Bomboane Raffaello din doar 3 ingrediente. Cea mai simplă rețetă

bomboane Raffaello cu cremă de brânză

Se vede că l-am încheiat pe 2020 și l-am început pe 2021 pe acorduri de dulciuri, nu? Al doilea articol pe anul acesta, iată că este tot o rețetă de desert, ca și primul! Deh, fiecare cu păcatele lui! Eu mi le recunosc pe ale mele, mă căiesc pentru ele, dar nu pot promite că nu le mai săvârșesc. Singura consolare este că încerc tot mai des să prepar dulcele în casă. Zahărul tot zahăr rămâne, dar măcar fac dulciuri mai simple, în care nu se combină zahărul cu margarina, tot felul de creme și aditivi.

Azi vă prezint una dintre cele mai rapide și mai ușoare rețete: bomboane Raffaello din doar trei ingrediente. Sunt foarte gustoase, chiar dacă nu la fel de cremoase ca bomboanele Raffaello originale, și sunt gata în maxim 15 minute, cu tot cu spălat vase. Știți că vasele sunt marea mea problemă!

Pentru această rețetă eu am folosit o cutie de cremă de brânză Olympus cu 21% grăsime. Este grasă, dar nu cât un pachet de 200 de grame de unt, și mie îmi place chiar mai mult cum se combină gustul ei cu cel al nucii de cocos. Am pus crema de brânză într-un bol, am adăugat 2 linguri de miere, puțină esență de vanilie și apoi nuca de cocos răzuită. Câtă nucă de cocos? Nu știu să vă spun. Nu am cântărit. Ideea este să puneți până obțineți o compoziție care nu se mai lipește de mână și poate fi ușor modelată sub formă de biluțe. Dacă puneți prea multă nucă de cocos și compoziția devine sfărâmicioasă, nu vă panicați! Mai adăugați câte o lingură de lapte și amestecați, până ajungeți la consistența dorită.

Se poate amesteca și cu o lingură, dar cel mai bine este cu mana, așa simțiți exact textura compoziției și știți când este cazul să vă opriți din adăugat nucă de cocos sau lapte.

Din compoziția obținută, formați mingiuțe/biluțe de dimensiunea dorită și le tăvăliți prin nucă de cocos răzuită. Asta e tot! Mai simplu și mai rapid de atât nu cred că se poate.

Gustul acestui desert mie mi se pare absolut fantastic. La capitolul textură, s-ar putea să nu placă 100% mofturoșilor, vorbind de o cantitate mare de nucă de cocos, care sigur că este mai uscăcioasă decât cea din arhi-cunoscutele bomboane din comerț. Având în vedere că am folosit cremă de brânză, nu unt, nu lapte praf, nu lapte condensat sau altele de genul acesta, este de înțeles.

Cu siguranță, această variantă de bomboane Raffaello cu cremă de brânză este mai light decât altele, vă poate ajuta să vă satisfaceți pofta de dulce, chiar și atunci când sunteți la dietă, și poate fi consumată și de către cei foarte mici. Mierea poate fi înlocuită cu zahăr sau orice alt tip de îndulcitor doriți, după gust.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Viorica Stoica
    • 07/01/2021
    Răspunde

    Sa sti ca este preferata noastra , cu branza nu am facut niciodata dar o sa imi notez si reteta ta !

      • Cristina Dragomir
      • 15/01/2021
      Răspunde

      Sper sa va placa.

    • Valeria Chertes
    • 08/01/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețetă.

      • Cristina Dragomir
      • 15/01/2021
      Răspunde

      Spor la prepararea ei!

  1. Foarte buna reteta

    • Asaftei Simona
    • 09/01/2021
    Răspunde

    Super ușor de făcut ,chiar o să încerc și eu într-o zi ! ?

      • Cristina Dragomir
      • 15/01/2021
      Răspunde

      zau ca nu se poate mai simplu de atat

  2. Eu am o altă rețetă, dar e mult mai calorică, așa că voi încerca și varianta propusă de tine. Mie tare mult îmi place acest desert.

      • Cristina Dragomir
      • 15/01/2021
      Răspunde

      Chiar sper sa incerci si sa iti placa. Nu sunt fine, dar sunt gustoase.

  3. Răspunde

    O reteta de nota 10. Big like 😀

      • Cristina Dragomir
      • 15/01/2021
      Răspunde

      Multumesc.

  4. o sa o incerc si eu, desi nu prea merge branza la mine. dar mi-ai facut pofta!

  5. Promit sa incerc, dar clar cu mai putin cocos, nu prea sunt fan. Dar sigur gasesc ceva sa compensez. Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares