Apa termală Gamarde – primul ajutor în caz de iritație provocată de o reacție alergică

apa termală Gamarde

Nu sunt eu vreo zână din povești, dar în general n-am probleme chiar așa de mari cu tenul, cât să-mi fie rușine să scot capul pe ușă. Chit că e un ten mai gras, destul de sensibil și cu enervanta tendință acneică, nu mă face chiar de râs. N-am avut niciodată coșuri cu nemiluita sau vreo iritație demnă de pozat și pus pe Google. Nu până acum. De ce zic asta? Pentru că, a doua zi după cununia religioasă de luna trecută, m-am trezit cu una bucată iritație de toată frumusețea.

De la ce? De la metal. Sunt alergică la metale. Așa mi s-a spus, așa vă spun. Știu că nu trebuie să port curea, să las capse sau nasturi metalici să-mi atingă pielea, să port bijuterii din alte metale decât aur (și argintul îmi provoacă alergie). Dar cine s-ar fi gândit că, în cele 20-30 de minute (sau câte or fi fost) de ținut cununiile pe cap în biserică, reacția alergică deja se va declanșa? Așa arăta fruntea mea a doua zi. Credeți-mă că în poză pare apă de ploaie, dar nu a fost deloc așa!

iritație alergie metale

Problema cea mai mare este că ai mâncărimi și usturimi și nu suporți nimic pe față. Nici vorbă de vreo cremă. Eu mai pățisem așa ceva în trecut, pe gât, din cauza unui colier. Atunci m-am chinuit cu iritația mai bine de două săptămâni. De data asta am rezolvat-o mult mai repede. Cam în 5 zile nu mai era nici urmă de ea. Cine se face vinovat de treaba asta? Această apă termală Gamarde (eu am mare încredere în cosmeticele franțuzești). Și nici măcar nu o luasem pentru așa ceva!

apa termală Gamarde

Eu de regulă folosesc apa termală după demachiere, ca ultim pas de curățare, ca un soi de răsfăț pentru piele. Apa termală este un produs potrivit oricărui tip de ten. Ea nici nu usucă, nici nu îngrașă. Din punctul meu de vedere,n-ar trebui să lipsească din trusa de îngrijire. Vara folosesc cantități și mai mari de apă termală pentru că ador s-o pulverizez pe față pentru efectul ei răcoritor. Cică s-ar mai folosi pentru fixarea machiajului, dar pe-asta n-am încercat-o.

Cert este că aveam apa termală Gamarde în sertar când m-am pomenit cu iritația asta. Prima dată mi-am spălat fața cu un săpun pentru bebeluși și am aplicat o cremă tot pentru bebeluși, ceva pentru iritații, ceva natural. După 15 minute nu am mai suportat și am simțit nevoia să spăl din nou fața. Apoi m-apuc să caut pe net diverse remedii pentru problema mea și găsesc un articol despre beneficiile produselor cu sulf care usucă și ajută la vindecare mai rapidă. Abia atunci îmi pică fisa că apa mea termală este de fapt o apă sulfuroasă și mi-ar face bine. Intru pe gamarde.ro ca să aflu mai multe.

Apa termală Gamarde își trage numele de la localitatea Gamarde Les Bains din Franța. Este bogată în sulf, unul dintre cei mai puternici antialergeni, cu rol important în procesul de oxigenare și regenerare celulară. Bingo! Pe lângă sulf, ea mai conține și calciu, potasiu, siliciu, fier, magneziu, cupru și zinc. Cu alte cuvinte, apa termală Gamarde este un produs super complex care curăță, hrănește, protejează, hidratează, reduce inflamația, regenerează și previne îmbătrânirea celulară. Și, după cum am spus deja, poate fi folosită de către oricine, fiind un produs potrivit inclusiv pentru pielea delicată a bebelușilor.

După ce-am aflat lucrurile astea, am aplicat-o pentru prima dată pe fruntea mea bombardată de bășicuțe. Zero usturime, zero senzație de disconfort. Senzația de mâncărime nu a dispărut imediat, dar măcar apa termală nu a sporit-o, cum făcuse crema pe care o încercasem anterior. Pur și simplu pulverizam și lăsam să se usuce de la sine. Atenție! Nu ștergeți cu dischetă sau șervețel pentru că acestea irită!

păreri despre apa termală Gamarde

În 2 zile deja se trage iritația și dispar complet usturimea și mâncărimea. Și vorbim despre un produs în proporție de 99% natural, fără parabeni, coloranți sau parfum, un produs pe care-l pot folosi și bărbații (pentru a calma iritația după ras), și femeile (inclusiv după epilat, expunere la soare sau diverse proceduri estetice care se lasă cu iritații), dar și copiii (excelent în cazul urticariilor). Arsurile solare și dermatitele (de contact, atopică, seboreică) răspund și ele foarte bine la tratamentul cu apă termală.

Apa termală Gamarde este un produs ale cărui calități sunt recunoscute de Academia de Medicină din Franța. O găsiți pe piață sub formă de spray în variantele de 100 ml și 250 ml. Prețurile diferă de la magazin la magazin, de la farmacie la farmacie. Eu recomand direct site-ul Gamarde.ro.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 13/10/2018
    Răspunde

    Multumim de recomandare

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Cu drag!

  1. Ce bine că apa termală poate avea și această întrebuințare. Păcat că ești așa de sensibilă…trebuie să ai mare grijă la tot ce intră în contact cu pielea ta.

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      dar sunt atenta, numai ca nu mi-a dat prin cap sa se poate intampla chestia asta asa repede. Daca ma gandeam, imi puneam o esarfa ceva pe cap.

    • Valeria Chertes
    • 13/10/2018
    Răspunde

    Bine că ți-a fost de folos.

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Da. Asta am zis eu.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 14/10/2018
    Răspunde

    Un articol binevenit,asa ceva am patit si eu de la un lantisor de la magazin cumparat,nu era Ag si o iritatie urata mi-a iesit pe gat,deci multumesc,voi tine cont de sfaturile tale pe viitor !

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Dar de la argint patesti la fel? Ca eu da, si tare ciuda imi e ca imi plac si mie cerceii din argint la nebunie si nu ii pot purta.

  2. Răspunde

    Multumim de recomandare! nu stiam ca exista o solutie sa calmeze.

    Altfel imi pare rau de situatia ta, te inteleg ca si eu sunt cu alergii la metale (nici ag, nici aur – ca de fapt bijuteriile sunt aliaj de aur cu nichel, crom, etc) . Nu imi aduc aminte cum a fost la cununia mea, dar cum eu am capul mare (nu glumesc, am circumferinta mare, nu gasesc usor palarii sau caciuli, noroc ca mi le fac eu 😀 ) banui ca a stat asa, pe varful capului, si am par des si mult 😀
    De obicei in reactii din astea eu optam pt cateva zile (saptamani) cand beau ceai de 3fratipatati (sau cum s-o numi planta), mult, plus hidratare, pt a ajuta corpul sa elimine ce are in surplus, si de mancat f. simplu pt a nu incarca corpul cu alti alergenici (salate de cruditati cu dressing doar lamaie si sare, ciorba de legume, carne de porc/curcan fiarta sau gratar, etc). Desi nu am alergii alimentare demonstrate, simptomele la mine sunt exacerbate de gluten/ou/nuci etc – habar nu am ce.

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Multumesc pentru sfaturi! Eu nu am mai avut de mult probleme, ca ma feresc. Dar sa stii la mine aurul e bun prieten, deci probabil ca sunt alergica la
      vreun aliaj ceva. Numai ca la noi diagnosticul e pe repede inainte – alergie la metale si atata. Ce fel de metale, Dumnezeu stie! Si nu am avut-o dintotdeauna, deci e evident ca are legatura cu alimentatia si alte alegeri gresite pe care le facem.

      1. Răspunde

        nici eu nu m-am nascut asa, nu am avut nimic pana pe la 15 ani. La mine sigur e aluminiu – diagnostic acum 15 ani de la o dr dermatolog faina, de la spitalul Colentina. Dar mai sunt si altele…
        Sa vedem partea buna a lucrurilor: suntem ieftine, nu vin sotii cu bijuterii scumpe la noi ci cu o carte 😉

          • Cristina Dragomir
          • 26/10/2018
          Răspunde

          eu nici nu am pretentii de bijuterii. Oricum am mai multe decat as fi sperat sa am si fericirea nu sta in ele. De fapt, de vreo 3 luni le-am dat jos pe toate ca ma tragea nepotica de ele mereu. si nu simt ca imi lipseste ceva. Acum mai am doar verigheta.

  3. Nu ma stiu alergica la ceva si cu toate astea tenul meu nu e unul usor de ingrijit. II voi multumi la batranete, cred, atunci cand persoanele cu piele uscata vor avea mai multe riduri decat voi avea eu, care m-am plans mereu de ten gras, mixt mai bine zis…pori dilatati&stuff :-))

    Si eu dau un credit aparte produselor cosmetice frantuzesti (de parfumuri, nici nu mai zic), iar apa asta termala de la Gamarde chiar merita cumparata. Mi-a zis cineva ca a fost foarte spornica, a tinut-o undeva la 8 luni….ceea ce e super.

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      8 luni poate in conditiile in care a tinut-o 7 luni in sertar 😀

  4. Si eu sunt alergica la metale. Nu vrei sa stii cum arata pielea mea dupa ce port o bijuterie care nu e din aur sau argint. Si ma mananca ingrozitor. Nici unguentele din farmacii nu isi mai fac efectul. O sa incerc si eu apa asta, sa vedem ce poate sa faca.

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Solutia ideala este sa le evitam. Sa nu crezi ca apa termala vindeca in 5 minute!

  5. Răspunde

    Am vazut ca are pret bun si apreciez cand gasesc astfel de produse spray si in varianta mai mica. Cea de 100 de ml mi se pare ideala de tinut in geanta sau in portfard, atunci cand n-am prea mult loc. Eu folosesc apa termala pentru pregatirea tenului inainte de machiaj, cat si la finalul acestuia, pentru fixare. Practic ajuta si cu aspectul machiajului, nu doar cu fixarea, prin faptul ca pudra nu mai pare la fel de poroasa. E nicey :D.
    Ma bucur ca am descoperit acest produs la tine, mai ales ca e facut in Franta (francezii de fel au produse foarte bune, din ce am folosit pana acum). Avand in vedere ca apa termalaGamarde e mai accesibila decat alte ape termale, o s-o incerc si eu pe viitor.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      uite ca azi e randul meu sa invat lucruri de la tine! Nu m-am gandit sa folosesc apa termala si inainte de tencuiala. Poate ne descrii intr-un articol toti pasii tai in realizarea unui machiaj.

  6. Răspunde

    Cumnata mea sufera de genul asta de alergie. Am sa ii recomand si ei aceasta apa termala daca tu zici ca ti-a fost de ajutor.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      evident ca cea mai buna solutie este abstinenta de la contactul cu metale, da?

  7. interesante produsele lor. nu am treaba cu alergiile si nici cu pielea sensibila, insa e bine de stiut care ar fi solutille.

  8. O s-o cumpar si eu s-o am in casa in caz de nevoie. Pielea mea e tabacita, nu prea am probleme cu ea decat atunci cand ma ard la soare, dar Dragos mai face diverse iritatii si cred ca l-ar ajuta.

    • Nicolae Claudia
    • 17/10/2018
    Răspunde

    Nu sunt alergica la mai nimic, dar e bine de stiut ca mai sunt produse care ajuta

  9. Răspunde

    Chiar nu stiam ca are sulf si ca ajuta in iritatii. De obicei folosesc si eu apa termala ca ultim pas. O las sa se usuce de la sine pentru ca in felul asta am impresia ca se hidrateaza pielea tare bine

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      uite ca toata lumea o foloseste la machiaj, numai eu nu stiam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares