De ce ai nevoie pentru a crește și îngriji o pisică? Îți spune Animax

pisica adoptată

Unul din motivele pentru care multe persoane evită sau refuză să adopte un animăluț este acela că nu știu ce ar fi de făcut mai departe, cum se crește/îngrijește o pisică, un câine, un papagal. Și nu sunt de condamnat aceste persoane. Este normal să aibă temeri pentru că un animăluț înseamnă o responsabilitate. Într-un fel e mai bine așa, decât să-l iei doar ca să-l abandonezi peste o lună pentru că nu te descurcă. În schimb, persoanele care își doresc să aducă în casă o pisicuță sau un cățeluș nu trebuie să se panicheze pentru că nu sunt deloc greu de îngrijit sau pretențioși.

De ce ai nevoie pentru a crește și îngriji o pisică?

Spațiu

Ăsta e primul lucru de care trebuie să dispui. O garsonieră este suficientă pentru o pisică. Nu are nevoie de un apartament cu 4 camere. Găsește ea unde să se urce, cu ce să se joace sau unde să doarmă în orice spațiu, oricât de mic.

Iubire

Al doilea lucru pe care trebuie să i-l asiguri este iubirea ta. Aici vorbim de atenție, de înțelegere (pentru că poate face și mici pozne, mai ales dacă este pui), de timp din timpul tău, de mângâiere și disponibilitate la joacă uneori.

Un veterinar

Nu, nu trebuie să fie bolnavă ca să ajungă la veterinar. Din primele zile trebuie făcută o o vizită la un cabinet pentru o evaluare, o deparazitare internă și externă și pentru a-i face un carnet de sănătate. Cu el veți merge periodic la vaccinări și consultații.

Animax

Pentru tot restul lucrurilor de care are nevoie o pisică există Animax. Animax este o rețea de magazine tip Pet Shop de la noi din țară (peste 70 de magazine). Vestea bună este că au și magazin online pe animax.ro, deci chiar dacă nu aveți un magazin fizic Animax în zonă sau nu vă permite timpul să mergeți la cumpărături, puteți comanda online tot ce vă trebuie pentru noul prieten patruped.

  • boluri/castroane în care să-i puneți apă și mâncare – găsiți de la cele mai ieftine (din plastic) până la seturi din inox și ceramică însoțite de suport.
  • hrană – pe aceasta este bine să o alegeți împreună cu veterinarul, în funcție de vârsta și nevoile pisicii. La secțiunea mâncare pisici de pe animax.ro găsiți atât hrană umedă, cât și hrană uscată de la toate brandurile cunoscute, de la cele mai accesibile până la cele de top.
  • un culcuș – aici puteți opta pentru o salteluță sau un pătuț special pentru pisici sau îi puteți oferi o păturică.
  • o litieră și așternut pentru ea – acesta este locul în care pisica își va face nevoile.
  • produse de igienă – aici vor intra sigur un șampon, o zgardă antiparazitară și o perie.
  • jucării – există acele ansambluri de joacă pentru pisici care sunt ca un soi de parc de distracții pentru ele. Dacă nu sunt bani sau spațiu pentru așa ceva, asigurați-i câteva jucării mici și ieftine care să-i ocupe timpul.
  • un medalion personalizat cu numele și numărul de telefon – pentru a avea o poliță de asigurare în cazul în care pisica iese din casă și se rătăcește. De reținut că Animax oferă transport gratuit la orice medalion comandat online!

Animax are tot ce-ți trebuie pentru a crește și îngriji o pisică.

Nu știi cât de mare trebuie să fie bolurile comandate, ce tip de mâncare să alegi , ce măsură poartă pisica ta la zgardă și hăinuțe? Cere suport online pe animax.ro! Dacă aveți magazin Animax în zonă, puteți opta pentru ridicarea produselor comandate direct din magazin. Pentru comenzile de peste 199 de lei beneficiați de livrare GRATUITĂ prin curier.

Pe scurt, când un om și o pisică pun bazele unei relații, important este ca omul să fie hotărât și dedicat, să acorde puțin din spațiul și timpul lui și să facă echipă bună cu veterinarul și cu pet shop-ul Animax. Restul vine de la sine.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Noi am avut si caine, si pisica acum avem un papagal.

    • Valeria Chertes
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Noi am avut si caine si pisica acum avem un papagal.

    • Anda Stanciu
    • 18/10/2018
    Răspunde

    Eu am două pisici

  1. Răspunde

    eu am avut pisica.
    As adauga ca e nevoie de dedicare, timp si bani. Orice animal are nevoie de un timp de atentie, zilnic: joaca, hranit, periat, (cainii mai mult ca pisicile). Pt 15-20 de ani! Nu merge sa „divortez” peste 2 ani…e ca un copil ce se ataseaza de casa/stapan!
    Cat despre bani, pe langa micile accesorii pe care le cumparam o data pe an (sau mai rar/des, functie de noi, adultii, nu de pisica), e nevoie de un control veterinar, de o deparazitare, de sterilizare, de hrana de calitate (daca e regim BARF s-ar putea sa iasa mai ieftin dar implica pregatit acasa si aici inseamna organizare), unele pisici au nevoie de un tuns anual, de cineva de platit sa vina cand suntem in vacanta etc.

    Asa ca, pt cine nu are nici suficient timp, si mai ales nici suficienti bani, s-ar putea ca un animal sa devina o povara.

  2. Răspunde

    A avea in grija un animalut implica si o responsabilitate destul de maricica dar daca iti asumi o sa ai parte de super iubire neconditionata. Am doua pisicute in varsta de 7 ani. Le-am luat de pe strada in primele luni de viata. Nu-mi imaginez cum ar fi sa ajung acasa si sa nu le gasesc asteptand la usa :D. Este frumoasa viata cand esti inconjurat de pisici. Si eu comand produse pentru ele online. Imi este mult mai comod.

  3. Eu am o pisică, dar de exterior, nu mă ocup de ea cât ar merita, dar e cam plimbăreață, vine acasă rar și stă puțin.

  4. Răspunde

    Cu doua pisici la activ, ambele salvate de la un destin crud zic ca mai am putin si ma declar specialista in ingrijitul lor.
    La inceput imi era teama sa adopt una, asa cum zici si tu, din cauza ca nu stiam ce presupune. Apoi, la insistentele fiului meu am luat una. Dupa nici jumate de an am mai gasit una ca vai de lume, mieunand flamanda, speriata si bolnava, tocmai in copacul din fata casei. Am zis ca daca tot a venit in curtea noastra, fie, sa ramana.
    Si am inceput iar, mergi la doctor, fa tratamente si tot ce trebuie dar ce pisica frumoasa am acum 🙂 Mai mare dragul!
    In ce priveste zgarda sa stii ca medicii nu o recomanda. Mai degraba pipeta aia care se pune in spatel gatului dar care trebuie administrata lunar!
    Eh, sunt multe de spus. Cred ca mai bine scriu un articol la mine pe blog :))

    • Cristina Barbieru
    • 19/10/2018
    Răspunde

    Mie nu îmi plac pisicile, asa ca nu prea m.a interesat în mod deosebit ce trebuie sa am sau sa stiu despre cum se ingrijijeste. Oricum, iubire e nevoie in primul rand , altfel nu ar putea sa stea lângă noi. Spațiul este si el extrem de important, asa ca trebuie sa ne gandim daca dispunem de el înainte de a lua o pisică sau un cățel.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 21/10/2018
    Răspunde

    E nevoie de spatiu ,de iubire ,de timp acordat,daca i le oferi atunci poti sa iei un animalut de casa daca nu i le poti oferi mai bine nu -ti iei ,ca asa le chinuiesti degeaba.

  5. Mie pisica mi-a schimbat viata. Ba chiar m-a antrenat pentru viata de mamica.

    • Ioana Radu
    • 25/10/2018
    Răspunde

    Am avut mai multe pisici cand eram mica. Acum, ca ne mutam de colo-colo, ne-am gandit ca nu e momentul potrivit sa adoptam, dar planuim sa avem un spatiu mare pe viitor, unde sa putem construi un fel de adapost si sa adunam toti pisoii abandonati. Si pe acelasi teren sa ne facem si noi o casuta mica, iar impreuna cu toti pisoii sa fim o familie fericita ♥. Sper sa ni se implineasca visul acesta.

  6. am avut pisica acum multi ani. dar nu statea in casa. as fi mai vrut, dar anul trecut s-a nimerit sa fie caine in loc de pisica. si nu imi pare rau. acum nu as mai aduce o matza in casa. e deja un stapan

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      Atata iti trebuie, sa auda Aki de o chestie care miorlaie!

  7. Dragos mi-a spus la un moment dat sa ne luam si noi o pisica dar am incercat sa-i explic ca nu se potriveste cu stilul nostru de viata, mereu in miscare si ca ar sta mult timp singura, pentru ca nu avem cu cine sa o lasam.

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      asta este o problema, sa stii. Dar cred ca s-ar invata sa stea si singura.

  8. Răspunde

    Era un magazin in mall si cred ca Animax se cheama unde vazusem niste pisicute dragalase foc. Fetita mea isi tot doreste una doar ca eu as vrea catel si ne cam batem cap in cap la capitolul asta. Problema este ca iuby nu vrea nimic. El zice ca multe atributiuni vor cadea in sarcina lui si cred ca asta il sperie 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Voi si calatoriti destul de mult. Trebuie sa va ganditi daca are cine sa ingrijeasca o pisica in lipsa voastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares