Tort pentru copii cu ricotta și portocale

Tort pentru copii cu ricotta și portocale

Pentru că sunt mătușică responsabilă, de Revelion, când pentru noi am pregătit un tort diplomat, care numai ușor nu este, pentru nepoțică am vrut să încerc ceva mai light. Voiam un tortuleț simplu de făcut, la care să nu muncesc mult și să nu aibă prea multe ingrediente. Am luat o rețetă de blat de ici, una de cremă de dincolo, plus una de glazură, și rezultatul este un tort pentru copii cu ricotta și portocale. Nu mă pricep eu prea tare la ornat, dar important este că mie mi-a plăcut tare mult la gust și i-a plăcut și cele mici.

Pentru blat, am folosit rețeta Jamilei de blat de tort cu vanilie, doar că am împărțit cantitățile la 3 pentru că aveam nevoie de un blat mic, nu mare. Am folosit 2 ouă, 70 g făină, 70 g zahăr, o lingură de ulei, sare și esență de vanilie. Modul de preparare vi-l explică mai bine Jamila în următorul video:

Eu l-am copt într-o crăticioară cu diametrul de 15 cm. Nu aveam formă de tort așa mică, deci am tapetat crăticioara din inox cu hârtie de copt Sano și gata!

Cât se coace și se răcește blatul, ne ocupăm de crema de brânză și glazura de portocale.

Pentru crema de brânză, avem nevoie doar de 100 g ricotta, 100 g smântână naturală pentru frișcă și o lingura cu zahăr pudră vanilat. Smântâna se bate o frișcă tare, ricotta se mizează cu zahărul pudră, apoi le combinăm. Crema e gata și se dă la rece.

Pentru glazura de portocale, am folosit 50 ml suc proaspăt stors de portocale (mai aveți nevoie de vreo 100 ml și pentru însiropat blatul), 1 ou, 45 g zahăr, 30 de g de unt cu 82% grăsime. Rețeta avea și coajă de portocale, dar am exclus-o pentru că nu cred că celei mici i-ar fi plăcut să dea de ea prin prăjitură. Rețeta video este cea de mai jos.

Când suntem gata cu toate și blatul s-a răcit, îl tăiem în trei și începem asamblarea. Primul blat, însiropat cu suc de portocale, acoperit cu un strat de cremă de brânză, apoi al doilea la fel. Crema de brânză o împărțiți în două. Peste al treilea blat, însiropat și el, nu mai punem cremă de brânză, doar crema/glazura de portocale.

Rezultatul este cel din poză. Puteți să-l mai ornați cu felii de portocale, după propria imaginație, sau nu. Gustul este mai mult decât bun. Musai trebuie lăsat câteva ore la frigider înainte de a-l tăia. Având doar ingrediente naturale și o cantitate mică de zahăr, cu siguranță este o variantă bună de ceva dulce pentru cei mici. Și nu doar pentru ei. Vă garantez că data viitoare veți face acest tort pentru copii cu ricotta și portocale în variantă full size, pentru toată familia, așa de bun este! Spor la treabă!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Foarte buna reteta

    • Valeria Chertes
    • 05/01/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețetă ,am sa fac și eu.

    • Ana Maria Apetrei
    • 06/01/2021
    Răspunde

    Interesantă rețeta, trebuie să i incerc neapărat….mulțumim ?

      • Asaftei Simona
      • 06/01/2021
      Răspunde

      Mulțumim pentru rețetă ,nu pare greu de făcut și cred că ți-a ieșit foarte delicios ,poate voi reuși să fac și eu cât de curând ,îmi plac mult dulciurile și mai mereutrebuie să-mi fac și eu câte ceva bun .

        • Anghelina Irina
        • 06/01/2021
        Răspunde

        E doar pentru copii?Nu de alta,dar arată tare bine?

    • Viorica Stoica
    • 06/01/2021
    Răspunde

    Foarte interesanta combinatia , nu promit dar poate reusesc sa o fac si eu !

  2. Nici eu nu sunt fan decorat deserturi, nu am rabdare, dar mă mândresc că sunt excelente la gust, motiv pentru care mereu musafirii vin!

  3. Dar de prea multe ori, am gustat prajituri care aratau impecabil și nu aveau niciun gust, asa că mai bine gustos!

  4. pare delicios, o sa il incerc si eu!

      • Cristina Dragomir
      • 16/01/2021
      Răspunde

      Esti invitata mea. Nu uita sa pui poze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares