5 lucruri de care nu ai voie să uiți când îi cumperi copilului un laptop pentru școală

baiat folosind un laptop pentru școală

Incă puțin și începe noul an școlar. Iar goană după rechizite și haine, iar teme și discuții pe baza orei de culcare stabilite. Vă era dor, nu? Oricum, cei care au de cumpărat doar caiete, ghozdan, penar și cărți, să se considere fericiți! Problema cu adevărat gravă apare atunci când trebuie să-i cumperi calculator pentru că fără el nu are acces la diverse materiale la care fac trimitere profesorii și nu-și poate face temele.

Cei mai mulți aleg varianta unei laptop, lucru care mie mi se pare bun. Un laptop ocupă mai puțin loc și este portabil. Un laptop bun costă, dar investiția nu se oprește la el. Dacă ai de gând să cumperi un laptop pentru școală, nu ai voie să uiți nici de accesorii, periferice și soluții software. Lista o ai mai jos.

1. Sistem de operare

Când îți cumperi mașină, de ce mai ai nevoie ca să mergi cu ea la mare? De benzină. Așa și cu un laptop. Dacă nu ai avut grijă să cumperi din start unul cu Windows preinstalat, va trebui să mai scoți ceva bani din buzunar pentru a achiziționa un sistem de operare. Fără el, laptopul nu știe să facă nimic.

2. Antivirus

Pentru că un copil este curios și probabil va tinde să intre pe orice link, răsărit de oriunde, laptopul este în pericol. Se pot pierde date și chiar se poate strica. Pentru a preveni o astfel de situație, aveți nevoie de un program antivirus instalat. Din setările lui veți avea control și asupra paginilor pe care le accesează copilul, veți putea bloca anumite site-uri sau limita timpul de funcționare a laptopului.

3. Cooler laptop

După 2-3 ore de funcționare, orice laptop începe să se încălzească. Este el dotat cu un cooler intern, dar, dacă nu este ținut pe un stand, nu prea are de unde să tragă aer pentru a răci componentele. Cu atât mai grav dacă va fi ținut în pat sau pe canapea, cum obișnuiesc copiii să facă. Pentru a nu afecta performanțele și a scădea durata de viață a laptopului, poți investi într-un cooler extern. Vezi aici cum arată și costă un astfel de accesoriu!

4. Geantă laptop

Este la modă ca elevii să lucreze în grup la anumite proiecte sau să-și facă temele împreună, așa că nu ar trebui să fie o surpriză dacă ți se va cere să-l duci acasă la un coleg și să luați și laptopul cu voi. Pentru o astfel de situație sau pentru perioada vacanțelor, este bine să ai prin preajmă o geantă de laptop. Aceasta îi va oferi protecția necesară împotriva zgârieturilor. Atenție! Geanta nu-l protejează în cazul căzăturilor.

5. Imprimantă

Cum duce copilul tema făcută pe laptop la școală? O poate trimite online, o poate lua cu el pe suport digital (stick) sau i se va cere să vină cu ea printată (în majoritatea cazurilor). Prin urmare, are nevoie și de o imprimantă. Sfatul meu ar fi să mergeți pe varianta multifunțional în loc de imprimantă simplă. În felul acesta, va putea să și scaneze sau să copieze la nevoie. Nu este însă o condiție obligatorie.

Cel mai important este să alegeți imprimantă cu laser, nu cu jet de cerneală. Volumul de printat nu va fi foarte mare, iar cerneala se usucă foarte repede și pierdeți cartușul cu totul. Unul nou costă aproape cât imprimanta. Mai mult detalii despre cum să alegi corect o imprimantă găsești pe această pagină. (vezi jos!)

Aceasta ar fi lista cu produsele elementare de care are nevoie un laptop pentru școală pentru a funcționa cum trebuie, a fi transportat în siguranță și a servi tuturor nevoilor unui elev. La ele am mai putea adăuga:

  • un router wireless – pentru a nu fi dependenți de un cablu de internet.
  • o pereche de căști – pentru a nu fi deranjată toată casa când sunt folosite materiale audio.
  • un mouse wireless – pentru cazurile în care copilul a fost obișnuit cu mouse și se descurcă greu cu touch-ul.

Ești părinte? Cât ai fi dispus că cheltuiești pentru a-ți dota școlarul pe partea de IT? Crezi că nu se mai poate face educație fără calculatoare? 

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 21/08/2018
    Răspunde

    Multumim pentru recomandari, deocamdata nu avem laptop dar este bine de stiut.

    1. E bine daca nu s-a cerut inca…

  1. O imprimanta chiar au nevoie, mereu li se cere sa printeze teme, referate.

    1. Da, eu imi aduc aminte cat am plans odata, prin clasa a 8-a, ca nu am gasit unde sa printez un referat si m-a certat profa…

  2. Răspunde

    Gata, trebuie laptop la școală?

    1. Pai nu e obligatoriu prin lege, dar li se cer referate scrise la calculator, informatii de pe net…

  3. Răspunde

    Si musai aplicatie de parental control.

    1. Intra la antivirus la mine controlul parental.

  4. Eu si cu Dragos impartim acelasi laptop si recunosc ca uneori ne mai certam pe el, dar nu am bani de doua, de fapt nici pe asta nu l-am cumparat ci l-am castigat la Coca Cola. Sunt sigura ca din septembrie va trebui sa ma gandesc serios sa achizitionez si o imprimanta chiar daca costurile nu sunt deloc mici.

    1. Poti sa iei una second hand si sa cumperi cartuse compatibile ca sa scapi mai ieftin.

  5. Răspunde

    Aoleu, ce zici tu aici? Adica vor face teme pe laptop?!!??? Si lista la imprimanta!? Ups! Al meu trece intr-a doua anul asta si inca nu am aflat de asa ceva. Laptop, imprimanta…uhhh

    1. lasa ca vezi tu peste 2 ani!

  6. Sunt parinte, dar piciul meu e inca mic. Si da, cred ca un calculator ( laptop ) este extrem de important. Copii au nevoie de informatie si cu ajutorul unui latop bun pot face fata cu brio cerintelor de la scoala. Ai mentionat cam tot ce trebuie sa contina un laptop si accesoriile aferente pentru necesitatile copilului.

    1. Da, dar e aiurea ca multi nu si-l permit si apar diferente intre elevi, ceea ce nu e ok. Si stresam copiii care nu au calculator sa vina cu proiectul printat.

  7. eu zic ca e cam ciudat sa ii ceri copilului laptop sau tableta. nu contest ca in afara asa e, dar sincer, cred ca trebuie sa stim sa scriem de mana intai. si mai ales, sa nu ne depasim puterile financiare. un laptop inseamna o investitie serioasa

    1. Eu sunt perfect de acord. Si repet – nu li se cere in mod expres laptop sau calculator. Doar li se cer chestii care depind de detinerea unui astfel de dispozitiv.

  8. Răspunde

    Ma gandesc si eu serios ca atunci cand incepe fetita mea scoala sa cumpar o imprimanta. Deocamdata am un laptop pe care i l-as putea da. La capitolul gadgeturi i-am cam dat de toate. Unii poate chiar ma acuza ca ii dau prea multe, dar eu fac ceea ce cred ca este mai bine pentru copilul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares