Cuticulele exfoliate, nu doar inestetice, ci și periculoase. Cum scăpăm de ele?

produse îngrijirea mâinilor

Când vine vorba de îngrijirea mâinilor, avem de-a face cu mai multe provocări: curățarea și hidratarea pielii, ajustarea lungimii unghiilor și datul formei, dar și îngrijirea corectă a cuticulelor, a pielii din jurul unghiei. Simpla aplicare a unei creme de mâini nu rezolvă întotdeauna problema. Depinde de moștenirea genetică, de cât de bine protejăm această zonă de diverși factori externi, dar și de ce alegeri facem în materie de manichiură. Cert este că nu puține sunt persoanele care se plâng de cuticulele exfoliate, de pielea crăpată din jurul unghiilor, ceea ce majoritatea numim pielițe rupte sau crăpate. Nu sunt doar inestetice, ci pun în pericol și sănătatea. Mâinile le punem peste tot, iar acele răni apărute după ruperea lor sunt portițe deschise pentru tot felul de infecții. Cum scăpăm de această problema? Iată câteva sfaturi de îngrijire a mâinilor care trebuie puse neapărat în aplicare!

Protejează-ți mâinile

Unul dintre principalele motive pentru care cuticulele se usucă și se exfoliază este acela că pielea este supusă agresiunii a fel și fel de factori. Putem vorbi de vânt, frig sau soare excesiv, de apă prea fierbinte, de detergenți și soluții de curățat folosite fără mănuși, de abuzul de produse igienizante cu alcool sau dizolvant de unghii cu acetonă. Toate acestea lezează și deshidratează.

Ce să faci pentru a nu te mai trezi cu cuticulele exfoliate? Poartă mănuși când afară este prea frig! Poartă mănuși de menaj când speli vasele sau cureți baia! Alege să folosești dezinfectanți care conțin și glicerină! Nu abuza de produsele pe bază de acetonă și dă-te cu crema de mâini și pe unghii și cuticule. Multe persoane omit această zonă.

Atenție inclusiv la săpun

Cuticulele exfoliate pot fi rezultat chiar al folosirii unui săpun de mâini nepotrivit, mai ales în perioada aceasta, a pandemiei, când sigur ne spălăm pe mâini mai des. Unele săpunuri usucă foarte tare pielea, în special cele antibacteriene. Nu avem nevoie de ele, o spun și medicii. Orice săpun este bun atâta vreme cât ne frecăm mâinile suficient cu el. Cu toate acestea, nu orice săpun este bun pentru aspectul și sănătatea mâinilor, cuticulelor și unghiilor noastre. Este de preferat să alegi unul cremos, blând, hidratant.

Împinge cuticulele periodic

Observi că nu am spus să le tai. Nu sunt specialist, dar din propria experiență pot spune că tăiatul cuticulelor nu mi se pare cea mai bună soluție. În primul rând, șansele a te răni sunt mari dacă nu ai experiența și îndemânarea necesare. Apoi, pentru că o dată tăiate, ele vor trebui tăiate mereu. Cresc, se usucă, arată neplăcut. Soluția ideală este împingerea cuticulelor spre baza unghiei, odată la câteva zile. Cine are timp o poate face chiar zilnic. Rezultatele vor apărea mai repede.

împingerea cuticulei cu bețișor de bambus

Pur și simplu, îți speli mâinile, aplici o cremă care să înmoaie pielea, apoi începi să împingi ușor cuticulele spre deget cu ajutorul unui bețișor din bambus. Fără grabă, fără agresat unghia, fără împins până îți faci răni. Dacă sunt foarte crescute/întinse pe unghie, încearcă să nu le împingi de tot în primele zile, altfel rămân ridicate și vei simți nevoia să le tai sau să le rupi.

Alege o cremă de mâini bună

Toate sunt creme de mâini, dar nu toate sunt bune. Foarte multe dintre ele înmoaie și hidratează pielea doar pentru scurt timp. Nu au efect de durată pentru că nu se absorb în piele cum ar trebui. Sunt niște soluții grase, cu efect de moment. Mai bune decât nimic, dar nu cele mai bune. Pentru o hidratare optimă, vizibilă imediat, dar cu efect pe termen lung, ai nevoie de un produs bun.

crema de mâini Neutrogena Hydra Boost Body

Un exemplu ar fi Neutrogena Hand Care, cremă de mâini cu glicerină, vitamina E și pantenol, care se absoarbe repede în piele, nu o lasă grasă sau lipicioasă, îi conferă imediat un aspect plăcut, hidratat, o textură catifelată, efectele fiind de durată. Poate fi și alta, dar atenție la ingrediente, să fie o cremă cu glicerină, uree, vitamine și uleiuri!

Plusează cu un produs special pentru cuticule

Pentru rezultate și mai bune, atât pe cuticule, cât și pe unghii, poți folosi un tratament special pentru această zonă. Se găsesc diverse seruri și uleiuri care ajută foarte mult. Eu, de exemplu, folosesc acest elixir regenerant pentru unghii și cuticule de la Eveline Cosmetics, un produs 8 în 1 care conține ulei de argan, avocado și migdale, hidratează, hrănește, protejează și dă strălucire unghiilor și cuticulelor.

elixir regenerant pentru unghii și cuticule Eveline Cosmetics

Nu este singurul produs de acest gen. Poți alege altul, în funcție de nevoi, buget, experiențe anterioare sau recomandări ale prietenilor. Aplici întâi acest tratament, masezi până se absoarbe, apoi vii cu crema de mâini.

Doar cu un ritual de îngrijire bine pus la punct poți scăpa de problema cuticulelor zdrențuite. În teorie poate sună greu să faci toate lucrurile astea, dar în practică nu ai nevoie de mai mult de 5 minute/ zi (în medie) ca să oferi unghiilor și pielii din jurul lor îngrijirea perfectă.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares