Transformă-ți casa simplu și ieftin folosind stickere decorative!

stickere decorative

Nu te-ai săturat de pereții monocromi sau, în cel mai rău caz, albi? Eu da. O fi albul elegant, simplu, clasic, ușor de acompaniat, dar nu e pentru oricine. Pe mine nu doar că nu ma inspiră, dar mă și deprimă un perete alb. Nu-i de mirare că meșterul casei a muncit câteva zile ca să-mi pună dungile dorite pe pereți. Da, am dungi în sufragerie și în dormitor și-am îndrăznit să-mi pun stickere decorative în dormitor și pe scară.

Nu știu dacă se poartă. N-am nici cea mai vagă idee dacă se potrivesc perfect cu mobilierul și, așa cum am mai zis, nu-mi pasă de părerea nimănui. Nu-mi amenajez locuința ca s-o pozez pentru reviste sau să mi-o critice corespondenta Iulie Albu în materie de amenajari interioare. Totul e pentru mine, să-mi bucur privirea și sufletul, să-mi stimulez imaginația, să mă relaxez, să pot visa. De-aia mi-am pus și stickere demne de pereții unei grădinițe în dormitor, după cum puteți vedea aici.

Nu știu cine-a inventat aceste afișe autocolante, dar eu îi mulțumesc în fiecare dimineață când deschid ochii și dau peste colțul de poveste de lângă patul meu. De curând, le-am folosit pentru a amenaja și camera nepoatei mele în vârstă de 3 luni. Le-am lipit atât pe pereți, cât și pe tăblia și peretarul patului și pe geamuri. 😀

carturesti.ro

Din punctul meu de vedere aplicarea de stickere decorative pereți este cea mai simplă cale de la o cameră sau o locuință anostă la una cu aspect proaspăt. Sunt atâtea modele din care puteți alege că asta va fi partea cea mai grea a procesului de transformare: alegerea autocolantului. După asta totul e floare la ureche. Alege un sticker cu fructe sau cu un mesaj text pentru bucătărie, un peisaj frumos pentru sufragerie, unul cu luna și stelele pentru dormitor sau unul cu desene animate pentru camera copilului!

Sunt cel puțin 4 avantaje majore în utilizarea stickerelor:

Investiția minoră – stickerele sunt destul de ieftine. Sigur că depinde și de amploarea ”proiectului”. Dacă vrei să îmbraci un perete întreg, o să te coste ceva mai mult. Oricum, cheltuielile de montare sunt inexistente pentru că nu ai nevoie de personal calificat pentru asta.

Lucrări rapide –  orice alt procedeu de decorare cere mult timp. De exemplu, pentru dungile verticale despre care vorbeam eu, soțul meu a avut nevoie de aproximativ o jumătate de zi pentru fiecare perete. Stickerele le-am lipit în 20-30 de minute.

Aspectul de invidiat – De ce spun asta? Pentru că, în copilărie, am primit odată un tapet cu un Pinocchio imens. L-am lipit pe perete (nu eu, ci unchiul meu), dar se vedea foarte urât pentru că nu cuprindea doar personajul în sine, ci și un decor de toamnă care nu se potrivea deloc cu restul peretelui. Nici n-am mai putut să-l dezlipim pentru că ar fi rămas urme de hârtie pe perete. A trebuit să-l suport vreo 2 ani. Stickerele nu sunt așa. Ele au folia respectivă transparentă, deci fundalul devine însuși peretele sau tăblia patului sau oglinda. În felul ăsta lucrarea va arăta foarte natural.

Posibilitatea de reutilizare – Nu doar că poți dezlipi oricând aceste stickere decorative fără teamă că se rup sau lasă urme lipicioase, dar odată date jos, ele pot fi lipite pe hârtia suport și refolosite în alt loc.

Dezavantaje? Eu chiar nu găsesc. Dacă găsiți voi, puteți să mi le scrieți în comentarii. Încercați să mă convingeți că nu este asta cea mai ieftină și mai simplă metodă  de decorare/redecorare a pereților, să văd dacă puteți! Eu deja am planuri mari și pentru bucătărie.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 03/08/2017
    Răspunde

    Faina idee dar nu prea am unde.

    • Carmen
    • 03/08/2017
    Răspunde

    Dezavantaj am eu, vis a vis de peretii din casa, inca am calciu pe pereti, adica turturi, adunaturi de tencuiala care inteapa si normal nu permit sa lipesti nimic, doar sa bati cuie. Era la moda acum ceva ani, e tare greu de dat jos. De cand visez la ceva stikere….

    • Dolce Sandra
    • 03/08/2017
    Răspunde

    Si eu folosesc..se desprind totusi prea usor cand sunt calduri extreme

    • Valeria Chertes
    • 03/08/2017
    Răspunde

    Sunt foarte faine mi-ar place si mie intr-o camera.

  1. Răspunde

    O data cu apariția fetitei in viața noastra, am vrut sa-i aranjam frumos camera. Stickerele au acest dar, anima camera si copiii au mai aproape persoanele lir favorite!

    • Aghinitei Maria
    • 04/08/2017
    Răspunde

    Ideale mai ales pentru camera copilului! Nu stiam ca se pot dezlipi si relipi !! Multumesc de sfat !

    • ghelbere elena
    • 04/08/2017
    Răspunde

    Nu am incercat aceasta metoda de decorare a peretilor. Imi place ca peretii sa fie cat mai liberi, numai cu varul pe ei.

  2. Răspunde

    Am si eu niste stickere din astea dar inca nu le-am folosit. Am asteptat sa creasca cel mic ca altfel desena pe ele :)))) Acum a trecut de faza asta si putem sa varuim si sa le lipim.

    1. Eu mi-am lipit unul si pe laptop, dar n-a stat pentru ca nu e suprafata neteda 🙁

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 04/08/2017
    Răspunde

    E o idee faină! <3

  3. Răspunde

    Eu am niste stickere vechi cu fluturasi si ma gandesc de ceva vreme sa le schimb. Materialul tau a cam picat la fix. M-am uitat pe site-ul recomandat si am vazut un sticker super simpatic pentru bucatarie, cu cescute de cafea ♥. Si cele cu printese imi plac, dar ma da logodnicul afara din casa daca ma prinde cu ele :)).

    1. ce om rau! Sa stii ca al meu a fost cuminte si a zis ca in dormitor ma lasa sa fac ce vreau eu.

    • nicolae claudia
    • 04/08/2017
    Răspunde

    si mie imi plac mult. abia astept sa creasca fetita putin mai mare, ca sa le putem alege impreuna

    1. atunci sa te tii si tu ca Irina!

  4. Răspunde

    Eu aveam în bucătărie lipite fel de fel de personaje din desene animate, dar cu timpul s-au dus. Acum o să mai lipesc când voi face camera baiatului cu ce personaje vrea el, iar eu îmi doresc unul deasupra biroului cu ştii tu şini! 😀 :))

    1. cand s-o face Horia mai mare, o sa-ti puna stikere si pe oala de ciorba, ai sa vezi!

  5. imi plac la nebunieeee!!! eu pana acum nu mi-am pus decat in hol ceva d egenul, astept intai sa renovam si atunci o sa fac ravagii in fiecare camera!

    1. parca vad deja un domn morocanos in privinta asta.

    • Hacman Mariana
    • 06/08/2017
    Răspunde

    Vreau nu vreau…imi place sau nu))) camera Laviniei e împodobită cu fel si fel de stikere.Acum sunt la moda…

    1. Deja o iubesc pe Lavinia 😛

  6. Răspunde

    Noi folosim stickere decorative de cativa ani. Imi place enorm cum se schimba aspectul unei camere prin simpla aplicare a unui sticker care completeaza totul.

    1. nu cred ca ne-ai arata pe blog ce si unde ai pus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares