8 ponturi pentru un machiaj impecabil

ponturi pentru un machiaj impecabil

Se știe că aspectul este foarte important în orice domeniu și se mai știe că un machiaj perfect te poate transforma total. Nu-i de mirare că o privești cu oarecare invidie pe colega ta, care afișează un machiaj impecabil, de parcă ar trece în fiecare dimineață pe la salonul de înfrumusețare. Chiar se poate obține un asemenea look acasă? Se poate, dar te asigur că nu a învățat să se machieze singură peste noapte.

Pentru un astfel de make-up ai nevoie în primul rând de produse de calitate. Într-un fel arată un fond de ten, o pudră sau un fard no-name și altul este rezultatul când folosești produse de calitate precum cele de la Dior. Produsele de la brandurile renumite nu diferă doar prin preț, ci și prin sau mai ales prin calitate. Vorbim despre un aspect profesional și despre rezistență de nota 10.

produse machiaj

Dincolo de produsele folosite, este foarte important să știi să alegi culorile care și se potrivesc și să stăpânești o anumită tehnică. Exercițiul zilnic îți va fi util. Normal că, dacă te machiezi de 2 ori pe an, vei face mereu aceleași greșeli. Exersând însă, vei remarca progrese mari de la săptămână la săptămână. În sprijinul tău, am pregătit și o listă cu 8 ponturi pentru un machiaj impecabil.

Buze netede demne de revistă

Avem grijă să ne exfoliem tenul și corpul, dar facem asta și cu buzele? Prea puține dintre noi.  De-asta buzele ei arată ca din revistă și ale tale au tot felul de imperfecțiuni. Amestecă o linguriță de ulei de cocos cu o linguriță de miere și 2 lingurițe de zahăr brun și freacă-ți buzele cu acest amestec. Aplică apoi astfel de rujuri rezistente și hidratante și vei vedea imediat diferența. Rujul nu-l folosim doar pentru culoare! Un ruj bun face mult mai mult. Ține minte asta!

Ruj cu aspect mat foarte rezistent

Iată un truc pe care-l poți încerca pe orice ruj. După ce l-ai aplicat, ia un șervețel cosmetic, într-un singur strat, și lipește-l ușor de buze. Peste șervețel tamponează ușor cu o pensulă cu pudră. Când vei îndepărta șervețelul vei remarca un aspect mult mai mat al rujului și acesta va rezista mai mult.

Fond de ten aplicat dinspre pomeți spre bărbie

De ce este importantă direcția în care venim cu pensula pentru fond de ten? Pentru a face cât mai puțin vizibil puful de pe față, pe care toate îl avem. Direcția de creștere a părului este în jos. Dacă noi venim cu pensula în sens invers, de jos în sus, dinspre bărbie spre pomeți/tâmple, pur și simplu îl ridicăm și se va vedea urât.

Iluzia unor ochi mai mari

Natura nu te-a înzestrat cu ochi mari, așa cum ai fi vrut tu? Se rezolvă simplu, din machiaj. Trebuie doar să înlocuiești tușul negru de pe conturul pleoapei inferioare cu un creion alb sau nude. Ochii vor părea mai mari și privirea va fi mai pătrunzătoare.

Gene perfect curbate

Majoritatea folosim ustensilele metalice pentru curbarea genelor. Ceea ce poți face tu în plus, pentru a le da rapid forma dorită și a te asigura că se fixează pentru o lungă perioadă de timp în acea poziție, este să încălzești câteva secunde aparat de curbat gene cu ajutorul unui uscător de păr.

Fard de ochi în culori mai intense

De ce la ea arată mai verde verdele din aceeași paletă pe care o folosesc și eu? Pentru că depinde de nuanța tenului tău, dar mai ales de baza folosită. Un truc la îndemână pentru a obține culorile mai intense când vine vorba de fard, este ca peste baza de machiaj să creați un fond alb cu un creion în această culoare și abia peste acesta să începeți să aplicați fardurile dorite.

Lingura pentru rimel

Asta chiar că suna ciudat. Cu siguranță ați văzut filmulețele de pe YouTube în care vloggerițele de make-up folosesc o lingură când aplică mascara, pentru a fi sigure că nu aplică și pe pleoape (așa cum mai fac și eu). În loc de lingura de fier puteți folosi o lingură din plastic. O poziționați în așa fel încât să acopere pleoapele și rimelați fără frică, chiar și genele foarte scurte.

Gene cu volum perfect separate

Sigur că există produse mai scumpe sau mai ieftine, menite să dea volum fără să încarce, dar te-ar putea ajuta și următorul truc în materie de aplicat mascara. După ce ai scos pensula din tubul cu mascara, șterge-o ușor pe un șervețel și abia apoi aplică pe gene. Repetă operațiunea de 2-3 ori până obții rezultatul dorit. Pentru că excesul de produs a rămas pe șervețel, peria va separa perfect genele, dându-le volum, fără a le încărca.

Notează-ți aceste 8 ponturi pentru un machiaj impecabil și pune-le în aplicare cât mai curând! Investește și în câteva produse și accesorii de machiaj și cei din jur vor vedea imediat că ai trecut la un nou nivel în materie de make-up!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Eu sunt cea care se machiată nu neaparat de 2 ori pe an, dar rar – asa ca-mi vor fi cu siguranta de folos sfaturile tale… pe cel cu lingura pentru rimel l-am reținut deja 🙂

    1. vazusem pe YT o tipa care isi trasa conturul cu tus cu ajutorul unei furculite. Poate mi-o bag in ochi :))

    • Popa Oana-Gabriela
    • 20/09/2017
    Răspunde

    Și eu aplic aceste mici trucuri pentru un machiaj impecabil. Îmi place sa ma machiez! ??

    1. Poate ne dai si tu cateva sfaturi.

  2. Răspunde

    Rar ma machiez pentru ca sunt mereu pe fuga insa rujul nu imi lipseste niciodata de pe buze atunci cand ies din casa. Asa ca trucul cu pudra am sa il testez si eu.

    1. La mine fondul de ten nu lipseste.

    • Valeria Chertes
    • 20/09/2017
    Răspunde

    Nu machiez in fiecare zi doar cand este foarte necesar.

    1. daca as avea timp, cred ca eu m-as machia zilnic…

  3. Mi-am făcut treaba mai simplă, am optat pentru extensii de gene și pentru microblanding la sprancene, să scap de două treburi. Folosesc zi de zi fond de ten, pudra si ruj/creion/balsam de buze.
    La eventuri mai folosesc farduri de pleoape, când nu uit și poate un blush de obraz.

    1. am remarcat in niste poze de-ale tale ca si la evenimente adopti un machiaj destul de natural si te apreciez pentru asta.

  4. Răspunde

    Pentru gene, seara, ianinte de culcare, pui pe toata lungimea genelor putin ulei de ricin. A doua zi o sa ai o surpriza faina 😉

    1. Sa stii ca am incercat cu ulei de cocos si ma usturau ochii. La asta nu ustura?

  5. Răspunde

    Interesante sfaturi! Multumim pentru informatii! Eu ma machiez doar cand am chef si trebuie sa merg undeva anume, altfel evit /uit 😀

    1. e complicat si mananca timp machiat + demachiat, nu?

    • Aluculesei Brindusa
    • 20/09/2017
    Răspunde

    multumim mult draga mea,am nevoie pentru un eveniment sa ma fac frumoasa si iaca un pic de ajutor nu strica!

    1. Sunt multe ponturi de genul asta, care te ajuta. Astea sunt doar cateva.

  6. nu-i rau, chiar am aflat unele chestii utile!

  7. Cat de important e primul punct, cu buzele netede…Eu am o patanie din ziua nuntii, in sensul ca am mers sa imi fac parul, apoi am mers la machiaj (la o tipa acasa). Toate bune si frumoase, doar ca uitasem de buze, de scrub, de un tratament si pentru ele (de cu o seara inainte…). Si conteaza, conteaza pentru uniformizarea placuta a rujului.

    1. la mine apare problema asta mai ales iarna, deci stiu cum e sa aplici un ruj si sa vezi imperfectiuni.

  8. Răspunde

    Stiam cateva din trucurile acestea, insa am invatat si unele noi. Nu as incerca niciodata trucul cu lingura, nu prea ma manjesc de rimel. 😀

    1. sa vii ca te invat eu sa te dai cu rimel pe pleoape!

  9. Răspunde

    Eu sunt afona total cand vine vorba de make-up. Nu stiam de faza cu lingura. Fondul de ten ce e drept in aplicam dinspre pometi in jos, dar fara o explicatie. Iar ochii mei mici… chiar nu m-am gandit sa folosesc un creion nude in partea inferioara. Cu fard rar imi dau. Dar chiar as incerca trucul acesta cu fundalul alb.

    1. sa incerci sa vezi ca functioneaza ca si eu am aceeasi problema. Sa vezi cand conturez si jos cu negru ce ochi mici am…

  10. Răspunde

    Imi plac sfaturile tale si sunt intru totul de acord cu ele. In ultima vreme sunt tot mai preocupata de makeup, a inceput sa-mi placa.

    1. Stiu ca tu faci si un curs la distanta pe partea de make-up. Tu poti sa ne dai mult mai multe trucuri de genul asta.

    • ghelbere elena
    • 21/09/2017
    Răspunde

    Desi ma machiez foarte rar aceste sfaturi imi sunt utile. Imi amintesc ca am avut candva un ruj si o oja Helena Rubinstein(nu stiu daca am scris corect) si eram mereu admirata.

    1. Conteaza mult machiajul, adica ambalajul.

  11. Răspunde

    Chiar aveam nevoie de sfaturile acestea. Eu dimineata dau cu un fond de ten, putin fard pe pleoape, creion negru si rimel si mi-s gata!!! Dar cand vine vorba sa ma pregatesc pentru o petrecere….atunci este mult mai greu…

    1. e bine ca faci si atata. Eu in majoritatea zilelor daor fond de ten folosesc.

  12. Sfaturi foarte utile, ma machiez destul de des si chiar trebuie sa-mi imbunatatesc tehnica.
    Faza cu lingura pentru aplicatul rimelului m-a uimit. Nu stiam ca exista asa ceva, ia sa incerc si eu!

    1. Pai tu te descurci bine din ce am vazut. EU ma mozolesc…

  13. Răspunde

    Eu n-am folosit niciun truc din cele prezentate de tine, am invatat ceva nou azi 🙂 Multumesc.

    1. sper sa-ti fie de folos macar unul dintre ele

  14. Răspunde

    ma machiez si eu cand si cand si nu am auzit de multe trucuri. Nu stiam ca pot incalzi cu feonul aparatul de curbat gene si nici n-am folosit lingura la rimelare …. Chiar am incavata lucruri noi!

    1. daca ai rabdare sa urmaresti materiale video, gasesti o groaza trucuri pe YT.

  15. Răspunde

    Mie mi-e prea sila sa fac scrub de buze din ce am prin casa, asa ca de curand mi l-am cumparat pe cel cu miere de la Sephora si m-am super indragostit de el. Cu siguranta este unul din produsele pe care le voi recumpara. Iar rujul mat se aseaza mult mult mai bine dupa exfolierea buzelor decat atunci cand nu tineam cont de acest mic truc.

    1. Hi, hi. Stiam ca esti fan al acelui magazin. Nu stiu produsul in sine, dar multumim pentru recomandare.

    • Angelica Popa
    • 24/09/2017
    Răspunde

    Eu folosesc uleiul de cocos, sunt încântată de el! Dar trucurile cu lingura și cel cu feonul m-au dat pe spate, am să încerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares