Cum alegem jucăriile de exterior și de la ce vârstă putem folosi bicicleta fără pedale

mers pe bicicleta copii

Chiar dacă vremea a fost capricioasă în ultimile zile, primăvara calendaristică e de mult instalată și parcurile au început să se animeze tot mai mult. Toți ne bucurăm de băile de soare, de plimbări, de peisaj, dar parcă cei mai fericiți sunt copiii. Când îi vezi alergând pe aleile parcurilor pe biciclete, trotinete, role sau mașinuțe, parcă îți râde sufletul.

O singură problemă aș avea aici și despre ea aș vrea să discutăm puțin astăzi, despre cum alegem jucării de exterior potrivite, mai precis vehiculele, în funcție de vârsta copilului. Am văzut copii de 4 ani care stăteau în triciclete încă împinse de mama. Așa nu! Trebuie să facă mișcare. La polul opus, am văzut părinți care le cumpără copiilor biciclete de la 2 ani și așteaptă să și învețe singuri să meargă pe ele, în timp ce ei se joacă pe telefon pe bancă. O să aștepte mult și bine! Mi se pare că părinții cumpără fără țină cont de vârsta copilului. Eu cam așa văd lucrurile.

Pentru 12-18 luni ideale sunt vehiculele care pot fi împinse

Copiii de până la un an și jumătate sunt prea mici ca să știe singuri să-și țină echilibrul pe bicicletă. Abia au învățat să meargă, nu? Cele mai potrivite pentru ei sunt vehicule de tipul tricicletelor și mașinuțelor la care părintele are controlul. El împinge sau trage jucăria și bebe se bucură de plimbare. Curând va începe să dea și el din pedale și să prindă gustul mișcării pe cont propriu.

Primele vehicule cu pedale trebuie să le ofere stabilitate

Copiilor le piere repede cheful de a depinde de părinți pentru a fi împinși sau trași. Uneori mama vrea să stea pe bancă și ei vor să se plimbe. Pentru a le satisface dorința de libertate, le puteți oferi vehicule pe care să se plimbe singurei, dar doar modele stabile. Mă gândesc aici la o mașinuță cu pedale sau la o tricicletă mai solidă. De asemenea, la jucăriile dedicate piticilor de 2-3 anișori, culorile și detaliile haioase contează foarte mult.

După 18-24 de luni bicicleta fără pedale e câștigătoare

De pe la 2 ani, cei mici au chef de ducă singurei. Nu mai vor să stea în vehicul și să-i împingă mama sau tata. Acum puteți miza pe bicicleta fără pedale. De ce nu una cu pedale? Pentru că oricum va trece mult timp până va învăța să pedaleze și să stea bine în șa fără ca picioarele să aibă contact cu solul și pentru că o astfel de bicicletă, neavând pedale, nu prezintă așa mare risc de accidentare la picioare. Totuși, n-ar fi rău să achiziționați și accesorii de protecție (cotiere, genunchiere, cască).bicicleta fără pedale băieți

Eu, când am văzut prima dată o bicicletă fără pedale, privind cu ochii unui adult care nu are copil, nu prea m-a încântat. Apoi am văzut ce distracție e pe cei mici când le călăresc în parc. Își exersează foarte bine echilibrul cu un astfel de vehicul. bicicleta fară pedale fete

După 3 ani puteți alege orice tip de vehicul, în funcție de posibilități și de dorințele copilului

După 36 de luni, deja aveți un copil mare și îi puteți oferi ce-și dorește el. De acum poate merge singur pe bicicletă sau poate alerga cu trotineta. Nu vă faceți griji că va rămâne lipit de bicicleta fără pedale! Mereu va dori să aibă ce au ceilalți copii și să facă ce fac ei. Pot să vină deja să vă ceară role, mașinuțe electrice sau karturi cu pedale. La mașinuțele electrice, eu zic să le cumpărați doar atunci când simțiți că cei mici pricep unde nu au voie să umble, altfel riscați să le strice rapid.

Cam așa stau lucrurile, în linii mari, dar trebuie să luați în considerare și faptul că nu orice tricicletă sau bicicleta fără pedale este potrivită pentru orice vârstă. Sunt și modele mai complexe, mai grele, pe care le pot conduce doar piticoții mai mari, mai voinici. Cel mai bine este să respectați indicațiile producătorilor. La toate jucăriile pe care le cumpărați online, trebuie să fie precizată vârsta minimă căreia sunt dedicate. Ba chiar, unele magazine precum worldoftoys.ro vă permit să triați jucăriile de la început după vârstă, ceea ce mi se pare de mare ajutor.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 11/04/2017
    Răspunde

    Noi am putea deschide un garaj de biciclete, in functie de cum au crescut asa au aparut si biicletele.

    • Tatiana Sorina
    • 11/04/2017
    Răspunde

    Au fost gandite bine bicicletele fara pedale ptr micuti,cate trante a luat fiica mea pana a plecat ,fara rotiile ajutatoare. Era asa incapatanata,nu le vroia deloc. Sunt si frumoase toate,nici nu stii pe care sa o alegi.

  1. Noi am trecut deja prin etapa aceasta cu Karina, ne potica mea. A trebuit la inceput bicicleta cu pedale, dar care sa poate fi impinsa si sa aiba protectie de jur imprejur. Apoi a trecut la bicicleta cu roti ajutatoare, acum suntem la trotineta, urmeaza rolele si mult timp petrecut in parc, coate si genunchi juliti, si vata de zahar pe bat pentru energie.

    • ghelbere elena
    • 12/04/2017
    Răspunde

    Sunt simpatice biclicletele fara pedale. Imi place cand stau pe o banca in parc sa-i vad jucandu-se.

  2. Răspunde

    I-am luat si eu trotineta cu pedale Cristinei si nu știe sa pedaleze! Ma tot chinui s-o învăț

    • Lamiita Petre
    • 12/04/2017
    Răspunde

    Adevarate bijuterii, o incantare pentru copii. Imi dau seama cat de privilegiati sunt copii in ziua de azi, ceea ce nu pot spune si despre parinti. ? Dar nimic nu conteaza cand vine vorba de copilul tau. Cand era fi-meu mic, cu mari eforturi reuseam sa gasesc o tricicleta. La revolutie, avea 2 ani, iar cand a venit vremea de biciclete, lucrurile stateau ceva mai bine dar nu ca acum, cu atatea oferte.

    • nicolae claudia
    • 13/04/2017
    Răspunde

    noi suntem la faza de trotinete..fetita e foarte incantata cand iesim cu ea afara..mai ales ca are si muzica

  3. Răspunde

    Noi in vara asta o sa experimentam cum e mersul pe o biciceta cu roti ajutatoare bineinteles. E foarte incantat de orice are roti baiatul meu! 🙂

  4. Răspunde

    Ai raspuns exactla o intrebare care ma macina de ceva vreme, anume varsta propice pentru folosirea bicicletei fara pedale. Mie imi plac super mult aceste biciclete si nu stiam deloc de la ce varsta sunt potrivite. O sa vreau ca puiul meu de om (cand va fi sa fie) sa treaca prin toate etapele bicicliste. Atat eu cat si logodnicul meu sunt iubitori ai bicicletelor ♥

  5. Răspunde

    Da, dar depinde si de copil
    Daria este genul atletic care a invatat sa mearga pe bicicleta fara roti ajutatoare in cateva ori, dupa n cazaturi si julituri!
    Andrei a refuzat sa mearga cu bicicleta fara roti ajutatoare pana acum 2 ani.
    Deci…depinde pur si simplu de la copil la copil
    Si depinde mult si de modelul ales.
    Dupa ce am cumparat destul de multe biciclete in acesti ani de cand merg copiii cu bicicletele, pot spune ca bicicletele mai scumpe isi merita banii.

    1. si la adulti e la fel. Inainte eu ziceam ca nu vad de ce sa dau peste 500 de lei pe o bicicleta, ca sunt toate la fel. Nu e chiar asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares