6 atuuri care îți asigură un salariu mai bun ca bonă

bona in romania

Meseria de bonă este una nu ușoară, dar destul de plină de satisfacții. Stai câteva ore pe zi cu un copil (sau mai mulți) și câștigi bani din asta. Timpul respectiv poate fi chiar distractiv pe alocuri (depinde și de copil). Și, dacă te-ai descurcat bine în perioada în care ai lucrat part-time ca babysitter, pe timpul facultății, și chiar îți place meseria asta, de ce nu ai face-o pe termen lung? În funcție de cât de bine pregătită ești sau cât timp ești dispusă să aloci acestui job, poți câștiga destul de bine. Iată câteva atuuri care îți pot asigura un salariu mai bun ca bonă!

1. Diploma de calificare

Vrei mai mult, oferi mai mult. Cu o diplomă în mână, serviciile tale valorează mult mai mult decât valorau atunci când lucrai ca necalificat. Asta în orice domeniu, nu doar când vine vorba de activitatea de babysitting. Pentru o astfel de diplomă trebuie să urmezi niște cursuri, dar te asigur că merită. Mai multe detalii despre ce înseamnă un curs de babysitting, care sunt costurile, cât durează și unde le poți face găsești în acest articol. Cu diploma în mână îți cresc considerabil șansele de a obține un post de bonă în străinătate.

2. Un curs de prim ajutor

Una dintre primele întrebări, dincolo de cele despre experință și calificare, pe care părinții le pun la un interviu de angajare a unei bone este dacă știi să acorzi primul ajutor. Te poți confrunta cu multe situații: un bebeluș care se îneacă, un copil care a căzut de pe tobogan sau s-a tăiat într-o tablă din parc. Este foarte important ca părinții să știe că în astfel de cazuri copiilor li se va acorda primul ajutor corect în timp util.

Un curs de prim ajutor este un atu, dar la fel de important este să ai atitudinea potrivită la interviu și să dai răspunsuri convingătoare la întrebările care ți se vor pune. Găsești aici o listă cu cele mai frecvente 50 de întrebări pe care părinții le adresează viitoarelor bone.

3. Experiența pedagogică

Ca bonă, va trebui să te ocupi și de temele copilului, să verifici dacă le-a făcut, să-l asculți cum citește, să-l ajuți când nu se descurcă la un exercițiu de matematică. Nu se așteaptă nimeni să le știi pe toate, dar contează să ai cunoștințe de nivel mediu la câteva materii de bază și să fii capabilă să le și transmiți copilului așa cum ar face-o un profesor. Absolvirea unui curs de pedagogie, practica sau voluntariatul în domeniu vor cântări mult în CV-ul tău și-ți vor permite să negociezi un salariu mai bun ca bonă.

4. O limbă străină

Cunoașterea unei limbi străine la nivel mediu conversațional (cel puțin!) este un alt avantaj pe care ar fi bine să-l ai în fața contracandidatelor tale. Chiar dacă cel mic face limbi străine la școală și merge și la meditații, se știe că acele cunoștințe se fixează cel mai bine prin exercițiu continuu, conversație în acea limbă. Să nu uităm că tu vei petrece cu el poate mai mult de o treime din zi! I-ar prinde bine să poată conversa cu tine în engleză, franceză, germană, să prindă cuvinte noi.

5. Permisul de conducere

Vrei salariu mai bun ca bonă? Și permisul de conducere poate fi un avantaj la interviu. Dacă îl ai, înseamnă că poți duce și aduce copilul de la școală, că-l poți duce în parcul în care el își dorește, că puteți ieși în oraș, îl poți duce și aduce repede și în siguranță de la meditații sau la medic. O bonă cu permis de conducere îi poate scuti pe părinți de multe griji și cheltuieli în plus, deci sunt mai deschiși la negocieri.

6. Disponibilitate la ore suplimentare

Se cer peste tot orele suplimentare, chiar și în meseria de bonă. Pentru că părinții sunt nevoiți să le accepte la rândul lor la job, își vor dori ca bona angajată să poată rămâne uneori 1-2 ore în plus cu copilul, cât întârzie ei. Dacă timpul îți permite să o faci, cu siguranță vei câștiga mai mulți bani. Trebuie doar să fii atentă la negocieri și la termenii prevăzuți în contract.

Sunt atuuri foarte mari pentru o persoană care vrea să lucreze ca bonă. Le ai? Negociază mai strâns și satisfacția financiară va fi maximă! Nici măcar nu trebuie să le bifezi pe toate. Sunt suficiente 2-3 bifate și trecute în CV pentru a-ți permite să ceri și să negociezi un salariu mai bun ca bonă.

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    E o meserie ca si altele: daca iti place, e usor.
    Altfel in Bucuresti auzii de costuri gen 1800 lei pe luna, 10 ore pe zi. Mi s-a parut WOW si apoi mi-am dat seama ca e vorba de cererea mare….

    • Valeria Chertes
    • 19/10/2018
    Răspunde

    Mie nu mi-ar place sa lucrez ca bona.

    • Cristina Barbieru
    • 19/10/2018
    Răspunde

    Acestea chiar sunt lucruri esentiale pentru a putea lucra ca bona. Un părinte dorește să.si lase copilul pe cele mai bune mâini, asa ca vor cauta persoanele cele mai capabile pentru asta.

    • Anda Stanciu
    • 20/10/2018
    Răspunde

    Mie nu mi_ar plăcea sa lucrez ca bona

  2. Este greu cand nu ai cu cine sa-ti lasi copilul si de aceea daca tot dai un ban macar sa fie o persoana calificata.In fond langa acea persoana se va dezvolta copilul tau 🙂

      • Alexandrina
      • 14/08/2021
      Răspunde

      Da e o meserie frumoasă,solicitantă și banoasa

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 21/10/2018
    Răspunde

    O meserie frumoasa daca iti plac copiii. Si daca ai o calificare e si mai bine,conteaza mult!

  3. E mare nevoie de bone și părinții sunt în căutare de bone cât mai descurcărețe și pricepute.

  4. Răspunde

    Sa stii ca ai dreptate! Chiar ai nevoie de toate lucrurile astea ca sa fii bona. Una calificata. Uite ca pana acum nu m-am gandit la asta. Credeam ca o bona.. e asa, o bona :))

    • Nicolae Claudia
    • 24/10/2018
    Răspunde

    E o mare responsabilitate sa fii bona. Nu cred ca mi-as dori aceasta meserie

    • Ioana Radu
    • 25/10/2018
    Răspunde

    Ai punctat niste aspecte foarte importante. N-as putea sa aleg doar unul dintre ele daca ar trebui sa zic care-i cel mai bun, fiecare in parte avand sensul lui in privinta meseriei de babysitter. Chiar zilele astea ma uitam si eu pe net in legatura cu cerintele pentru un astfel de job.

  5. nu am luat niciodata in considerare acest job, poate pentru ca nu ma omor cu copiii mici si la noi nici nu e cine stie ce cerere… dar nu poti sti ce se iveste

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      si eu ziceam ca nu ma omor dupa timpul petrecut cu cei mici, pana a aparut nepotica mea. Acum ma duc de drag sa le spun parintilor caa stau eu doua ore cu ea.

  6. Răspunde

    Este o mare responsabilitate, de aceea este important ca bona sa aiba cat mai multe atuuri, astfel si parintii vor fi siguri ca au lasat copilul pe mainile cui trebuie!

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      Intre noi fie vorba, indiferent cat de calificata ar fi, cred ca e nevoie de luni bune sa ai incredere intr-o bona.

  7. Răspunde

    Un curs de prim ajutor mi-ar fi si mie util. Cred ca il voi face si eu cu prima ocazie pentru ca este bun.

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Spre rusinea mea, nici eu nu stiu sa acord primul ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares