Nobody: Erou de serviciu, mai prost decât John Wick 2

Nobody Erou de serviciu

Am văzut John Wick și mi-a plăcut. Apoi am văzut John Wick 2 și nu mi s-a părut cine știe ce. Acum, am vizionat Nobody: Erou de serviciu, de pe Netflix, și nu am știut dacă să râd sau să plâng, atât de prost mi s-a părut. De ce-l compar cu John Wick? Pentru că este un fel de copie a acestuia, dar mult mai slabă.

Despre ce este vorba în poezie? Despre un nene, al cărui nume îmi scapă. E un Nobody, clar. E contabil, însurat cu o femeie de succes, un tată nu prea respectat de copii, un soț nu prea apreciat de soție, tipul care merge cu metroul, n-are niciodată nimic de spus, care se teme să țină o armă în mână. Ce poate face unul ca el în noaptea în care îi este spartă casa? Nimic. Mai curajos fiul său, care se năpustește asupra unuia dintre hoți. Tatăl îl îndeamnă totuși să renunțe. Încă o dată, laș în fața copiilor, a soției, a vecinilor.

Hoții nu furaseră mare lucru, dar în momentul în care fiica sa nu-și mai găsește brățara cu pisici, Nobody explodează. Îi caută disperat, îi găsește, dar renunță la răzbunare când își dă seama că sunt părinți la rândul lor. Pleacă spre casă cu un autobuz care este oprit de niște golani beți care o amenință pe singura fată din autobuz. Se dezlănțuie iadul. Nobody îi bate bine de tot pe toți.

Ce nu știe el este că unul dintre cei băgați în spital este fratele unui mare mafiot rus care acum este pe urmele lui, dorind să-l ucidă.

Tipul pe care toată lumea îl credea un pămpălău este de fapt un mare șmecher, fost agent pe la una din agențiile cu numele format din trei litere, un tip care a vrut să-și schimbe radical viața la un moment dat și chiar ar fi reușit dacă nu îi era spartă casa. Cam asta e povestea, pe scurt. Cam trasă de păr, dacă mă întrebați pe mine. Nobody e un om de acțiune camuflat sub mască și haine de bunicuță vulnerabilă. Cât de credibil vi se pare ca un om al armelor și bătăii să se poată lăsa călcat în picioare ani de zile la modul la care o face el?

Filmul are multă acțiune. Rămâne la aprecierea fiecăruia dacă este de bună sau de proastă calitate. Pe mine, una, nu m-a prins. Bătaie multă, sânge, împușcături, explozii, de toate și pentru toți. Un tip care se bate și trage în alți 5-6 care parcă stau la rând să încaseze. Mai puneți pe listă un bătrânel de la azil care ucide doi mafioți cât ai clipi. Mi se pare un film creat de doi adolescenți cu imaginație bogată pentru alți adolescenți avizi după acțiune de orice fel, fără cap și fără coadă.

John Wick a fost un personaj mai complex, chiar dacă și acolo acțiunea a fost trasă de păr pe alocuri. Intriga a fost și ea net superioară în filmul cu Keanu Reeves.

Nobody: Erou de serviciu se pare o combinație nereușită de John Wick cu Singur acasă. Măcar la John Wick mi-a plăcut actorul și consider că personajul a avut motive puternice să dezlănțuie iadul și să arate cine este de fapt. Aici, Mister Nobody cred că aștepta doar o scânteie ca să lase să iasă la iveală tot răul pe care s-a chinuit ani de zile să-l ascundă. Uimitor mi se pare că filmul are rating bunicel pe IMDb și Cinemagia, de peste 7. Eu nu i-aș da mai mult de 5. Unde mai pui că sfârșitul este chiar de desene animate! Ah, să nu uit: și muzica mi s-a părut enervantă rău!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Am renunțat la Netflix pentru că a scăzut mult calitatea filmelor prezente, mă mulțumesc cu Disney+ și HBO Max deocamdată …

      • Cristina Dragomir
      • 10/01/2023
      Răspunde

      Este din ce in ce mai varza Netflix, ai dreptate. Acum ma uit la o miniserie, Scara, pe HBOMax

      1. Nu mai avem Netflix, nu am vazut acest film, dar e bine de stiut.

      2. Răspunde

        Mersi pentru pont. Am să urmăresc și eu Scara să văd ce și cum

    • Valeria Chertes
    • 12/01/2023
    Răspunde

    Nu am văzut filmul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares