4 măsuri simple și aparent banale pentru a atrage fericirea în viața ta

fericirea este o alegere

Fericirea este o noțiune abstractă pentru cei care n-au simțit-o niciodată. În clipa în care ajungi să o guști, datele problemei se schimbă. Nu-mi spune că n-ai făcut niciodată cunoștință cu ea! Cel mult te pot crede dacă-mi spui că ți-a ieșit în cale, dar ai ocolit-o pentru că n-ai știut că trebuie să-ți deschizi brațele și s-o inviți înăuntrul tău. Ai crezut că intră singură. Ea nu vine niciodată neinvitată. Îi place să fie căutată, curtată, să se simtă dorită. Fericirea nu vine la oamenii care stau triști și-și plâng singurătatea, eșecurile și fricile. O vrei? Trebui să faci ceva pentru ea.

Iată câteva măsuri pe care le poți lua pentru a atrage fericirea în viața ta!

1. Ia-ți un animal de companie!

De ce să aștepți să vină cineva să spună o glumă ca să ai motiv să zâmbești? Un cățel, o pisică sau un papagal poate să-ți transforme fiecare minut în zâmbet. N-ai cum să stai trist când un pisoi ți se urcă în poală și te roagă să-i faci masaj, când papagalul vine pe birou și-ți fură din măr sau câinele te trage de pantaloni și dă vesel din coadă.

Atât de multă fericire fără vreo investiție prea mare. Sunt multe suflete de adoptat care au nevoie doar de un loc cald, un bol cu apă, o hrană echilibrată ca aceasta și puțină dragoste. Nimeni nu te va iubi ca micul tău prieten necuvântător, fără să te judece vreodată pentru ceva sau să-ți ceară să te schimbi pentru el.

bottegaverde.ro

2. Fii optimist și caută oameni optimiști!

Oricât de altfel ar părea lucrurile văzute din afară, să știi că fericirea absolută nu există. Toți avem probleme și nemulțumiri, doar că unii alegem să nu ne gândim și să nu vorbim tot timpul despre ele, de parcă le-am invoca să nu mai plece, iar alții parcă trăiesc doar pentru ele. Este foarte important să fii optimist pentru a atrage fericirea în viața ta. Nu zic să nu-ți faci grji pentru nimic, dar ideea este să nu lași grijile să te copleșească, să dai cu piciorul câinelui care te cheamă la joacă sau prietenului care te invită la o plimbare doar pentru că ai o problemă.

A sta și a te gândi la probleme a căror rezolvare nici nu depinde de tine înseamnă a pierde timp. Bucură-te de ziua de azi și speră la mai bine pentru mâine! Nu plânge de azi pentru ce s-ar putea întâmpla mâine! În ceea ce privește prietenii, nu spun că trebuie să-i cauți pe cei lipsiți de griji și lipsuri, dar ar ai face bine să-i eviți pe cei care cred că viața lor se rezumă doar la ele. Nu-ți face bine compania lor.

3. Ia o pauză de la tehnologie!

O fi bună tehnologia, dar nu în exces. Din când în când e bine să facem câte o pauză de uitat la televizor, stat pe Facebook și butonat telefonul.

Ce-ai zice de o carte? Specialiștii au spus-o de multe ori și eu am simțit-o pe pielea mea: cititul ne face mai fericiți decât timpul petrecut în fața televizorului. Am fost omul televizorului ani de zile. Ani în care adormeam greu și aveam atacuri de panică. O țineam pe-a mea, că mie nu îmi place să citesc. Până am pus mâna pe o carte care m-a captivat mai de tare decât orice alt serial. Trebuia să văd cum se termină.

Așa a început totul. Acum fiecare seară se încheie cu lectură, somnul vine mai repede și mă simt mai fericită așa. Poți începe cu un bestseller de tipul celor de aici. Te asigur că după câteva pagini singurul tău gând va fi de ce nu m-am apucat de citit mai devreme.

4. Ai grijă de corpul tău!

Ce înseamnă asta? Să mănânci mai sănătos, să faci mai multă mișcare, să nu lași prea multe kilograme să se acumuleze peste cele la care te simți și funcționezi bine. Treaba nu e neapărat să arăți bine, deși pentru mulți dintre noi fericirea depinde și de ce vedem în oglindă. Chiar dacă nu există o lege universală care să spună că doar cei supli sau cei musculoși au dreptul la fericire, bucurie, ai în vedere că stările psihice depind de o bună funcționare a organismului!

Mai sănătos înseamnă mai fericit. Mai multe legume și fructe, mai multe plimbări în aer liber, lectura sunt alegeri sănătoase care vor atrage fericirea în viața ta. Dacă animalul de companie pe care l-ai ales este un câine, cu atât mai bine pentru tine pentru că vei avea întotdeauna tovarăș de ieșit afară. Și nu zice nimeni să mănânci supă de legume zilnic pentru tot restul vieții. Doar să nu-ți dai prea des dezlegare la hamburger și amandină!

Bine, recunosc că te-am mințit puțin. Aceste măsuri nu vor atrage fericirea în viața ta, ci vor fi primele patru cărămizi puse la temelia ei. Pentru că fericirea nu este ceva ce există în afara noastră, ci ceva ce construim prin alegerile noastre. Fericirea este în noi. Noi alegem cu cine și cum ne petrecem timpul, ce mâncăm și dacă preferăm să vedem jumătatea plină a paharului sau mai degrabă pe cea goală.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Neicu mihaela
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Imi place tare mult acest articol ?viata este chiar frumoasa ,însa noi oamenii o complicam de multe ori,de ne-am bucura mai mult de tot ce ne înconjoara de lucrurile simple

    • Lamiita Petre
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Sa stii ca eu abia astept somnul de dupa amiaza, pentru a citi cateva pagini inainte si dupa ce ma trezesc. Seara …. nu prea stau bine cu vederea si nu prea citesc. E ceva care imi place si, hai sa zicem ca ma face fericita. Mai am cateva personaje pe la tv care ma bine dispun, ma fac sa rad in hohote, in viata de zi cu zi am o prietena care ” imi face jucarii” si la fel rad in hohote dar ne vedem destu de rar. Pot spune ca sunt putin dependenta de calculator si tv. dar daca am alternative, renunt cu usurinta la ele. In rest… imi doresc macar sa raman asa cum sunt, sa nu imi dea Dumnezeu mai multe poveri.

    • Valeria Chertes
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi, am sa tin cont de ele.

  1. Starea de bine e molipsitoare. Iar raul atrage rau. Gandurile negative te fac sa iei decizii gresite, sa o apuci pe drumuri nepotrivite si sa dai de oamenii cu un vibe nu tocmai ok. Cu fericirea trebuie sa jonglezi. Una calda, una rece. Roz nu poate fi mereu! Ne bucuram de fiecare lucru bun care ni se intampla! Si cat mai putin pesimism, pe cat posibil.

    1. Răspunde

      Ce frumos ai zis cu „starea de bine e molipsitoare. Iar raul atrage rau” . E o alegere gandurile frumoase, sa nu mai ramana prea mult loc pt alea triste.

    • Monea Simona
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Super articolul… felicitări

  2. Chiar ai dreptate! Oamenii optimisti atrag energie pozitiva si astfel nu vom mai fi incrancenati si plini de griji. Griji care oricum exista, ar trebui sa incercam sa facem si lucruri simple, care ne fac placere..cum ar fi sa savuram in liniste o cafea, sa citim o carte…sa desenam, nu stiu…orice ne face sufletul sa fie linistit.

    • Cristina
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Da, da, da! Am decis și eu acum ceva vreme a elimina negativul din viața mea – persoane negative sau stresul(legat de munca, în principal). Adevărul e că persoanele negative, cele care se plâng mereu, care nu găsesc nimic pozitiv niciodată, ne fac mult rău fără a ne da seama. Oamenii care atrag nu-s musai cei frumoși, cât cei veseli, siguri pe ei, limpezi în priviri și deschiși.

    • Mirela Barbălată
    • 18/10/2018
    Răspunde

    Frumos articolul! Și ai dreptate!
    Încerc pe cât posibil să aplic aceste reguli. De cele mai multe ori reușesc. Uneori cad în patima negativismului deși știu că nu îmi face bine.

  3. Putini pun pret pe fericire și se concentrează pe bani și carieră, iar apoi nimic nu ii mai multumeste și nu știu de ce. Fericirea, liniștea sunt lucruri greu de atins, dar atât de importante pentru a fi un om bun, calm și optimist.
    Știu că de multe ori sunt o sursă de bucurie pentru cei din jur și contează mult, motiv pentru care uit și eu de ale mele ajungând să fiu motivul de a zâmbi al altcuiva.

  4. Răspunde

    Bine punctat! Imi place mai ales finalul! 😉 Cele 4 masuri sunt la baza ei si cred ca mai sunt multe altele insa fericirea tine la urma urmei de cum esti tu impacat cu tine insuti si cum vezi lumea exterioara 🙂

    • Denisa
    • 23/10/2018
    Răspunde

    Mi-au placut sfaturile pe care le-ai scris in articol, insa recunosc ca finalul m-a atras cel mai tare. Si din punctul meu de vedere, fericirea este in noi, nu poate sa vina din afara. Poate doar sa fie gasita inauntrul nostru si apoi sustinuta de alegerile pe care le facem zi de zi pentru noi. Asa cum ai mentionat si tu, cred ca este important sa ai grija de tine si sa ai o alimentatie sanatoasa. Te va ajuta nu numai din punct de vedere al aspectului fizic, dar si a starii emotionale. Sa nu mai zic de starea de energie zilnica.

  5. treaba cu animalul de companie… subscriu! nimic nu e mai frumos decat sufletelul care te asteapta acasa si se gudura pe langa tine. cand il vad cum adoarme cu capul pe mine imi zic ca dragoste mai mare nu exista!

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      Si nici mai sincera! Atata bucurie pe ei cand te intorci acasa, chiar daca ai lipsit doar zece minute!

  6. Răspunde

    Uneori chiar si eu cred ca un catelus ma va face sa zambesc mult mai des. Fetita mea si-ar dori o pisica. Oare asta chiar ar face-o mai fericita sau daca-i cumpar o jucarioara. Stiu ca ea este fericita cand este cu mine, dar si micile atentii o fac sa fie si mai fericita

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      e inca mica. Inainte de a-i lua un animalut, asigura-te ca il vreti cu adevarat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares