5 metode SIGURE de a-ți accelera arderile metabolice

consumul de apă îți va accelera arderile metabolice

De câte ori nu am auzit treaba asta cu îngrășatul din cauză că avem metabolism lent, că organismul nostru nu prea înghesuie să transforme hrana în energie? E drept că nici noi nu prea mai consumăm energia asta cum ar trebui. Nu facem sport cât ar trebui, pentru a arde păcătoasele de calorii, și mai mâncăm și mult și prost. Dacă am avea ceea ce medicii numesc „arderi rapide”, atunci nu ar trebui să ne înscriem în categoria celor care se îngrașă și dacă privesc spre o prăjitură (cum ne place nouă să spunem). Vestea bună este că putem lua câteva măsuri pentru a accelera arderile metabolice și a scădea în greutate și arăta mai bine.

Mai mult sport

Păi fără sport nu se poate? Aș vrea să te pot minți și să-ți spun că da. S-o putea la cine are bani și se riscă la operație de micșoarare de stomac.  În rest, sportul este esențial. Cele 30 de minute de mișcare zilnică sunt prea puține pentru noi, cei care vrem să dăm jos, să înlocuim stratul adipos cu masă musculară și să arătăm și să ne simțim mai bine. Simplele plimbări nu că nu au efect, dar nu sunt suficiente. Înot, alergare, aerobic, fitness – de așa ceva avem nevoie.

Cu cât faci mai mult sport, cu atât mai repede îți vei atinge obiectivele. Pentru cei care fac sport intens și vor mai multă energie, un supliment de tipul celor de aici poate fi foarte util. Creatina ajută la un randament mai bun în timpul antrenamentelor pentru că îți permite să muncești mai mult fără să te simți obosit.

Mai multe proteine

Unii fac greșeala și vorbesc numai de calorii atunci când vor să slăbească. Problema este că organismul nu tratează la fel 300 de calorii provenite din carbohidrați și 300 de calorii provenite din proteine. De ce? Pentru că proteina ajută la dezvoltarea masei musculare care este responsabilă de arderea caloriilor, a energiei. Caloriile din carbohidrați se transformă în țesut adipos. Nu spun că organismul nu are nevoie și de carbohidrați, da!?

Suplimente ajutătoare

Nu vorbesc aici de chimicale periculoase care îți promit să te ajute să slăbești peste noapte, fără efort fizic și regim, ci de suplimente sănătoase care potențează efectul eforturilor tale. Printre ele se numără Omega 3, un accelerator al arderilor din organism, deci un bun aliat în lupta cu pierderea mai rapidă a kilogramelor. La fel de bun este și acest supliment care grăbește arderea grăsimilor, în special a celor abdominale. Și zincul ajută foarte mult la slăbit.

Odihnă suficientă

Nici prea multă pentru că nici așa nu e bine. Organismul uman are nevoie în medie de 7-8 ore de somn pe noapte. Dacă nu-i oferim suficient timp pentru a se odihni, nu doar că ne vom simți obosiți și incapabili să ne concentrăm pe ce avem de făcut la școală sau la job, dar apar și dezechilibre metabolice care încetinesc arderile. Plus că starea de epuizare ne predispune la a mânca mai mult, mai des, mai gras și mai dulce.

Consum mai mare de apă

Consumul de apă este vital pentru organismul nostru. Acest lucru este valabil și pe partea de slăbire sau menținere a greutății corporale. Apa este utilă și în procesul de eliminare a toxinelor din corp, iar cantitatea de apă consumată influențează și numărul caloriilor pe care metabolismul nostre le arde zilnic. Mai puțină apă, mai multe calorii acumulate și transformate în grăsime. Mai multă apă, mai multe calorii arse. Nu lăsa să ți se facă sete! Când senzația de sete apare, deja avem de-a face cu deshidratarea și asta înseamnă un metabolism mult mai lent.

Tot pentru a accelera arderile metabolice poți folosi mai multe condimente picante în mâncare, consuma zilnic ceai verde și alimente bogate în calciu. Cu alte cuvinte, doar de noi depinde cât de rapide sau lente sunt arderile metabolice din organism, doar noi suntem vinovați de faptul că ne îngrășăm.

Tu cum ai grijă de metabolismul tău? 

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. sportul e sfant, e adevarat, dar mai mult pentru definire. primul pas e tot dieta! sa dai jos grasimea. si asta clar, nu merge decat cu alimentatie sanatoasa

    • Nicolae Claudia
    • 29/10/2018
    Răspunde

    Fara sport nu avem cum sa slabim. Eu una tot am amanat..am tot zis ca de luna viitoare si tot asa

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Eu de luni. Dar nu stiu care luni.

    • Georgiana Popa Vlas
    • 29/10/2018
    Răspunde

    La capitolul sport stau cam prost,cu apa stau ok, cu somnul asa si asa! De proteine nu stiam,am sa incerc! ?

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Macar nu stai rau cu toate!

  2. Răspunde

    Faptul ca merg pe jos la servici, in jur de 20 minute, se pune ca sport? Altfel…nu fac, recunosc. Apa…beau putina, stiu. Iar la somn….nu e suficient deloc/ Chiar zilele trecute imi spunea medicul oftalmolog sa imi odihnesc ochii…sunt destul de iritati 🙁

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Sport, daca nu mananci mult si prost, e bine si asa, decat deloc. Dar apa incearca sa bei mai multa.

  3. Eu nu prea bifez nici una dintre regulile astea si abia acum inteleg de ce nu mai incap in blugi. 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      tu? nu te stiam deloc pufoasa pe tine. Poate au intrat la apa.

    • Valeria Chertes
    • 29/10/2018
    Răspunde

    Adevarul este ca eu nu prea am grija de mine si asta se si vede.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Nu esti singura. Grav nu e ca nu aratam bine, ci ca o sa avem probleme de sanatate.

  4. Răspunde

    Miscare fac (gradinarit, mers pe jos, acum cate 30 min la sala din cand in cand), proteine mi-am impus ca eu refer legumele, asa ca am portii e naut/fasole fiarta zilnic si cate un ou fiert de 2-3 ori pe sapt si branza de capra cat de des. Cu apa mai am de lucrat.
    Altfel la mine cel mai bine se vede slabitul cand simplific si reduc mancatul, .

    Altfel cu siguranta ca varsta conteaza. De ceva ani, asa, de cand bat pe 40, metabolismul s-a redus, si mananc realmente 2 mese pe zi si uneori doar una. Imi ajunge, am energie, sunt satula, nu m-am imbolnavit de ani si analize bune, doar vorba doctorului: am imbatranit putin.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      asta sa fie paguba, ca ai imbatranit. Nu conteaza de vreme ce ai imbatranit frumos si esti sanatoasa.

    • Cristina Barbieru
    • 29/10/2018
    Răspunde

    Nu prea am grija la acest aspect . E adevarat ca sportul ajuta mult, hidratarea de asemenea e un aspect important de care trebuie să ținem cont. Eu recunosc ca mănânc muuult prostii. Suplimente nu am luat niciodată dar ma gandesc serios sa apelez la ele după ce.l intarc pe cel mic. echilibrată

  5. Eu am slăbit cu dietă, foame și proceduri de remodelare. La mine, au fost alte motive de îngrășare și nimic nu mai funcționa. În plus, când ai de dat jos 2-3 kg e cel mai greu.
    Apă ar trebui să beau mai mult, dar nu pot, nu îmi place, dar mă mai forțez.
    Sport nu fac că nu imi place și nu ma ajută nici timpul. Încerc să fac mișcare, plimbări mai lungi, mai multe și munca prin grădină îmi era suficient, iarna e mai nasol. Dar am compensat cu proceduri de remodelare corporală și la mine au avut succes.
    Cât despre stil de alimentație ,nu mai spun nimic, că am mare grijă. Încerc doar pâine și produse cu maia naturală, produse fără zahăr, gătit mult în casă din produse de încredere.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      la alimentatie eram sigura ca nu iesi din tiparul pe care l-am vazut pe blog. Si cu sportul, nu cred ca e asa grav ca nu faci sport din asta de sala. Tu le ai cu drumetiile, amm vazut.

    • Anda Stanciu
    • 30/10/2018
    Răspunde

    Mie nu îmi place sportul..

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      Mie nici atata… dar incerc sa merg pe jos mai mult.

  6. Răspunde

    Mi-a atras atentia titlul tau si am intrat curioasa ca sa vad ce ne povestesti. Mai nimic din lista aia nu fac 🙁 Si acum inteleg de ce sta prost metabolismul meu. Ma bucur ca am putut sa aflu lucrurile astea de la tine. Poate mai remediez si eu ceva.

      • Cristina Dragomir
      • 31/10/2018
      Răspunde

      tocmai tu, cu dietele tale?

    • Vanda
    • 02/11/2018
    Răspunde

    Interesant articol. Eu am dat jos cateva kilograme, mancand 3 mese principale si 2 gustari pe zi, insemnand 11100 calorii. Am consumat la mesele principale proteine animale (ou, carne de pui, iaurt) iar la gustari cate un fruct. Nu am consumat mai mult de o felie de paine pe zi. Am cantarit alimentele si nu am consumat mai mult de 1100-1200 calorii pe zi. Ultima masa o serveam la ora 18. Am incercat sa merg pe jos, in ritm alert, 30 minute pe zi.

      • Cristina Dragomir
      • 02/11/2018
      Răspunde

      Painea am inteles ca nu e nici ea de scos de tot si conteaza mai mult combinatiile…

    • Vanda
    • 02/11/2018
    Răspunde

    Scuze, in comentariul de mai sus am scris 11100 calorii, in loc de 1100. Daca consumam 11100 calorii……nu mai slabeam deloc.

      • Cristina Dragomir
      • 02/11/2018
      Răspunde

      nu ca nu slabeai, ci ma prindeai din urma in juma de an sigur.

  7. Răspunde

    Iti zic sincer ca am noroc de o gena buna pentru ca nu fac nimic special pentru a ma mentine. Chiar acum ma gandeam ca am pus ceva burtica si nu prea stiu cum se slabeste. De fapt stiu doar ca nu am suficientaconvingere de a ma putea tine de o cura de slabire

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      Tu esti bine asa cum esti. Numai sa nu lasi sa se acumuleze mai mult de 5 kg fara sa iei masuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares