Film de văzut – Ochiul albastru deschis

film Ochiul albastru deschis

După ce acum câteva zile v-am povestit despre un film care a fost pierdere de vreme, azi revin cu rezumat și impresii despre unul care mi-a plăcut tare mult și pe care vă recomand să vă faceți timp să-l vedeți. Ochiul albastru deschis este un film polițist din 2022, disponibil pe Netflix, cu Christian Bale în rolul principal.

Augustus Landor este un detectiv veteran chemat să dezlege misterul unei crime de la academia militară americană West Point. Unul dintre cadeți a fost găsit spânzurat. Sigur nu e sinucidere. Toate indiciile o spun. Asta nu e tot. Trupul lui, dus apoi la morgă, a fost profanat. Inima i-a fost scoasă din piept. Este treaba detectivului să dea de urma făptașului.

Se declanșează o anchetă amplă în care Augustus Landor își mai un ajutor, în persoana lui Edgar Allan Poe, celebrul poet. Sunt interogați toți colegii, familia, prietenii. Sunt urmate toate pistele posibile și imposibile. Este un caz greu, care implică multă muncă. Nimeni nu mai este în siguranță câtă vreme criminalul este în libertate. Acțiunea are loc la 1830, așa că nu e ancheta aia clasică, care urmărește amprente, urme de ADN și alte chestii moderne.

Cine să fie criminalul? Ar putea fi un coleg de la academie. Sau un superior. Poate chiar o femeie pe care cadetul s-o fi rănit cumva? Ucis din dragoste sau pentru bani? Să fi fost victima vreunui grup care avea nevoie de inima lui pentru un ritual satanic? Atunci de ce nu i-au scos inima din piept imediat după ce l-au spânzurat? Cine a avut acces la morgă în acea noapte? La toate aceste întrebări trebuie să găsească răspunsurile Augustus Landor și Edgar Allan Poe.

Deși începutul a fost lent , per total, filmul mi s-a părut foarte bune. Christian Bale joacă perfect rolul, ca întotdeauna, iar personajul său este oricum, numai plictisitor nu. Avem de-a face cu un detectiv renumit pentru abilitățile sale de a dezlega crime complicate, dar măcinat și de propriile probleme și amintiri dureroase. Unul dintre puținele cazuri pe care nu a reușit să le rezolve la timp avea legătură cu fiica lui. Acum, ea nu mai este.

Ochiul albastru deschis este dramă, film polițist plin de mister, cu accente de thriller, pe care iubitorii genului îl vor adora. Te ține cu ochii lipiți de ecran, nu lasă loc de plictiseală, te transformă în a treia pereche de ochi de care are nevoie această anchetă. Eu nu am reușit să intuiesc la timp criminalul și asta mă bucură. Pe de-o parte, ne-ar plăcea puțin să dezlegăm singuri misterele din filme și cărți, nu? Pe de alta, bucuria finalului nu mai este aceeași când el este previzibil, nu? Povestea are parte de un deznodământ care pentru mine a fost surpriză totală.

Dacă nu am reușit să vă conving să vedeți acest film, vă las și trailerul!

Ce mă întristează este faptul că un film cu o intrigă super bună, cu o poveste de zile mari, cu un personaj așa de complex, are notă mai mică pe IMDb decât porcăria de Nobody: Erou de Serviciu, despre care v-am povestit acum câteva zile. Serios? 7.4/10 pentru o acțiune trasă de păr, copie după John Wick, și doar 6.7/10 pentru Ochiul albastru deschis, un film cu o atmosferă aparte, cu multe întrebări și aproape deloc predictibil? Din perspectiva mea, filmul merită un 9.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Il caut si eu sa il vad, mulțumesc!

    • Valeria Chertes
    • 16/01/2023
    Răspunde

    Mulțumesc pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares