Cum ne alegem cabinetul stomatologic? 7 criterii de care ar trebui să ții cont!

cabinet stomalogic extractii dentare

Nu știu ce probleme dentare aveți și, chiar dacă nu le aveți, la stomatolog tot trebuie sa mergeți. Unii, mai nefericiți, mergem la cabinetul stomatologic pentru plombe sau extracții dentare. Alții, pe care moștenirea genetică și igiena dentară perfectă i-a ajutat ceva mai mult, merg cu alte probleme: controlul periodic, montare aparat dentar sau detartraj. N-aveți încă un medic stomatolog sau aveți dar nu sunteți mulțumit de serviciile lui sau de modul în care își tratează pacienții? Am trecut și eu prin asta așa că, astăzi, vă voi povesti despre principalele criterii în funcție de care mi-am ales eu clinica stomatologică la care merg în prezent.

Proximitatea față de casă

Mi se pare un aspect destul de important atunci când cauți cabinetul la care vei merge periodic. Dacă mergi la un simplu control de două ori pe an, nu e o problemă prea mare să străbați Bucureștiul să mergi la nu știu ce cabinet aflat departe de zona ta. Dar, dacă mergi des pe la stomatolog, ar fi bine să alegi o clinică la care să ajungi repede, să nu stai doua ore în trafic înainte de o extracție și alte două după. Imaginează-te iarna, cu măseaua scoasă, în plin viscol, așteptând vreo cinci autobuze în zăpada! Nu te încântă ideea, nu?

Știu că nu există cabinete dentare bune la orice colț de stradă dar măcar să fie amplasat în sectorul în care locuiești. De pildă, dacă ai domiciliul în sectorul 6, ar fi păcat să te duci tocmai în Pantelimon la dentist, când ai o clinică foarte bună chiar lângă tine?

Recomandările

Nu te duci niciodată la un cabinet stomatologic fără să te informezi înainte, să ceri impresii prietenilor, cunoscuților sau să cauți opinii pe internet. Crede-mă că, dacă un cabinet dentar a dezamăgit pe cineva, Google sigur îți va spune. Dacă dai o căutare după numele clinicii și acesta este trecută pe Google Maps, la rezultatele căutării îți va apăra și o astfel de secțiune, în dreapta. Aici găsești datele de contact dar și recenzii lăsate de cei care au beneficiat de serviciile cabinetului înaintea ta. Te vor ajuta să iei decizia corectă!

Programul de funcționare

E important și el. Majoritatea terminăm programul de lucru undeva pe la ora 17:00. Dacă pacientul este copilul care iese la școală abia la ora 18:30, cu atât mai mult ar trebui să alegem o cabinet cu program prelungit. În cursul săptămânii, unele clinici au program până la ora 21:00 (deci scuzele de genul ”când vin eu la muncă, nu mai este nimeni la cabinet” nu mai sunt valabile) și sunt la datorie și sâmbăta până la ora 14:00. Asta iar este de bine pentru că oricine știe că durerile de dinți au o slăbiciune pentru weekend-uri, în sensul că fix atunci apar.

Numărul de medici care lucrează în clinică

Cel mai bine este să alegem un cabinet stomatologic în care lucrează mai mulți medici. Nu doar că ai de unde îți alege medicul, dar știi că acolo găsești mereu ajutor. Eu, înainte să ajung la cabinetul la care merg acum, m-am trezit de multe ori cu urgențe amânate pentru că medicul nu avea timp sau era plecat în concediu. În cadrul unei clinici, mereu este cineva disponibil pentru tine. Ai fișa și radiografia acolo și vei fi tratat la timp, chiar dacă medicul este în concediu de odihnă sau concediu medical.

Serviciile oferite

În principiu, în clinicile în care găsim 8 medici, ca în cazul de mai sus, putem fi siguri că se oferă servicii complete. ce înseamnă asta? Înseamnă că găsești la ei un specialist pentru orice: unul care se pricepe foarte bine să lucreze cu copiii (foarte răbdător și atent cu ei atunci când le curăță o carie sau le pun aparat dentar), un specialist în chirurgie (gata să se ocupe extracții dentare sau operații de adiție osoasă), unul care s-a pregătit temeinic în domeniul implantologiei, etc. Dacă nu ați avut până acum probleme de genul ăsta, vă spun eu că, într-un cabinet în care lucrează un singur medic, rar veți putea beneficia de toate aceste servicii. Ori nu se bagă la extracții, ori nu le are cu implanturile. cabinet stomalogic extractii dentare

Prețurile la vedere și ofertele promoționale

La fostul cabinet nu aveam nicăieri o listă de prețuri pentru servicii. Mă așezam cu emoții pe scaun și mă întrebam cât o să îmi ceară la sfârșit și dacă îmi vor mai rămâne și bani de pâine. La o clinică serioasa lista de prețuri este disponibilă pe site și știi câți bani să iei cu tine. În plus, pe site găsești mereu oferte și reduceri la anumite servicii medicale stomatologice. De pildă, eu am prins luna trecută ofertă la pachetul complet de igienizare și mi-am făcut detartrajul și periajul la aproape jumătate de preț.

Opțiunea plății în rate

Pentru o carie sau o extracție dentară nu vei avea probleme cu plata. Dar, dacă ai nevoie de un aparat dentar sau de un implant, costurile sunt destul de mari. Da, ai putea să faci un credit de nevoi personale și să plătești toată suma odată dar de ce ai face asta și să plătești dobândă la bancă, când la unele când, la unele cabinete, poți plăti pentru serviciile stomatologice în rate egale fără dobândă? Nu e mai avantajos așa?

Cam acestea ar fi criteriile de luat în seamă când căutați un cabinet stomatologic bun. N-am menționat nimic despre dotările cabinetului dar sunt sigură că la asta vă veți uita voi cu atenție. Este important, atât pentru calitatea lucrărilor, cât și pentru confortul nostru, să existe aparatură și materiale de calitate. Sper să vă fie de folos aceste sfaturi și vă țin pumnii să găsiți cât mai repede un cabinet perfect, unde să vă rezolvați probleme și să mergeți cu drag la controale (sper să nu săriți peste ele).

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 11/05/2016
    Răspunde

    Adevarat,sunt cilinici multe si doctori super buni,dar e foarte scump,doamne fereste ce vor face care au salari mici .Ar putea si ei sa se gandeasca si la cei care nu isi mai permit nici dinti sa isi puna sau sa isi faca o extractie care e 80 de lei. Daca nu ii ai mori de durere ! 🙁

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      In primul rand, statul ar trebui sa se gandeasca si ar trebui sa ofere macar reduceri daca nu gratuitate la serviciile stomatologice.

    • Rox
    • 11/05/2016
    Răspunde

    Mereu am fugit de dentist. Stiu ca merg acolo, deschid gura si-mi gaseste probleme acolo unde nu sunt. Asta cred eu!Ca de exemplu, ultima vizita la stomatolog m-a lasat cu cascata si dupa ce am iesit din cabinet. Asta pentru ca mi-au propus un plan de tratament ce nicicand nu as avea posibilitatea sa-l achit(poate sa fac credit). Ma tot suna sa ma intrebe daca m-au hotarat sa-l incep si de fiecare data le-am spus ca nu am resursele materiale necesare; dar sa-mi propuna plata in rate, nu! Eii, atunci sa fie sanatosi, mai exista si alte cabinete. Plata in rate, da! Mi-ar fi de mare ajutor.

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      si de ce nu schimbi cabinetul sa vezi ce zice si alt medic?

  1. Răspunde

    Eu locuiesc in Galati si clinici bune nu gasesti la orice colt de strada asa ca daca este nevoie mergi o ora cu auobuzul si asta este. Oricum orasul este mult mai mic. Eu merg pe recomandari. Nu prea am vazut oferte promotionale la acest capitol desi mi-ar place. 🙂

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      Hai, mai, ca Galati nu e un oras chiar asa mic. Uite ca, eu care ziceam ca nu imi place la capitala, ma bucur ca locuiesc aici si am acces la astfel de clinici.

    • Irina Sima
    • 11/05/2016
    Răspunde

    Foarte bune sfaturi Cristina! Acum chiar nu mai avem nici o scuza cand vine vorba de dentist!

    • Lamiita P
    • 11/05/2016
    Răspunde

    Din pacat noi romanii nu prea avem o educatie in acest sens, poate copii nostri sa o primeasca. De multe ori ajungem la medic in ultimul stadiu, cand lucrarea devine apla si costisitoare.

    • Daniela Dodoi
    • 11/05/2016
    Răspunde

    Urăsc sa merg la dentist,frica nu a trecut nici dupa ceva ani.Am căutat câteva cabinete in Iasi pana am gasit un cabinet ceva mai bun pe care sa mă bazez.E plin Iasul de cabinete si ai ceva de căutat .

      • Alina
      • 12/02/2021
      Răspunde

      Imi puteti recomanda si mie un stomatolog bun in Iasi? Eu am inceput o lucrare la cineva in Iasi si nu sunt foarte multumita….

    • dumitrescu elena
    • 11/05/2016
    Răspunde

    Am frica de dentist ,in schim orasul este plin de cabinete care mai de care ,am avut o alteratie cu o doamna doctor de copii care numai de copii nu era ,greseala mea ca am stat si am intrat in cabinet de 3 ori cu fetita pentru o banala extragere si am plecat asa cum am venit poate cu multiiii nervi ,pe mine mai mult ca m/am increzut in doctorita,O lectie pe care mi/am invatat/o mai ales ca fetita mea prinsese frica si teama de dentist si am avut multa munca de lamurire dar doamne ajuta ca mai exista mai ales la copii si doctori care isi iubesc meseria si o fac cu atata placere si putina tarie la lacrimile copilului .Conteza foarte mult cabinetul ,medicii si preturile bineinteles pentru ca sa fim sinceri nu este deloc ieftin mersul la dentist

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      foarte adevarat, dincolo de profesia lui, un medic trebuie sa fie si un om bun. Altfel, nu prea e ok.

    • stoica claudia
    • 11/05/2016
    Răspunde

    nici mie nu imi place sa merg la dentist dar nu avem ce face ,un articol foarte bun ,multumim pentru sfaturi

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      nu e timpul trecut

    • barbalata mirela
    • 13/05/2016
    Răspunde

    Si eu ma interesez de medicul stomatolog la care vreau sa merg. Pe langa reputatie si preturi, eu caut si o persoana sociabila si deschisa. Degeaba este bun ca medic daca nu stie cum sa vorbeasca sau nu stie cum sa te ia. Multi dintre noi suntem fricosi (si nu degeaba 🙂 …. ). Cu plata in rate in provincie cam greu gasesti. Se accepta dar iti face din lucrare cam cat ai dat din bani. Nimic din avans. Eu, din fericire am gasit un astfel de doctor dar nu o face oricui si oricand….

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      norocul meu ca stau in Bucuresti si am de unde alege. Am o doamna doctor stomatolog tinerica si atenta.

  2. Răspunde

    Ai punctat foarte bine fiecare aspect. Pe mine ma tenteaza ofertele si plata in rate.

    • Nicu
    • 13/05/2016
    Răspunde

    Ce bine ar fi să am şi eu prin preajmă o clinică Dental Praxis! Eu doar visez la aceste criterii.

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      Nicu, este imposibil sa nu existe clinici bune si la tine in localitate.

    • Tudorita
    • 15/05/2016
    Răspunde

    Da pai de multe ori medicii nu prea au rabdare cu pacientii si fac totul in graba si sunt si multi cam duri!

    • Tudorita
    • 15/05/2016
    Răspunde

    Ai fost la acest cabinet dentar si recomanzi serviciile lor?Ca stiu ca tu ii recomandai pe cei de la Cris Smile din Sect.5 si ziceai ca ai fost la ei si ii recomanzi?Ca si la Cris Smile sunt afisate preturile pe site?Si daca da de ce nu mai mergi la Cris Smile?La ei te referi ca fost cabinet la care mergeai?

    • Hacman Mariana
    • 15/05/2016
    Răspunde

    Eu sunt foarte multumita de doctorita la care mergem…chiar o recomand tuturor…si nici cabinetul nu e mai prejos,frumos,curat ,cu un personal bine pregatit in acest domeniu…

    • Tudorita
    • 26/05/2016
    Răspunde

    Multumesc Cristina pentru lamuriri si imi pare bine ca nu te-ai suparat pe mine ca am cerut lamuriri suplimentare.
    Esti o draguta ca intotdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares