Impresii de la pescuit – balta Pădurișu 1

păreri balta Pădurișu 1

Incep astăzi o serie nouă de articole, dedicate impresiilor pe care mi la lasă diversele bălți/lacuri/băltoace (cum zice nepoata mea), pe care ajungem la pescuit. De vreo doi trei ani, eu și soțul meu am descoperit această nouă pasiune (destul de costisitoare). Am avut ieșiri dese, am testat deja ceva-ceva locuri de pescuit, știu că se caută păreri de spre astfel de locații și mai știu și că pe grupurile dedicate este plin de prietenii patronilor de bălți care sar imediat cu reclama. Așa că, vă promit sinceritate. Nu am nimic de câștigat nici dacă zic de bine, nici dacă zic de rău de o baltă de pescuit. Azi, îți spun câte ceva despre Balta Pădurișu 1, cel mai recent vizitată. Locația o găsești tu pe Google, nu are sens să explic aici cum și pe unde vine. Important de menționat doar că este la nici 20 km de București.

Bile albe Balta Pădurișu 1

Drumul de acces este bun. Nu este șosea, dar este pietruit. Nu pune probleme în caz de ploi.

Balta în sine este măricică, deși nu se pescuiește pe toată suprafața. În zona unde am pescuit noi erau doar 15 standuri amenajate. Din spusele patronului, mai există niște standuri undeva mai în spate. Nu am mers acolo, nu știu cum stă treaba.

Se pescuiește de pe un singur mal, distanța dintre maluri fiind mare, 140 -150 de metri în zona standurilor 1-15.
Adâncimile variază între 1 și 2 metri dacă am reținut eu bine.

Taxa a fost de 120 de lei pentru partida cu reținere (mai 2023) și, în general, accesul se face pe bază de rezervare.

Balta Pădurișu pescuit

Locația este frumoasă, curată. Este prima baltă unde pescarilor li se oferă scrumieră, din ce am vizitat noi până acum. Are toaletă turcească, cu chiuvetă, apă și săpun. Malurile sunt foarte îngrijite, cu iarba tunsă, curate, cu trandafiri și cu multe sălcii care asigură umbră. Numai bune pentru zilele cu soare puternic! Câteva dintre standuri au foișoare. Nu știu dacă pentru ele se plătește în plus. Există și o rulotă pentru cazare, pentru cei care practică pescuitul la 48 de ore și peste. Pe dinafară arată bine. Pe interior, nu știu.

Am văzut că există și câteva grătare pe baltă, dar nu am idee câte.

Patronul este foarte prietenos, politicos și ni s-a părut de treabă. Îți spune bine ați venit și mulțumesc pentru vizită la final. Mai rar! Se pare că este o afacere de familie și asta se simte. Nu ești tratat cum te tratează un simplu paznic angajat.

Există și un magazin mic, propriu, pe baltă. Găsiți băuturi reci, înghețată, chestii de ronțăit, câteva tipuri de nade, momeli și mărunțișuri pentru pescuit (linii, monturi, etc).

Bile negre Balta Pădurișu 1

Nu ai acces cu mașina pe baltă. Aceasta rămâne în parcare, la intrarea pe baltă. Îți iei toate bagajele la cărat spre standul de pescuit. Există o roabă mare pentru treaba asta, dar… nu mă ajută. Noi, cel puțin, avem multe de cărat și nu ne place treaba asta. Este nasol pentru un pescar să stea să se plimbe la și de la mașină, să-și ia lucruri de care are nevoie, lăsând feeder-ele nesupravegheate.

Standurile de pescuit sunt cam înghesuite și lipsite de intimitatea pe care eu, una, o caut atunci când merg la pescuit. Spațiul de care dispun, ca și mal, cel puțin în zona din față, unde am pescuit noi (pe standurile 1 și 3), este prea mic pentru a se putea opera modificări în acest sens.

poze balta Pădurișu 1

Sălciile care sunt de mare ajutor vara, încurcă totuși activitatea de pescuit. Sunt prea dese, prea aproape de mal și nu permit lansări ca la carte cu lansetele mai lungi. Abia aștepta soțul meu să-și testeze noua lui lansetă Shimano (se pare că ar fi ce trebuie pentru distanță, în gama ei de preț), dar nu prea a avut unde…

Toaleta am apreciat-o maxim pentru că este turcească. Nu știu ce au în cap cei care fac wc-uri cu șezut pe bălți! Ce nu mi-a plăcut însă a fost că nu are fereastră și dacă nimereai după un nene care mai dădea și pe jos și lăsa și ușa închisă, nu era bine. Chiuveta destul de murdară nu o pot reproșa patronului, ci vizitatorilor…

Prețurile de la magazin sunt ceva mai mari decât în magazinele de proximitate. Pe o înghețată de 6 lei, am dar aici 8 lei. Nu e exagerat, dar ca idee.

Pentru cine are o problemă cu sentimentul de a fi urmărit, bine de știut că patronul se plimbă des pe baltă și pe la standuri.

Se prinde pește pe Balta Pădurișu 1?

Nu pot trage această concluzie după o singură vizită pentru că ar fi nedrept. Noi nu am prins. Doar 4 carași cât palma. Ce se vede în poză este ce a prins prietenul nostru, pe standul 1. Am încercat mai multe nade și momeli, atât la undiță, cât și la feedere. Situația a fost cam aceeași la toți cei care practică pescuitul aruncat. Rezultatele țin de loc, de noroc, de vreme… Rezultate mai bune au avut doar cei care plantau. Au scos vreo 4-5 crăpișori. Nu exemplare mari, undeva la 2 kg.

pescuit balta Pădurișu 1

Posibil de vină să fie și perioada. Cam toți spun că este perioada în care peștele depune icrele și nu prea se hrănește. Apoi, am avut parte și de un vânt de toată frumusețea care se și sucea des. Cred că și pestele era zăpăcit.

Dacă merită sau nu o vizită pe balta Pădurișu 1, voi decideți. Eu v-am zis cum stau lucrurile, ca să vă puteți face o idee.

păreri balta Pădurișu 1

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares