Sanatatea e mai scumpa ca toate; am invatat asta din povestile altora

Cand stranuta cineva, ii urezi sanatate. De ziua lui, ii urezi sanatate. De Anul Nou, tot sanatatea e pe primul plan, cand vin vorba de urari. Suntem constienti ca o stare fizica buna e mai importanta decat alte castiguri in viata. Totusi, cand aflam de un caz in care cineva se imbolnaveste subit de vreo boala grava sau are un accident, nu ne punem niciodata problema ce am putea face pentru ne asigura in eventualitate in care vom ajunge in aceeasi situatie, ci ne facem cruce si ne spunem „Doamne Fereste!” Nu zic ca nu e bine sa avem credinta in Dumnezeu dar… poate chiar cu voia lui, oricare dintre noi poate deveni tinta unei boli care sa ne puna la pamant pe toate planurile.

Asa a patit Ionut. A fost coleg cu sotul meu pe vremea cand muncea ca necalificat in constructii. Chiar daca al meu si-a schimbat locul de munca, au pastrat legatura pentru ca se intelegeau bine. Nu castiga mult acolo dar avea un venit si era fericit pentru ca avea o relatie cu tipa asta, Monica, aveau casuta lor, un apartament micut undeva in Militari. Cand am vorbit ultima data cu el, acum vreo doua luni, era mai fericit ca niciodata pentru ca aflase ca va fi tata. Chiar mi-a trecut prin capul asta prost al meu sa il invidiez.

Acum cateva zile, sotul meu primeste un telefon de la Ionut, care tocmai fusese externat din spital cu o fractura foarte urata de umar. Initial am crezut ca a patit-o la munca. De fapt, se ranise la mama lui la tara, incercand sa repare ceva la acoperisul casei. Nu mai conteaza ce si cum. Important e ca s-a trezit cu o mana rupta, in imposibilitatea de a merge la munca pentru urmatoarele trei luni, cu o iubita insarcinata pe care nu o poate angaja nimeni in momentul de fata. Putinii bani economisiti se dusesera deja pe operatie, medicamente etc. Stie toata lumea ca asigurarea de sanatate nu inseamna neaparat gratuitate 100%. L-am imprumutat si noi cu o suma de bani, atat cat ne-am permis dar, dincolo de asta, situatia lui ne-a pus serios pe ganduri. Nu ne-am intrebat de ce nu avea economii pentru ca si noi suntem tentati, ca si el, cat avem atata sa cheltuim. Ne-am intrebat insa cum ne putem pune noi insine la adapost, in caz ca ar putea aparea si in viata noastra vreo situatie asemanatoare.

Raspunsul ne-a venit de la cumnata mea care ne-a sfatuit sa ne images (3)interesam despre ce inseamna si ce presupune o asigurare de viata. Avea dreptate: daca Ionut ar fi ales sa investeasca o suma de bani in acest tip de asigurare, acum ar fi fost acoperit din punct de vedere financiar. Unde mai pui ca putea sa fie si mai rau, sa isi piarda chiar viata si sa isi lase viitoarea sotie si viitorul copil, fara nici o sustinere financiara. Pana atunci avusesem senzatia ca asigurarea de viata exista doar in filme, unde sotul sau sotia isi omoara partenerul pentru a primi prima de asigurare si ca, in realitate, pe noi, oamenii de rand, nu ne ajuta cu mare lucru. Nici ca puteam sa trag vreo concluzie mai gresita. Tocmai noi, cei care stim ca inseamna lipsurile financiare, ar trebui ca, din dragoste si pretuire pentru noi si pentru cei dragi noua, sa optam pentru incheierea unei asigurari de viata.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tudor Alexandra
    • 09/07/2015
    Răspunde

    Asa este,ai foarte mare dreptate! De curand avem si noi,dar pana acum nu s-a simțit asa mult..

    • Hacman Mariana
    • 09/07/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris…Eu una stiu ai bine ca oricine ce inseamna sa ai probleme de sanatate…multumesc lui Dumnezeu ca sotul meu are un serviciu stabil cu carte de munca caci eu de 2 ani am stat mai mult prin spitale …sanse de a merge la munca am abia din primavara…daca nu lucra el nu stiu ce ne am fi facut ,cu fetita la scoala…o multime de cheltuieli lunare…inainte nu ma gandeam decat sa am lux in casa,totul sa fie perfect,sa ne schimbam masina, asta pana in momentul in care am pierdut sarcina..in acele clipe am realizat ce valoreaza mai mult…a fi dat ,as fi facut orice numai sa am bebelusul,sa nu trec prin acel cosmar…daca nu ai sanatate nu ai nimic)))) sanatatea este cea mai valoroasa….in privinta asigurarii nu m-am gandit dar m-ai pus acum pe ganduri..chiar cred ca este esentiala…multumim de sfat si de articol,cu siguranta a deschis ochii multora…pupici

  1. Răspunde

    Nu am incheiat o asigurare de viata dar crede ca este foarte buna. Eu si sotul am muncit cativa ani in Spania si acolo aveam totul asigurat…stii cum e acolo cu sanatatea nu platesti nimic si nici nu trebuie sa dai mita. Au un sistem de sanatate foarte bun nu ca la noi daca nu le dai bani nici nu se uita la tine 🙁 Momentan platesc doar asigurarea de sanatate (normala) sotul mai prinde contracte de munca in Germania iar eu stau acasa cu nepotelul,dupa ce va credeste mai mare vreau sa ma angajez din nou….asa ca cam greu cu asigurarea de viata 😀
    Am vreo 2 ani de cand merg numai pe la medici si stiu ce inseamna… 🙁

    • moscalu laura
    • 10/07/2015
    Răspunde

    Un telefon interesant .,atat ca si pret.cat si calitativ..

  2. Răspunde

    Sanatatea este pe primul loc, trebuie sa avem grija de ea si este bine sa avem asigurare.

    • Mariana Cioranu
    • 10/07/2015
    Răspunde

    Foarte mare dreptate ai .Sanatatea e cel mai de pret lucru .De o luna de zile a nascut fiica mea ,ce ne faceam daca nu aveam bani strinsi fiindca am cheltuit multi bani .Nu avem nici asigurare mrdicala fiindca nu muncim cu carte de munca ,dar sa avem asigurare de viata .

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 13/07/2015
    Răspunde

    Interesant articol,mare dreptate ai,sanatatea e totul,daca ai sanatate le faci pe toate incet-incet,daca nu ,nu.

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Asa este, sanatatea este mai presus ca toate…eu stiu cel mai bine. Acum un an am aflat ca aveam hepatita B si D, nu va spun ce tare m-am suparat si m-am demoralizat. Am mers prin spitale si doctori, am cheltuit o avere, nefiind angajata nu aveam asigurare de sanatate.

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Pentru a beneficia de tratamentul cu interferon de la stat a trebuit sa incep sa platesc asigurare de sanatate insa mai intai din urma si apoi ce urma.

    • Mihaica Iuliana
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Logic, asa este. Insa cand te apuci cu o problema, pana o rezolvi te omoara birocratia.

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    asigurarea de viata ajuta in majoritatea cazurilor!! dar sunt cazuri in care nici toti banii din lume nu te fac sanatos 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares