si-a luat Samsung cum a facut mama. Mai nou ii „testeaza” telefonul cand ea nu e pe faza 🙂 ))))

    1. Nu am un brand preferat pe care sa-l iau in brate, dar Nokia asta zau ca nu isi merita pretul.

  3. Si mama mea, ca a ta, prefera un telefon clasic. Pusesem ochii pe asta dar dupa ce am citit parerea ta parca m-as mai gandi….hmmm..

    1. Nu-l recomand, sincer. Mergi undeva, intr-un Altex, si testeaza-l!

  4. Răspunde

    Nu știu cum este acesta, dar știu ca am iubit tare mult vechiul 3310. Păcat ca nu a fost pe placul tau, dar bine ca l-ai putut schimba cu o varianta care sa te mulțumească! Bine de știut

    1. Daaaa, bine ca l-am putut schimba, ca ma spalam cu el pe cap altfel.

    • Albu Steluta Georgiana
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Sincer este un articol fix pe gustul meu! De ce? Pentru ca imi place sa citesc despre ce sa nu cumpar, pe ce sa nu dau banii! Daca as gasi astfel de articole mai des poate nu as mai arunca aiurea banii pe lucruri care nu merita!

    1. Multumesc, promit ca in 2018 o sa vin cu mai multe articole cu opinii personale.

    • Nicolae Claudia
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Am uitat acest telefon, dar acum mult timp. Din pacate Nokia de acum, nu mai este de incredere cum era inainte..de aceea nu imi cumpar telefoane de la ei

    1. Eu am avut un nokia lumia acum vreo 4 ani si sa stii ca am fost super multumita de el.

  5. Răspunde

    Soțul îl are de câteva luni și este relativ mulțumit de el. Stiam la ce ne inhamam. Și știam ca de exemplu pe rețeaua Digi nu mrege. Fiindcă nu suportă nu știu care G. ?

    Dar suntem în alta retea. Chiar mă gândeam ca atunci când va veni vremea sa-l doteze pe copchil cu telefon, acest gen va fi. Fără acces la net ? Bad mom, a?

    1. Exista varianta 3G care functioneaza pe DIGI si ai inclusiv acces la net, numai ca pe un meniu din 1900 toamna, adica mai bine te lipsesti. Si nu esti bad mom deloc. Mai ales ca un astfel de telefon scade si sansele ca cei mici sa fie buzunariti.

    • ghelbere elena
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Eu avand dioptrii foarte mari sunt obligata sa-mi pun ochelarii si atunci cand vreau sa vad cine ma suna. Nokia a fost primul meu telefon mobil si m-am inteles bine cu el.

    1. E incomod sa stai sa pui mereu ochelarii 🙁

  6. Răspunde

    Si eu am avut un Nokia din asta dupa care l-am inlocuit cu unul cu tastatura qwerty si pentru ca nu se mai fabrica am trecut la Samsung cu touch screen.

    1. Samsung am si eu 😛

    • Stanila Naty Mihaela
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Am avut Nokia de tip vechi eu si mai toate rudele mele ;din ceea ce stiam sunt bune si rezistente la socuri dar au alte inconveniente din ceea ce citesc aici .Deoarece am avut un foarte timp indelungat in trecut acel model nu as mai cumpara din nou Nokia

    1. Nu e la fel de rezistent ca vechiul Nokia 3310, bag mana in foc.

  7. Răspunde

    Al meu sot chiar a luat in calcul sa ia un astfel de telefon pentru el, iar eu unul pentru mama. Ne-am razgandit in ultim moment. Pentru mama daca meniul e complicat nu e chiar potrivit. Pentru sot ma intereseaza bateria sa dureze, insa nu e chiar avantajos din alte puncte de vedere. Citisem pe undeva ca ar functiona doar in Orange, Vodafone si Telekom si ca cei care sunt in reteaua Digi Mobil nu il pot folosi. Nu am verificat informatia dar nu cred ca iese fum fara foc.

    1. Exista doua variante de telefon – unul 2G si unul 3G. Digi are semnal doar pe cele 3G. Cel cumparat de mine era 3G si functiona pe DIGi, garantat.

    • Catalina Sora
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Si eu aveam de gand sa ii iau mamei unul asemanator dar inca mai cantresc optiunile. Telefoanele Nokia cele facute cu ani in urma erau foarte ok

    1. daca are nevoie de font mare, nu il lua.

  8. atunci era telefon de telefon. acum, tehnologia a avansat mult prea mult…

    1. Ne bateam pe el atunci, mai ales pentru jocul Snake.

  9. Răspunde

    Drept sa zic eu m-am obisnuit cu modelele astea noi, destepte, si nu as mai putea sa ma intorc la unul clasic. Pana si mama mea care are peste 70 de ani are telefon cu Android. Iti dai seama :)))

    1. Ohooo, ce mama iubitoare tehnologie ai tu! A mea nu vrea altceva decat telefon cu butoane.

  10. Al meu consort ar vrea sa-si schimbe smartphone-ul touchscreen cu un Nokia 6310. E telefonul care cica „nu poate fi interceptat”. Si chiar l-a gasit pe OLX. Acuma nu stiu cat de multumit ar fi de el, insa device-urile de candva au fost cu mult mai bune decat ce gasim azi la dealerii de telefonie mobila.
    Oricum, 3310 la vremea lui a fost un telefon marfa~!

    1. Sa stii ca si mie mi-e dor uneori de simplitatea pe care o ofereau telefoanele astea.

  11. Răspunde

    Am vrut sa ii iau fetitei mele unul cu butoane, dar…nu i-a placut. Are un Samsung al meu de acum 2 ani cu touch…si e foarte incantata de el. Am avut si eu Nokia acum hăt ani si imi amintesc ca erau tare rezistente si extrem de cautate…

    1. Au fost. Nu mai sunt.

    • Anda Stanciu
    • 22/01/2018
    Răspunde

    Eu am avut un Nokia acum 5 ani și am fost mulțumită de el

    1. depinde de model. Si eu am avut Nokia Lumia nu stiu de care si imi placea mult.

    • Gabriel Răileanu
    • 14/05/2020
    Răspunde

    Relansarea modelului NOKIA 3310 a fost, într-adevăr, un eşec. În afara faptului că nu se pot schimba dimensiunile caracterelor, ar fi de menţionat faptul că noul model este foarte fragil la şocuri mecanice şi foarte sensibil la umezeală. După aproximativ şase luni de folosinţă într-un mediu cu umiditate a aerului mai ridicată, cuprul din interiorul telefonului începe să oxideze şi să mucegăiască, ceea ce duce la defecţiuni majore, cum ar fi întreruperea încărcării, dispariţia imaginii de pe ecran, tastatură nefuncţională etc.
    Sunt un fan al clasicului model de NOKIA 3310, am adunat mai multe bucăţi de-a lungul anilor, dar acum datorită acestei crize sunt nevoit să încerc să le vând.
    Am scos la vânzare unul nou nouţ, nefolosit, impecabil, păstrat în dulap, puteţi vizualiza anunţul aici:
    https://www.olx.ro/oferta/nokia-3310-clasic-2g-nou-IDdzPyP.html
    Cu respect,
    Gabriel R.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares