Am aflat tarziu ca exista ferestre din lemn stratificat

ferestre din lemn stratificat

Omul cat traieste invata: asta e treaba stiuta. Si cand invata si afla lucruri noi, isi vine sa isi dea pumni in cap ca n-a stiut dinainte de existenta lor. Asa sunt eu astazi, dupa o cearta „dulce” cu sotul meu, in care eu i-am reprosat ca noi ne-am pus ferestre din PVC alb, enervant, pe care trebuie sters praful la 4 zile si se mai vad si urat din strada si vecinul, care tocmai si-a terminat casa, are geamuri din lemn, elegante si frumoase. Cica tot eu sunt de vina ca am vrut termopane. Oi fi vrut eu termopane dar el, ca un mare mester ce e, ar fi putut sa imi spuna si mie ca geamul termopan nu e musai sa fie montat in ferestrele alea PVC si ca se pot monta si ferestre de lemn stratificat.

Lemnul stratificat se obtine prin lipirea a mai multe straturi de lemn natural suprapuse si presate. Fiecare strat este obtinut prin debitarea radiala a lemnului si pentru lipiere se folosesc adezivi speciali rezistenti la apa, asta asigurand calitatea lemnului stratificat obtinut. Rezultatul este lemn rezisten, fara noduri ca lemnul masiv, cu aspect placut si proprietati incredibile, usor de prelucrat.

Ferestre lemn stratificat Holzertehnic.ro
E vorba si de aspect pentru ca la noi in casa s-a folosit destul de mult lemnul pentru scara si tavanul sufrageriei si ar fi dat mai bine cu ferestre din lemn, pe o culoare care sa se potriveasca, dar e vorba si de faptul ca imi place sa mizez mai mult pe materiale naturale. Lemnul emana si o anumita caldura pe care nici un alt material nu o are si e campionul izolatiilor de pe vremea bunicii. Un profil PVC, oricate camere ar avea, e din metal si metalul e conductor de caldura. Nu e de mirare ca atunci cand sunt 38 de grade afara si eu am aerul conditionat pornit, langa geam se simte caldura mare. Iarna, e exact pe dos.
 
Fereastra din lemn, bine realizata si bine inchisa, nu lasa caldura sa iasa. Se pare ca izoleaza de 1000 de ori mai bine decat aluminiul. Si, daca stau bine sa ma gandesc, nici la capitolul izolare fonica, nu ma dau pe spate ferestrele actuale. Am cautat pe internet si am aflat ca cele din lemn stratificat sunt mult mai bune in acest sens pentru lemnul absoarbe zgomotele si nu le lasa sa treaca de el. Nu e de mirare ca era mai liniste la bunica iarna cand punea geamurile duble, decat e la mine in casa.
 
Daca eu as fi aflat la timp ca exista ferestre din lemn stratificat, sa fiti siguri ca nu as fi pus ferestrele astea din aluminiu rece care imi fac locuinta sa arate ca un spital mai degraba. Nu arata a camin, pur si simplu. Si nu mi-as fi dat seama de asta, daca nu as fi vazut toata tamplaria din lemn de la casa vecinului.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • filme online
    • 05/11/2014
    Răspunde

    Unde pot afla mai multe despre Am aflat tarziu ca exista ferestre din lemn stratificat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares