Testat fluid echilibrant matifiant și șampon natural tonifiant Gamarde

crema matifianta si sampon par gras Gamarde

După ce am descoperit ce poate face apa termală Gamarde, am prins curaj să încerc și alte produse de la ei. Și, cum șamponul meu pentru păr gras și crema matifiantă erau pe terminate, am înlocuit produsele respective cu unele de la Gamarde. Am ales un fluid echilibrant matifiant și un șampon natural tonifiant Gamarde. M-a atras la ele faptul că sunt produse naturale, cu o parte dintre ingrediente provenite din agricultura ecologică, nu conțin parfumuri sintetice, parabeni sau derivati petrochimici. Le folosesc de mai bine de o lună și jumătate, așa că a venit momentul să scriu impresiile mele despre ele, ce mi-a plăcut și ce mi-a displăcut la ele.

Fluid echilibrant matifiant Gamarde

Este un produs de care tenul meu gras avea nevoie. Matifierea este cea care mă ajută să mă plac mai mult și să mă simt mai bine în piele mea. Țineți cont că acest produs vine după câteva luni de utilizare a unui alt produs matifiant de top de la Bioderma – Sebium Mat, deci standardele la care trebuia să se ridice sunt destul de înalte! O să mă întrebați de ce am trecut la un alt produs dacă eram așa mulțumită de precedentul. Pentru că fluidul matifiant de la Gamarde are marele avantaj de a fi natural, ori tenul meu, care nu este doar gras, ci și sensibil, tânjește după produse naturale care să fie eficiente dar blânde în același timp.

Fluid echilibrant matifiant Gamarde 

Eu îi zic cremă pentru că nu e chiar atât de fluidă să nu poată fi încadrată la categoria creme. Crema mattifiantă Gamarde chiar este un produs super bun care și-a câștigat locul în rutina mea de îngrijire și va fi folosit și de acum încolo. Ce-mi place la ea?

  • mirosul natural, de plante, plăcut și destul de intens. Îmi dă o stare de bine.
  • faptul că este ușor de aplicat și pătrunde repede în piele.
  • efectul de matifiere care este chiar wow.  Nu știu cât de mult lucrează pe partea echilibrare a secreției de sebum, că astfel de rezultate nu sunt cuantificabile, dar face treabă bună la aplicare și asta este suficient pentru mine.
  • efectul de micșorare a porilor.
  • efectul calmant pe pielea iritată.
  • faptul că nu simt pielea grasă și încărcată după ce o aplic.
  • sezația catifelată de la finalul masajului.
  • efectul hidratant destul de puternic pentru o cremă matifiantă.
  • efectul antiacneic – de când o folosesc, îmi apar mai rar coșuri. Pe partea de puncte negre nu ma pronunț încă.

Având în vedere că este un produs 100% natural, cu 27% dintre ingrediente provenite din agricultura ecologică, eu cred că este potrivit și celor mai sensibile tenuri grase, fără risc de iritații sau alte probleme. Principalele ingrediente și cele care fac din această cremă matifiantă un produs așa de bun sunt apa termală, uleiul de argan, argila albă, uleiul de palmier, uleiul esențial de cimbru și camforul. Lista completă a ingredientelor o găsiți dacă dați click pe fluid echilibrant matifiant Gamarde.

crema matifianta naturala Gamarde

Un produs cu multiple beneficii (hidratare, calmare, matifiere, hrănire, regenerare, purificare) pentru ten, la un preț destul de accesibil, zic eu, având în vedere că este și spornic (vă ajunge pentru mai bine de o lună de utilizare). Costă între 40 și 80 de lei, în funcție de comerciant. Cele mai bune oferte le găsiți pe site-ul Gamarde.ro, la farmaciile Tei și magazinele Bebe Tei sau online pe site-urile comenzi.farmaciatei.ro și comenzi.bebetei.ro.

Șampon natural tonifiant Gamarde

Cu ce probleme se confruntă părul meu? Pe scurt, se îngrașă foarte repede, cade într-o veselie, este lipsit de volum și și, mai nou, m-am pricopsit și cu ceva ce medicul zice că e dermatită. Adică foarte greu de găsit un șampon bun pentru mine. Ce spală bine părul îmi agravează dermatita. Dacă folosesc ceva mai blând, nu-mi simt părul curat. M-am gândit să dau o șansă acestui șampon natural de la Gamarde, chit că mai folosisem eu alte șampoane naturale și nu-mi plăcuseră deloc pentru că-mi lăsau părul sârmos și super-încurcat. Cei care mă urmăriți știți că nu prea agreez balsamul de păr!

sampon natural tonifiant Gamarde

Șamponul Gamarde este natural în proporție de 99%, cu 10% dintre ingrediente de proveniență bio și îmi place destul de mult. Nu zic că este perfect pentru că veți vedea, la final, că are un mic minus. Ce-i de plăcut la el?

  • mirosul foarte plăcut de mentă.
  • textura destul de densă – nu este un produs prea apos care să ți se scurgă printre degete înainte să apuci să-l aplici pe păr.
sampon Gamarde
  • spuma densă pe care o face, chiar de la prima aplicare, ceea ce chiar este o chestie rară pe un păr gras ca al meu.
  • senzația de răcorire a scalpului dată de uleiul esențial de mentă din compoziție.
  • curățarea perfectă a părului și a scalpului și faptul că se clătește rapid și rămâne firul acela de păr care scârțâie de curățenie.
  • pe partea de tonifiere eu văd o îmbunătățire clară a aspectului părului care este mai lucios și parcă și mai gros.
  • dă suficient de volum.
  • nu încurcă părul prea mult și nu îl lasă așa de aspru ca alte șampoane pentru păr gras. Merge fără balsam, ceea ce este minunat pentru mine.

În ceea ce privește căderea părului, eu nu pot spune că am remarcat vreo ameliorare, dar țineți cont că eu am și accesele de dermatită în perioadele stresante (și eu chiar știu să mă stresez din orice), iar dermatita implică mai multe fire de păr pierdute. Posibil ca, la persoanele care au doar problema căderii și a excesului de sebum, efectele să fie mai bune.

sampon natural Gamarde

Ce spuneam că îmi displace la acest șampon natural tonifiant pentru păr gras de la Gamarde?  Faptul că părul se îngrașă destul de repede după el. Dacă nu la 2 zile, la 3 tot trebuie să fac baie. Mi-aș fi dorit să țină mai mult efectul, dar sunt realistă și îmi dau seama că alte produse care sunt mai bune pe partea asta sunt pline de chimicale care îmi agravează simptomele și efectele dermatitei. La produsul Gamarde, dincolo de uleiul de mentă care purifică părul și îl protejează, am și extractul de aloe vera care îl catifelează, dar mai ales apa termală care protejează și calmează scalpul.

Și acest produs este unul spornic. Într-o lună de zile, cu spălat părul cam la 3 zile și șamponat de două ori la fiecare baie, nu am consumat nici măcar in sfert. 500 ml de șampon la un preț cuprins între 41 de lei și 80 de lei. Depinde din nou de ofertă și de adaosul praticat de comerciați. La preț bun le găsiți pe gamarde.ro.

Nu doar că nu au fost o dezamăgire pentru mine aceste produse Gamarde, dar chiar m-au făcut să-mi doresc să încerc și alte produse ale brandului. Trebuie neapărat să încerc și crema lor de noapte anti-pete cu efect de albire.

Voi ați folosit până acum produsele Gamarde? Ați fost mulțumite de ele? 

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monea Simona
    • 29/10/2018
    Răspunde

    Super review…par interesante produsele…și eu am probleme cu căderea părului…de la ultima anestezie parcă îmi puca mai rău…acum l-am tuns destul de scurt dar tot cade…o mai fi și stresul și oboseala…iar de îngrășat eu mai mult de 2 zile nu pot sta nespălata…iar cremă pentru ten …chiar te face să-ți dorești să o încerci…

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Pentru par sa stii ca eu am inceput sa iau un supliment cu seleniu si zinc si da rezultate.

    • Cristina Barbieru
    • 29/10/2018
    Răspunde

    Eu am încercat o crema de mâini care e genială!! Hidrateaza si cele mai crăpate mâini sau călcâie!! Pe langa asta, apa termala e super buna iar din categoria produselor pt par am încercat un balsam de păr care chiar imi place.
    Acum imi doresc neaparat fluidul acela, căci si eu am ten gras si Suuuper sensibil .

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Cris, sigur o sa iti placa fluidul matifiant. Zici ca au si o crema buna de maini?

    • Lamiita Petre
    • 30/10/2018
    Răspunde

    Am intrat pe site si am vazut produse si pentru tenul meu care este uscat si cu ceva riduri… deh.. e varsta. Parul e la fel, uscat si firul subtire si de cazut imi cade si mie intr-o veselie. Am vazut un Sampon natural hranitor, indicat pentru par uscat, iar pretul pentru un flacon de 500 ml mi se pare foarte bun, vorbind despre un produs natural- bio.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      asta zic si eu ca pretul e ok la asa cantitate.

  1. Răspunde

    Interesant, am aceeasi problema a parului, se ingrasa foarte repede si cade…destul de mult. Cu siguranta, il voi incerca!

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Sa ne spui daca ti-a priit si tie.

  2. Nu am folosit aceste produse, dar le-am tot văzut prin poze.
    E greu cu tenul gras și nevoia de a-l matifia. Eu am folosit si creme foarte scumpe, profesionale, efectul a fost doar câteva săptămâni și nu era matifiere perfectă. Am început să înțeleg că nu există produsul perfect și nu nimic nu poate face minuni, dar e important să-i oferim tenului ingrijirea necesară. Singurul produs care la mine a dat rezultate a fost apa micelară de la La Roche Posay, cea albastră, care chiar simți cum usucă tenul. O pudră bună la îndemână mereu și asta e.
    Cât despre părul gras, există soluții și voi scrie pe blog cum am reușit să trec de la spălat la fiecare 3 zile, la spălat o dată la 7-8 zile și chiar și în ultima zi părul arată bine.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      pe bune? Ai solutie pentru spalat parul mai rar si nu ai vorbit deja despre ea? Asteptai invitatie speciala?

    • Nicolae Claudia
    • 30/10/2018
    Răspunde

    Si parul meu e destul de gras si imi cade foarte mult. Am incercat multe sampoane, unele mi-au ajutat, altele nu..ar trebui sa il incerc si eu pe acesta

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Stii cum este cu produsele astea, ca nu se potriveste tuturor ce s-a potrivit unora.

    • Valeria Chertes
    • 30/10/2018
    Răspunde

    Nu am folosit nici un produs de la Gamarde dar m-as bucura sa le incerc pe acestea deoarece am probleme cu parul.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Eu am mai folosit in trecut un ser pentru ochi, dar acela nu prea m-a incantat.

    • Anda Stanciu
    • 30/10/2018
    Răspunde

    Multumim de recomandare..chiar am nevoie de unul

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Multumesc pentru vizita.

  3. Vreau sa incerc si eu fluidul matifiant pentru ca in ultima vreme tenul meu a cam luat-o razna si nu-mi place. Poate un produs natural ii va fi pe plac.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Cand il vad la oferta pe undeva, te anunt.

  4. Imi plac foarte mult recenziile tale, cum le descrii in detaliu, cu – si +.

    GamARde m-a surprins si pe mine, in mod placut. Lipsa parabenilor si a ingredientelor cu potential nociv pentru corp imi place mult. Eh, daca m-as putea axa numai pe asemenea cosmetice, ar fi super.
    Eu chiar folosesc serul pentru albire, contra petelor, si, intr-un articol care va urma la mine pe blog, el este una dintre vedete.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      pe bune? Ce ma bucur ca mi-ai dat vestea asta. Astept articolul sa vad mai multe detalii, dar deja il vreau si mai tare.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 01/11/2018
    Răspunde

    Interesant articol despre aceste produse,cu ingrasatul parului repede ma confrunt si eu dar merita incercat.

      • Cristina Dragomir
      • 02/11/2018
      Răspunde

      Din ce inteleg eu, tocmai sampoanele super agresive agraveaza problema noastra.

  5. Răspunde

    De la Gamarde nu am incercat decat apa termala, am avut dintr-un recipient din noiembrie pana prin mai, ceea ce mi se pare foarte ok, mai ales pentru pretul acesteia, platisem pentru ea in jur de 25 lei. Mi-a calmat tenul cu tendinta acneica prin continutul sau de zinc.
    Din produsele testate de tine ma tenteaza in special fluidul echilibrant-matifiant, indeosebi pentru ca si eu ma confrunt cu pori dilatati si nu am gasit niciun remediu pt acestia.

      • Cristina Dragomir
      • 03/11/2018
      Răspunde

      chiar ai luat bine apa termala la banii aia.

  6. si eu am problema asta, se ingrasa parul una-2. il mai dreg eu cateodata cu sampon uscat, dar sincer, sa gasesc un sampon care sa imi mareasca timpul dintre spalari… nu prea a tras la mine

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      eu evit si samponul uscat ca imi irita scalpul.

  7. Răspunde

    Sunt foarte interesante aceste produse. Crema matifianta mi-ar fi de folos si mie pentru ca am si eu tenul mixt. o voi incerca si eu. Produsele Gamarde se pare ca dau dovada de ingrediente curate si eficienta maxima

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      Ma bucur ca nu m-au dezamagit.

  8. Răspunde

    Cred ca o sa-l incerc mai ales ca are menta. Sunt convinsa ca dupa ce il folosesti o sa te simti mult mai fresh.

      • Cristina Dragomir
      • 02/02/2020
      Răspunde

      mai putin ma intereseaza partea de prospetime si miros. Important e ca nu imi zgandarea pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares