Cum putem economisi 1400 de lei, în 2018, cu un efort minim

planuri2018 cum putem economisi

De ceva vreme, urmăresc blogul economisim.info. Iulia, doamna din spatele lui, este o tipă extrem de bine organizată, cu picioarele pe pământ, posesoare de ceva cunoștințe în domeniul financiar și dornică mereu să afle mai mult din studii noi sau de pe blogurile de profil din afară. Ne învață cum putem economisi bani și chiar în ce-i putem investi. Partea cu adevărat bună este că articolele ei nu sunt de genul ăla super tehnic, la care să te uiți precum vițelul la poarta nouă, fără a pricepe nimic. Vorbește pe înțelesul tuturor, asta e cel mai important.

Nu zic că uneori nu m-am contrazis cu Iulia, când scria despre capacitatea noastră de a economisi. Eheee, numai ea știe de câte ori am dat-o la întors că eu nu-mi cumpăr haine scumpe, că nu merg în vacanțe și tot nu pot economisi bani pentru că veniturile sunt mici și cheltuielile obligatorii mari. Poate tocmai de-asta s-a gândit să mă provoace să intru în jocul de-a economisitul, ca să mă ambiționeze și să-mi arate cum se poate să pui bani deoparte, chiar și când tu te bați cu pumnul în piept că nu ai cum.

În acest articol, Provocarea de 52 de săptămâni în 2018: economisește fără efort 1400 de lei, Iulia povestește mai multe despre scopul provocării și metode de a o duce la bun sfârșit. Eu mi-am stabilit deja obiectivul – lucrul pentru care vreau să economisesc. Vreau ca banii pe care-i strâng până la finalul lui 2018, să îmi ofere o vacanță relaxantă în 2019 (pentru că eu am fost o singură date la munte în viața mea și merit mai mult).

N-ați vrea și voi să vă lăsați atrași în acest joc, dacă-l putem numi așa? Vă asigur că sfaturi vom primi tot anul de la Iulia și, în articolul mai sus menționat, aveți prezentate 4 variante cu planuri de economisire. Eu am ales varianta a treia pentru că e cea mai bună pentru cei cu venituri mici, ca mine. Am să pun deoparte 27 de lei în fiecare săptămână.

Da, Iulia, anul ăsta am să fac economii. Ai dreptate, nu cheltuiesc bani pe haine și cosmetice, dar am alte sectoare în care fac risipă (de exemplu, cheltuiesc mai mult decât e nevoie pe mâncare și, în special, pe dulciuri, de care mă pot lipsi și chiar mi-ar prinde bine, căci am nevoie să și slăbesc) și acolo am să atac. Accept provocarea. Nu știu dacă am să reușesc să ajung la 1400 de lei pentru că vreau să fiu sinceră – la veniturile pe care le avem noi și la cheltuielile neprevăzute care au apărut în 2017, au fost săptămâni în care căutam 50 de bani prin buzunare – dar am să mă străduiesc alături de tine și de întreaga echipă care se bagă în joc.

Chiar dacă nu mi-am cumpărat încă pușculiță, am pus deoparte 17 lei deja, din restul primit la cumpărături, bani pe care m-am făcut că-i uit în buzunare. Vedem la finalul anului cât am reușit să strâng! Pe lângă sănătatea pe care mi-o doresc de la 2018,  anul acesta vreau să învăț să fiu mai echilibrată și mai bine organizată, mai puțin frustrată și mai puțin stresată, conștientă fiind că strâng ceva bani și pentru mine și pentru plăcerile mele, nu doar pentru… a le asigura traiul altor persoane care se simt bine în postura de întreținute…

Nu vrei să economisești 1400 de lei anul ăsta? Cu ei ai putea cumpăra cadouri sau chiar ți-ai putea asigura o vacanță scurtă la munte. Te bagi? Despre cum putem economisi ne învață Iulia. Ne întâlnim la discuții pe economisim.info, unde o să-i facem capul pătrat de câte ori dăm de greu. 😀

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Mi-ar cam fi de folos sfaturile astea. Recunosc ca eu cheltui bani aiurea si fac risipa pe lucruri de care nu am neaparat nevoie. Asa cum ai zis si tu, dulciurile imi mananca muuulti bani.
    Nu stiam de site-ul asta , am sa ii acord o atentie sporita.

    1. Tu, dulciuri? Nu se vede, femeie!

  2. Răspunde

    Cristina, treci si pe la mine ca am si eu o provocare draguta si distractiva pentru a economisi. E adresata iubitorilor de lectura ?

    1. Am vazut-o deja 😛

    • Valeria Chertes
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Buna idee, sa ne spui pe parcurs daca functioneaza treaba asta.

    1. Va povestesc, sigur.

    • Ungureanu Lidia
    • 05/01/2018
    Răspunde

    Si eu vreaaau!!

    1. Hai, ia un borcan, gaureste-i capacul, lipeste-l cu Picatura si treci la strans bani!

    • Popa Oana-Gabriela
    • 06/01/2018
    Răspunde

    Este cam greu sa economisim dar nu imposibil, trebuie sa ne impunem putin. Mi.am propus si eu sa fac ceva economii anul asta dar nu stiu daca reusesc :))

    1. Hai sa ne intrecem, sa vedem care are mai mult la final. Eu promit ca fac video la final de an cand deschid pusculita.

    • Sora Catalina
    • 06/01/2018
    Răspunde

    Eu deja aplic planul de 52 de saptamai doar cabin varianta mea, adica iau 4 săptămâni cu sume mici di una cu suma mare( 1,2,3,4 si 52) ca sa îmi fie mai usor in ultimele luni

    1. Fata desteapta! Eu am luat planul de-a gata.

    • Constantin Daniela
    • 06/01/2018
    Răspunde

    Și eu urmăresc de ceva timp blogul, eu sunt calculată, as putea spune, pot economisi, soțul și copii îmi cam dau planul peste cap mereu, dar anul acesta voi aplica acest plan de economisire, cu toate că va fi un an plin cu evenimente la care va trebui sa particip (nunți, botezuri) îl voi adapta să îmi fie mai ușor. Baftă tuturor!

    1. Evenimentele astea dauneaza, stiu :D, dar sigur punem noi ceva deoparte.

  3. Eu am o pusculita noua in genul celei propuse de Iulia din 2016 si de atunci ma chinui cu ea sa o umplu. Nu cred ca e plina nici macar pe jumatate dar e foarte grea fiindca are in ea multe monede. Bani de concediu strang cu sfintenie in fiecare an incepand din ianuarie, fiindca noi mergem 3 in concediu si nu avem ce face fara 3000 de lei cel putin. Si in rest incerc sa tin cardurile goale sub control. Recunosc ca as putea sa economisesc daca as renunta la iesirile in oras dar nu vreau, pentru ca ele fac parte din stilul nostru de viata si ne binedispun. Succes Cris cu planul de economisire si abia astept sa vad pozele din concediu.

    1. pai eu nu vreau sa ma duc 7 zile la all-inclusive, bre. Ma multumesc cu un weekend mai modest.

    • ghelbere elena
    • 06/01/2018
    Răspunde

    Greu de economisit. Daca as avea o pusculita in care sa bag banii si numai dupa un an sa-i pot scoate poate as face ceva economii cu conditia sa nu am ca anul trecut probleme de sanatate.

    1. Sanatate sa ai, Elena!

    • Pusa Raisa
    • 06/01/2018
    Răspunde

    Draga Cristina , cu siguranta tu daca iti propui cu adevarat sa economisesti niste banuti vei reusi negresit. Nu spun ca te cunosc foarte bine dar din ceea ce mi-am putut eu da seama pana acum ,cred ca esti o persoana puternica si daca vrei -poti . Continua daca deja ai inceput si cu siguranta vei reusi . Bafta draga mea si mergi mai departe . Important in viata este sa continui intotdeauna ceea ce ai inceput . Succes si la anul vei avea vacanta dorita .

    1. Multumesc, Raisa. Sa stii ca sunt destul de ambitioasa si hotarata, e adevarat.

  4. O să fie interesant de urmărit. Să ne ții la curent!

    1. Sa vezi ce ne-am distrat cand i-am zis lui Mr. ca anul asta facem economii.

  5. foarte misto blogul, nu-l stiam! maine scot si eu 200 lei pentru luna ianuarie, de pe card e tentatia mai mare de a cheltui

    1. Sa si spor la economisit, Gabi!

    • Nicolae Claudia
    • 06/01/2018
    Răspunde

    Iti doresc sa poti economisi suma dorita. La mine nu e greu..Economisirea face parte din viata mea, pt ca in fiecare an, vreau sa imi petrec un concediu cu familia mea undeva..muncim destul un an intreg..macar 7 zile sa fim rasfatati..ca viata e scurta

    1. Multumesc. La asta ma gandesc si eu, ca am lasat 13 ani sa treaca peste noi fara sa ne oferim astfel de clipe.

  6. Răspunde

    Foarte tentatanta propunerea ta. Daca stau sa ma gandesc, nu este mare branza sa pun deoparte cei 27 lei. Poate ma bag si eu. trebuie sa gasesc un loc unde sa ascund banii 🙂

    1. iti cumperi o pusculita din aia de unica folosinta, adica sa nu aiba si orificiu de scoc, ci doar de bagat 😀

    • Silvia Alexandra Tatarus
    • 07/01/2018
    Răspunde

    Si eu sunt interesata,vreau o vacanta in 3, prima de dupa casatoria de acum 5 ani …cred ca meritam . Multumesc

    1. Va tin pumnii sa reusiti sa puneti banuti deoparte pentru ea.

  7. Răspunde

    Si eu anul asta mi-am propus sa economisesc. Eu insa nu strang pentru vacanta ci vreau sa rambursez creditul de locuinta. E foarte important sa ai un plan bine pus la punct si sa nu te abati de la el, tentatii sunt multe iar cheltuielile neprevazute apar mereu din pacate. Eu iti urez succes si vreau sa vad poze din vacanta de la munte.

    1. Pana acum m-a ferit Dumnezeu de datorii la banci. Nu am eu casa mea, este casa bunicilor, nici macar a mamei, dar stau bine si aici.

  8. Am tot incercat sa economisesc bani pentru diverse surprize, de cele mai multe ori mi-a iesit. Sper sa reusesc si anul acesta.

    1. La cat de ambitioasa te stiu eu, sigur o sa reusesti.

  9. Cum sa nu vreau!? Imi trebuie, mai intai, doua palme si putina organizare…Se poate, stiu ca se poate. Am mai facut-o o data, cu sotul meu, si s-au strans vreo 700 de lei dupa un an. Am pus cat am apucat, cat aveam. Mai rau era ca trecea ziua si uitam ca trebuie sa ajunga si la „pusculita” cate ceva.
    Ideea nu-i rea. Si daca ne gandim bine sigur avem si cheltuieli inutile (vorba ta, la dulciuri). Putin cate putin, si se aduna.

    1. La mine dulciurile sunt pe primul plan. Apoi pe cosmetice mai dau uneori banii pe unele pe care nu le consum niciodata. Aici am sa lucrez.

  10. Răspunde

    Am inceput si noi sa economisim prin aceasta metoda…si eu si sotul. Acum sa vedem care reuseste sa duca la bun sfarsit planul. Noi am pornit cu metoda clasica…momentan avem cate 1 leu in pusculita 😀 Saptamana aceasta vin si ceilalti 2 lei :))) Noi vrem sa facem balconul la anul, de cand ne-am mutat…adica de 10 ani :O…este singurul care ne-a ramas de facut

    1. Va tin pumnii sa reusiti sa puneti ceva banuti la cutie si sa va duceti la bun sfarsit planurile.

  11. Am inceput deja sa fac economii, la mine clar scopul principal este nasterea si lucrurile pt bebe. Daca inainte eram innebunita dupa haine, acum singurele cheltuieli mari le fac pe mancare :)) Un alt scop pentru care economisim este o locuita, dar sincer ma cam tem de credite. Om vedea. Oricum articolul tau si blogul recomandat imi sunt tare utile. I-am dat si like pe facebook.

    1. Multi pupici!!! sa fii cu ochii pe Iulia ca are articole misto si pe sanatate si alimentatie, si stiu ca esti fan al temelor astora.

    • Popa Angelica Stela
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Nu am folosit pusculita din adolescenta… În ultimii ani nu prea am economist, prea multe planuri date peste cap de situații neprevazute…

    1. Imi aduc aminte prin clasa a 8-a, aveam un purcelus pusculita. Numaram banii din el din 3 in 3 zile ca stiam ca mai pune mama acolo cate ceva.

    • raluca
    • 12/01/2018
    Răspunde

    Am pușculiță unde debarasez tot metalul iar ca metodă de economisire, am ales să o facă banca pentru mine. În fiecare lună, dispar banii de pe card așa că,nu le simt lipsa. Pentru cheltuieli pe care le pot anticipa,gen impozit,aniversări, cadouri de Crăciun,am plicuri separate în care pun câte puțin în fiecare lună. Menționez că gestionez un singur venit.

    1. Am vazut ca multa lume a apelat la metoda asta a unui subcont in care sa puna banca automat o suma de bani lunar. Nu suna deloc rau.

    • Anda Stanciu
    • 22/01/2018
    Răspunde

    Bună ideea..așteptăm să ne zici dacă funcționează

    1. La fiecare inceput de saptmana pun la pusculita 27 de lei. Trebuie sa mearga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares