7 avantaje pe care doar o lenjerie de pat albă ți le poate oferi

lenjerii de pat albe

Eu și el în căutare de lenjerii de pat online. Eu vreau mă uit după lenjerii de pat albe. El vrea cu imprimeu. Motivele lui: i se par mai frumoase și țin mai bine la murdărie. Pe partea cu murdăria nu-l pot contrazice, dar frumusețea e relativă, se știe. Nu că nu mi-ar plăcea și lenjeriile colorate, în special cele cu imprimeu floral, dar pentru anotimpul cald mi se par mai frumoase și mai potrivite cele albe. Acum, pe bune, când mergeți la un hotel sau la o pensiune și vă întindeți pe o lenjerie de pat albă impecabilă, cum vă simțiți? Prin urmare, eu rămân la varianta așternuturilor albe și am cel puțin 7 avantaje ale utilizării lor pe care să le aduc ca argumente solide în sprijinul alegerii mele.

Sunt mai ieftine

Dacă nu mă credeți pe cuvânt, căutați voi lenjerii de pat albe și vedeți cât costă! De exemplu, pe cnchome.ro prețul unui set de așternuturi albe este cu cel puțin 50 de lei mai mic decât al unuia colorat sau cu imprimeu. Economia sau zgârcenia (cum vreți voi s-o numiți) este pe primul loc la mine, așa că avantajul financiar nu am cum să îl ignor.

Dau un aspect luxos

Ce dacă sunt ieftine? Lenjeriile de pat albe nu dau deloc aerul unui decor modest. Să ne amintim despre ce spuneam despre o cameră de pensiune cu astfel de lenjerii! Majoritatea camerelor de cazare nu au mobilier sau decor foarte elegant, dar, dacă sunt curate, luminoase, suficient de spațioase și dotate cu lenjerii albe, au un aer elegant, aproape luxos.

lenjerie de pat albă bumbac

Nu mai ai problema asortării

Când a apărut o pată pe cearșaful de pat sau vrei să schimbi mai des fețele de pernă, e dificil să asortezi piesele schimbate cu restul textilelor din set. De unde alte fețe de pernă sau altă husă de pat cu maci roșii care să se asorteze cearșafului de pilotă? Când ai mai multe lenjerii albe, jonglezi cu ele cum vrei, fără stres că o piesă de verde și una mov și nu se pupă combinația cu pereții tăi albaștri.

Dau luminozitate dormitorului

Cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu problema spațiilor mici și insuficient iluminate. Uneori fereastra e prea mică, alteori întunecimea este dată de mobilierul prost ales (și în care nu ne permitem să investim chiar acum) sau de restul elementelor de decor din încăpere. O lenjerie albă pe pat rezolvă mare pare din problema aceasta, luminând foarte mult spațiul.

lenjerie de pat albă

Sunt ușor de curățat

Când bagi o lenjerie de pat la spălat ai întotdeauna emoții, mai ales prima dată, când nu știi dacă vor ieși la spălat, dacă nu cumva albastrul florilor se va revărsa peste fundalul galben. Oricum, după câteva spălări, deja culorile devin mai șterse. Când alegi lenjerii de pat albe nu te doare capul din cauza asta niciodată. Plus că, dacă apare o pată, e mult mai ușor de scos în cazul ăsta.

Dau o stare de liniște și calm

Dormitorul este un spațiu destinat relaxării și somnului. Anumite culori au darul de a ne liniști, în vreme ce altele ne dau o stare de neliniște, de permanentă agitație. Dacă nu știm să identificăm corect ce ne priește și ce nu, cel mai simplu este să mizăm pe alb. Albul este non-culoarea purității, a liniștii, a calmului. Relaxarea este garantată pe o astfel de lenjerie de pat albă.

Sunt prietenoase cu pielea

Poate suna ciudat, dar s-a dovedit științific că, dincolo de materialul din care sunt fabricate hainele sau textilele care intră în contact cu pielea noastră, mai este un factor care poate declanșa mâncărimi, alergii, erupții: vopselele folosite la fabricarea lor. Ei bine, o lenjerie albă nu are cum să te deranjez din punctul ăsta de vedere, dacă ai grijă să alegi un material natural.

Așadar, ai 7 motive evidente și argumentate să alegi o lenjerie de pat albă. Să mai zic și că, prin nu-știu-ce magie, lenjeriile de genul ăsta sunt mai răcoroase? Ca material poți alege bumbacul ranforsat sau un damasc satinat (dacă preferi texturile mai fine și puțin alunecoase).

Un magazin din care eu vă recomand să începeți căutările este cnchome.ro. De ce? Pentru că găsiți seturi de pat din ambele tipuri de materiale menționate mai sus și pentru că aveți de-a face direct cu producătorul. Da, sunt lenjerii de pat fabricate în România și prețul este de producător, adică mai mic.

Dacă vă uitați puțin pe site, la orice model de lenjerie aveți o mulțime de opțiuni care nu există în alte magazine. Puteți alege mărimea cearșafului de pat, a celui pentru pilotă, a pernelor. Puteți bifa dacă vreți să aveți două fețe de perne sau patru, dacă vreți cearșaf de par normal sau tip husă cu elastic, dacă vreți ca lenjerie să aibă închidere cu nasturi sau fără. Sună bine, nu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 16/10/2018
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi, eu nu prea folosesc lenjerii albe.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      eu le-as folosi daca nu as avea caine negru care se urca in pat.

  1. Răspunde

    No way alb pt alergici. Cum folosesc detergenti slabi si cantitate la 1/2 daca nu mai mica, ar fi toate gri si patate in cateva luni.
    Asa colorate, albe cu desene, nu se vede ca eu spal deseori doar la 60gr cu apa si ca unele pete nu se duc. (m-a mancat in c*r ca pe zambilica si lasat sotul la cumparaturi si a venit cu bidon de Persil, la oferta, minunat, nu zic, dar avui criza de astm o sapt. pana am respalat totul cu apa si facut cadou Persilul, ies rufele curate dar mai bine raman eu sa spal cu nuci de sapun decat sa ajung la urgente, sa mi se reactiveze dermatita – cateva luni am tot platit dupa!!!)

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      la tine grava treaba. Eu spal numai cu sus-numitul detergent si sunt ok. Nici sotul nu are probleme cu el.

    • Monea Simona
    • 16/10/2018
    Răspunde

    Mersi pentru articol…chiar nu m-am gândit niciodată la aceste aspecte și da …sunt total de acord cu tine… m-ai cam pus pe gânduri…

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      Mie chiar mi-as placea vara sa ma intind pe niste cearsafuri albe. o mai fac uneori, dar trebuie schimbate in 2 zile, ca am patrupedul…

  2. Am optat mereu pentru lenjerii de pat colorate, dar uneori simt nevoie de simplu, clasic alb, așa că voi căuta o lenjerie de pat albă din material bun, ușor de întreținut. Măcar la cele albe nu ai stresul că se vor decolora în timp.

  3. Răspunde

    Sa stii ca am strambat din nas cand am citti titlul :)))
    Nu credeam ca ai avea argumente pentru asa o afimatie dar m-ai surprins. Si nu doar surprins ci mai ales .. convins. Foarte bune argumentele tale!

  4. cand ma gandesc la lenjerii albe, ma gandesc la urme de labe pe ele :))) inevitabil!

  5. De cand il am pe Dragos, patul meu nu a mai vazut o lenjerie alba pentru ca nu e practica deloc. Noi scriem in pat, ne jucam, mancam, coloram, asa ca nu ar rezista nici o zi. 🙂

  6. Sa stii ca lenjeriile de pat albe imi dau o stare de calmitate insa parca se murdaresc cam repede. De obicei aleg lenjerii de par cu modele, dar am si lenjerii albe pe care le pun ori de cate ori vreau sa ma relaxez, caci imi dau o stare de bine.

    • Nicolae Claudia
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Imi plac cele mai colorate. Dar nu pot sa zic ca nu ai dreptate.

    • Lamiita Petre
    • 19/10/2018
    Răspunde

    Stii ca eu sunt mai veche, de pe vremea cand nu gaseai decat lenjerii albe, si vreau sa iti spun ca mai am si acum si se mentin foarte bine, in special cele de damasc. Iar mama mea, a ramas setata de pe vremuri si le apreteaza pe acestea. Ea a intretinut bine lucrurile si o face si acum.E adevarat ca le folosesc mai rar, dar le mai folosesc. E o senzatie tare placuta.

    • Costia Anamaria
    • 21/10/2018
    Răspunde

    Interesant articol , chiar voi apta și eu pt o lenjerie alba …am numai colorate .

  7. Răspunde

    Sincera sa fiu …. imi plac lenjeriile de pat albe doar ca acasa prefer sa imi iau cu modele. Eu dorm cu fetita si mai mereu am lenjerii cu personaje din desene animate. Nici in cel de-al doilea dormitor nu folosesc alb. Pun culori ca sa se asorteze cu camera. De obicei, ce-si alege iuby

      • Cristina Dragomir
      • 04/11/2018
      Răspunde

      Nu stiu cum se face ca tuturor ne plac lenjeriile albe, dar multi le evitam 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares