Te-ai fi gândit că o piscină îți poate schimba viața în atâtea moduri?

Sunt înconjurată de raci. Vărul meu e rac, soțul meu e rac, cumnata mea e rac. Ăștia, când văd apă, parcă  îl văd pe Dumnezeu. Odată întrați în mare sau în piscină, cu greu îi mai scoți de acolo. Nu zic că mie nu mi-ar plăcea apa dar eu pot supraviețui fără ea, mai ales că nu prea știu să înot. Bine, recunosc, nu știu deloc. La mare sunt genul ăla pe care îl vedeți intrând mereu în apă până șa fund și, eventual panicându-se dacă vine vreun val de 15 centimetri.

La piscină mi-ar plăcea mai mult, referindu-mă aici la o piscina cu o adâncime maximă de 1,5 m. Nu același lucru se poate spune despre racii mei. Ei ar vrea piscine foarte adânci, în care să poată exersa sărituri și alte acrobații. Din păcate, la piscină nu ajungem foarte des pentru că, în general, la piscinele frumos amenajate, prețul biletelor și al abonamentelor este destul de mare. Dacă am avea spațiul necesar, nu m-aș opune ideii de a ne construi propria piscina (noi locuind toți în aceeași curte). Din păcate, nu prea avem unde.  Abia am găsit loc pentru o piscină gonflabilă în care să ne răcorim pe rând în zilele cu temperaturi ucigătoare. Nu ai același confort dar merge să te bălăcești puțin, ca rățușca.

Știu că sunt cârcotași care își spun că te poți răcori și în cadă. Nu am de gând să îi contrazic. Pot să încerce chiar și să înoate în cadă, dacă doresc. Mie mi-e clar că o piscină înseamnă mult mai mult decât un loc în care te arunci 5 minute pentru a-ți regla temperatura corpului. Avantajele deținerii unei piscine rezidențiale adevărate și spațioase, din beton sunt următoarele:

Este cea mai bună metodă de răcorire

Câte dușuri ai face vara, când afară sunt peste 35 de grade? Nici nu-ți mai vine să ieși din cadă, nu-i așa? Păcat că e strâmtă și slab aerisită. Nu același lucru l-ai simți dacă te-ai răcori într-o piscină în curte. Nu contează că e rotundă, ovală, dreptunghiulară sau în formă de inimă, că e din beton sau din metal, atâta vreme cât ai o piscină doar a ta, în care poți înota la orice oră din zi sau din noapte. răcorire piscină

Ești ferit de toate ciupercile ți microbii de la piscinele publice

Există foarte multe persoane care, fie pentru că au anumite probleme de piele, incompatibile cu substanțele folosite pentru tratarea apei, fie că sunt germofobe, refuză să meargă sau să permită accesul copiilor la piscinele publice. La piscina proprie știi sigur ce produse ai folosit pentru curățarea ei și tratarea apei, știi că nu există riscul de a te trezi cu boli de piele sau alte probleme medicale cauzate de microbii din piscină. Acesta este unul din principalele motive pentru care foarte multe familii preferă să investească în construcția unei piscine în curte.

Te ajută să slăbești și să te menții în formă

Cred că știți și voi cât de multe calorii se ard în timpul înotului. Chiar și cei care nu  știm să înotăm putem slăbi și ne putem tonifia corpul executând anumite mișcări de gimnastică în apă. Apa opune o anumită rezistență, făcând astfel orice ridicare de picior sau de braț mai greu de executat și mai eficientă. Exercițiile în piscină sunt recomandate chiar și femeilor însărcinate și celor care au probleme cu articulațiile sau probleme cardiovasculare. 30 de minute de joacă în astfel de piscine, sunt sănătate curată.

Asigură distracție permanentă

Nimeni nu refuză distracția de la piscină. Este locul în care cei mari și cei mici se simt bine împreună. Piscina este apreciată de mama care caută cel mai frumos bronz, de tatăl care pasionat de înot dar și de copiii care nu s-ar mai da duși de la partidele de volei din piscină. O alternativă sănătoasă la după-amiezele petrecute cu nasul în calculatoare și tablete. Și cu prietenii distracție este mult mai mare pe o terasă cu piscină mare din beton, decât într-o banală grădină cu o umbrelă, o masă și câteva scaune. piscina

Te scapă de stres

Stresul ne cam macină pe toți în zilele noastre. Nu putem evita stresul de la job, grija dead line-urilor, sau planurile pentru săptămâna viitoare dar ne putem relaxa o jumătate de oră pe zi la piscină. Înotul sau simpla joacă în piscină sunt extrem de benefice pentru psihicul nostru care are nevoie de pauze de la stres. În plus, mișcarea în apă ne ajută să și dormim mai bine.

Credeți că e scumpă o piscină? Nu e chiar așa. De pildă, pe site-ul www.constructii-piscine.ro  am găsit o listă de prețuri pentru piscine și cea mai ieftină costă puțin peste 2000 de euro, fără TVA. Nu sunt foarte ieftine, mai ales că se adaugă și costuri de manoperă și întreținere dar, dacă facem socoteala cât ar costa patru abonamente lunare (pentru patru membri ai familiei) la o piscină și ne gândim că nu avem același confort și intimitate acolo, parcă nu mai pare o sumă așa mare, nu?

Dacă stați bine la capitolul spațiu și vă permiteți să vă construiți o piscină rezidențială, nu pot decât să vă invidiez puțin și să vă atrag atenția că este musai să vă informați bine din timp, să știți care sunt avantajele și dezavantajele unei piscine din beton și ale uneia cu pereți metalici, să alegeți cu grijă firma de la care cumpărați piscina, să întrebați din timp toate detaliile despre cât durează lucrarea, care sunt costurile totale (incluzând manopera), ce sistem de filtrare de folosește și de ce garanție beneficiați.

De preferat ar fi să  căutați o firmă cu vechime în domeniu (vechimea înseamnă experiență). De evitat total firmele de construcții care susțin că pot face de toate, inclusiv o piscină. Nu orice groapă săpată și îmbrăcată în faianță devine piscină, la fel cum nu tot ce zumzăie face miere! Elcora Piscine, la al cărei site făceam trimitere și mai devreme, nu doar că au prețuri la vedere și un portofoliu destul de convingător (puteți vedea aici câteva modele de piscine executate de ei, cu multe poze din toate stadiile proiectelor) dat au o experiență de peste 10 ani și oferă servicii multiple, de la cele de proiectare și construire a unei piscine, până la cele de întreținere.  Eu, dacă mi-aș face piscină, la o firmă de genul ăsta aș apela. margine piscină

Cum ar arăta piscina mea de vis? Ar fi dreptunghiulară, de dimensiune medie spre mare, înconjurată doar de o mică bordură din marmură și, în rest, să fie multă verdeață în jurul ei, un gazon din ăla ca în filme, cu un gard viu, cu un șezlong confortabil și o măsuță pe care să mă aștepte o carte bună.

Tu cum ai descrie piscina visurilor tale?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicolae claudia
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Si fetita mea este rac..si abia o scot din apa. Ar sta toata ziua. Eu la piscine publice nu prea merg, prefer cada 🙂

    1. Răspunde

      este alta distractie la piscina dar, din pacate, sunt si pericole.

    • Lamiita P
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Chestia aia cu slabitul imi place cel mai mult dar unde s-o pun, in fata blocului? As gasi eu o prietena la curte, piscina sa fie. Ferita de ochii curiosilor cat de mare ti-e portbagajul, etc… Nu se compara cada, despre ce vorbim ????

    1. Răspunde

      rautate, era o gluma aia cu cada! 😛

    • Amy
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Hehe, cui nu i-ar face placere sa aiba piscina? Dar pentru asta trebuie sa ai ditamai curtea. 😀 Nu-s rac, dar si mie imi place sa ma balacesc in apa toata ziua. Vara toata ziua-s cu picioarele la canal, prin curte, sa ma racoresc. :)) Alternativa piscinei? Furtunul cu apa :))

    1. Răspunde

      si eu sunt la feeel, toata ziua zapacesc robinetul de la cismeaua din curte. Tin minte, cand nu aveam inca apa curenta, puneam apa intr-un butoi pe care il transformaseram intr-un fel de dus afara 😀

  1. Răspunde

    O carte buna si un frappe 😀 Poate chiar si laptopul, sigur inspiratie se gaseste.
    Aropo de racusori si balaceala. Al meu ma zapaceste toata ziua vrea la „apo” Si are doar doi ani, mai tarziu sigur nu scap. Trebuie sa ii iau piscina. 😀

    1. Răspunde

      imagineaza-ti ce articole ar iesi de pe marginea piscinei! Balaceala face bine. Daca invata sa si inoate, o sa fie si mai bine!

    • Daniela Dodoi
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Chiar e o idee buna….stau toata ziua in apa si rezist mai usor la caldura…Tare e cald vara aceasta.

    1. Răspunde

      trebuie sa ne obisnuim cu verile caniculare.

    • Simona Mihalache
    • 04/08/2016
    Răspunde

    vreau si eu o piscina din pacate curtea mea e destul de mica si spatiul nu-mi permite una betonata asa ca o sa incerc sa gasesc ceva demontabil, dar categoric o piscina e un must daca stai la casa

    1. Răspunde

      pana la urma e ok si una gonflabila 🙂

    • Barbalata Mirela
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Sotul meu e innebunit dupa apa (pai e scorpion 😛 ) dar eu nu 😉 . Bine nici nu stiu sa inot 😀
    Ar trebui sa stau la casa si sa am curte ca sa imi pun o astfel de piscina. Cum stau la bloc prefer cada 😀

    1. Răspunde

      nici eu nu stiu sa inot dar in piscina tot mi-ar placea sa stau. am specificat, sa nu fie din aia olimpica, sa dau ortul popii in ea! 😛

    • Tatiana Sorina
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Anul asta ma sare randul cu piscine si mare dar la anul nu mai ratez nimic. Ador sa ma balacesc.

    1. Răspunde

      Imi pare rau ca nu ai concediu. Daca te consoleaza cu ceva, nici eu nu am.

    • Anda Stanciu
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Eu nu sunt inebunita sa stau in apa,sunt peste.la piscinile publice nu prea merg,am acasa una in curte,o umplu cu apa si ma racorez din cand in cand

    1. Răspunde

      vezi ce bine e sa stai la curte?

    • nicu
    • 05/08/2016
    Răspunde

    Daaa, noi racii suntem înebuniţi după apă….şi noaptea aş sta tot în apă!
    Mi-ar place să am o piscină de dimensiuni mari, cu sistem de igienizare permanent, să fie automatizată, cu marginile antiderapante…..şi cu…..fete care să îţi relaxeze privirea.
    Nu-i aşa că visez fain?

    1. Răspunde

      Voi, barbatii! Noi visam aici la piscine in care sa stam in familie, sa ne jucam cu cei mici, si voua va e gandul numai la fete la piscina…

    • Rox
    • 05/08/2016
    Răspunde

    Mie mi-ar placea una foarte mare, sa incapem vreo 3 familii 🙂 Pe fundal sa fie o viluta draguta, multi copaci, multa verdeata, muzica buna. Distractia sa fie in toi…Hai ca deja visez cam mult…:))

    1. Răspunde

      de unde ai inceput cu viluta, cred ca te-am pierdut :)))

  2. Răspunde

    Si eu ador apa, daca ar fi dupa mine ar fi trebuit sa ma mut undeva pe malul unei… piscine. Dar cum nu s-a putut stau la bloc si visez la o piscina albastra si cristalina.

    1. Răspunde

      dar ce, piscina in sufragerie nu merge?

    • dumitrescu elena
    • 06/08/2016
    Răspunde

    si eu ador apa si nu sunt rac sunt berbec ,fetita este inebunita si este fecioara ,iar daca as sta la curte cu siguranta as avea o piscina in curte indiferent de care ,iubesc balacitul

    1. Răspunde

      pana la urma, cred ca pe timp de vara, toti devenim raci sau pesti si am vrea sa ne balacim cat mai des.

    • ghelbere elena
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Nu are nici o importanta forma dar sa fie a mea unde sa ma pot racori acum cand e canicula.

    • Ion ramona
    • 08/08/2016
    Răspunde

    Ce sa spun ? visul e sa imi fac o piscină, nu casa e importanta ci piscina ?. Eu sunt berbec dar berbec de apa ???. te pup

    1. Răspunde

      n-am mai auzit pana acum de berbec de apa dar suna bine 😛

  3. Răspunde

    eu sunt peste. Si nu stiu sa inot, mi-e frica de apa. Merg la piscina pt fiica mea (ea a invatat sa inoate singura in vreo 2 sapt.) si poate poate invat si eu 🙂

    1. Răspunde

      Asta chiar suna ciudat: peste caruia ii este frica de apa 🙂

    • Cristina Popescu
    • 09/08/2016
    Răspunde

    Parca citeam descrierea mea :-). Eu la mare ador sa fac plaja, in apa intru doar ca sa ma racoresc. ANul acesta am inceput lectiile de inot, sper sa reusecs sa invat candva si sa imi inving teama de apa. Daca as sta la casa, si nu la bloc, as opta pentru o piscina rotunda, nu prea adanca, in care sa incapa macar vreo 6 persoane.

    1. Răspunde

      cu gandul la un party in piscina, nu? Ce daca nu stim sa inotam? 😀

    • Antoaneta
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Hei, si sotul meu e rac 😀

    1. Răspunde

      sa ne traiasca racii!

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Cam la fel stau si eu..multi raci prin preajma!Mi-ar place sa am o piscina in curte dar astept sa mai creasca ratusca mea..nu de alta dar nu vreau sa ma plimb saptamanal la medic)))La cum e clima la noi )))Superbe sunt petrecerile in piscina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares