TOP 4 lucruri la care să fii atent pentru a alege corect o chiuvetă de bucătărie

sfaturi pentru alegerea chiuvetei

Lucrurile par așa simple când faci planuri în linii mari, dar atât de complicate când vine vorba să iei deciziile finale. Te gândești vreo doi ani la renovarea bucătăriei, la cum o să-ți iei tu cea mai mișto mobilă de bucătărie, cum o să schimbi aragazul ala vechi cu unul nou cu aprindere electrică, cum o să scapi de masa aia veche și o să pui în locul ei un colțar. Numai bani să am! Așa îți zici. Și-acum ai bani (că ai economisit destul), dar nu e așa simplu să-i dai pe primele lucruri care-ți ies în cale. Tocmai pentru că ești conștient că a durat ceva să ajungi aici și că o următoare renovare se va ivi în horoscop peste ani buni, trebuie să fii sigur că faci cele mai bune alegeri.

Să ne gândim la chiuvetă! Ce poate fi atât de greu să alegi o chiuvetă? Curge apă la robinet și ai scurgere sub ea? E bună. Ești sigur? Dacă e așa, de ce nu iei tu chiuveta aia veche care zace în magazie la țară? Pentru că ai anumite așteptări de la ea, așteptări pe care piesa aceea de muzeu nu ți le satisface. Și-atunci de ce trebuie să ții cont când vrei să alegi corect o chiuvetă de bucătărie?

1. Material

Nu aș alege niciodată o chiuvetă ceramică pentru bucătărie. Se poate sparge foarte ușor din cauza unei lovituri. Nici una din tablă ieftină nu aș recomanda. Fonta este demodată de mult. Nici măcar cele din inox nu mi se mai par o opțiune bună după vreo 6 ani de nervi produși de petele de calcar care apar pe mereu pe chiuvetă din cauza apei dure. Da, știu că în teorie se curăță ușor cu apă cu oțet, dar nu ștergi cu apă și oțet de fiecare dată când speli un măr sau iei o cană de apă!

Când zic chiuvetă de bucătărie de calitate mă gândesc la un model din granit. Am găsit multe modele de acest tip pe site-ul Mobiera. Acestea arată și bine și rezistă și mult timp, nu se pătează și murdăria este ușor de curățat de pe ele.

2. Producător

Mi-a trebuit mult timp să realizez că brandul contează foarte mult când e vorba de calitate. Poate că găsești multe modele de chiuvete din granit care să-ți placă și te gândești că cea de la brandul Y arată la fel ca cea de brandul X, doar că e mai scumpă. Și alegi X. Și te trezești că nu e ce trebuie. Pentru că diferența de preț nu ține de etichetă și de nume (cel puțin nu întotdeauna), ci de materialele folosite.

chiuvetă de bucătărie schock

De exemplu, aceste chiuvete Schock poate că seamănă cu alte modele mai ieftine, dar oferă ceva ce acelea nu oferă – tehnologie și calitate germană, experință de peste 30 de ani a producătorului și 5 ani garanție. Ceea ce sigur nu ai la orice chiuvetă de acest tip. Pentru că vorbim de un granit de calitate, dur, aspectuos, durabil, sigur în ceea ce privește contactul cu alimentele și rezistent la șocuri de orice tip (inclusiv termice).

3. Aspect

Abia după ce am decis ce material vrem și care sunt producătorii care merită banii noștri, trecem la partea estetică și ne gândim ce formă ne-ar plăcea să aibă chiuveta, ce culoare sau ce tip de finisaj. Poate că tocmai am descoperit un alt avantaj al chiuvetelor din granit – multitudinea de culori în care sunt disponibile (la chiuvetele Schock aveți garanția rezistenței culorii!). Adio monotoniei oferite de inox!

Și nu trebuie să vă faceți griji că toate chiuvetele sunt lucioase și vouă plac suprafețele mate sau invers. Schock (inventatorul chiuvetei din granit) este un producător care s-a gândit la toate. La orice model de chiuvetă din portofoliu, indiferent de formă sau culoare, oferă 3 variante diferite de suprafață: lucioasă, poroasă și mată. Problema nu e că nu vei găsi ce vrei, problema e să știi ce vrei din ce tot ce vezi.

4. Dimensiuni

Încă un domeniu în care mărimea contează. Îmi plac la nebunie chiuvetele mici, rotunde, dar nu aș alege așa ceva pentru bucătăria mea, din simplul motiv pentru că la noi se gătește și am nevoie de spațiu ca să spăl oala de ciorba de 6 litri sau tava cuptorului. Dacă-mi iau o chiuvetă în care abia ale loc un platou, pe astea nu le spăl? În cadă? Atenție la dimensiuni, dragilor! Este simplu să vă lăsați furați de aspectul unei chiuvete mici, dar nu este practică pentru oricine.

Din punctul meu de vedere, acestea sunt cele mai importante 4 lucruri de analizat înainte de a achiziționa o chiuvetă de bucătărie. Sigur că trebuie să fiți atenți și la tipul de montaj, la adâncimea cuvei, să știți de la început dacă vreți un model cu una sau cu două cuve, dacă vreți neapărat chiuvetă cu picurător sau nu.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 16/10/2018
    Răspunde

    Multumim de sfaturi..sunt binevenite

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      Cu drag!

    • Valeria Chertes
    • 16/10/2018
    Răspunde

    Trebuie sa fim foarte atenti la toate detaliile daca vrem sa avem ceva de calitate.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      si asta in orice domeniu!

  1. Răspunde

    Chiar acum bucataria mea e in renovare. Da, mult timp am visat la cum o voi renova si da, mult timp mi-a luat acum, cand am avut niste banuti pentru asta ca sa ma decid ce sa cumpar.
    Foarte bune propunerile tale, mi-as fi luat si eu asa o chiuveta dar … cu cat costa chiuveta eu mi-am luat tot mobilierul :)))
    Si am ales si un model rotund. Ha,ha.
    Dar sa stii ca e destul de incapatoare pentru ca e adanca.
    Nu am facut eu cele mai bune alegeri dar na, atat a fost buget si sper sa fi ales bine. Nu pentur gatit cat pentru pozat si filmat retelele :)))

    • Nicolae Claudia
    • 17/10/2018
    Răspunde

    E bine sa alegem produse de calitate, dar mai depinde si bugetul

  2. Eu am ales o chiuvetă mare, adâncă din silgranit care nu se pătează, am avut inainte una cu doua cuve, dar nu e foarte comodă când ai de spălat tăvi sau oale mari.
    Chiuveta din silgranit e rezistentă la temperaturi ridicate și nu se ciobește ușor, din testate spun.

  3. Răspunde

    Imi doresc sa-mi schimb bucataria. Abia acum am cazut de comun acord cu iuby in privinta mobilei. Chiar imi doresc o chiuveta interesanta si sfaturile tale mi s-au parut foarte bune si punctuale

      • Cristina Dragomir
      • 04/11/2018
      Răspunde

      Sa ne arati ce iti iei,da?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares