Invata sa iti protejezi imprimanta si sa prelungesti viata cartuselor reincarcabile

pizap.com14535980223251Multi dintre voi aveti in casa o imprimanta. Fie ca este o imprimanta simpla, cu jet de cerneala, sau un multifunctional, ca o folositi pentru serviciu sau le este utila celor mici pentru scoala, sigur nu v-ati dori sa va treziti ca ea nu mai functioneaza. Totusi, astfel de situatii apar in mod frecvent: o imprimanta ajunge sa „refuze” isi traga foile, sa printeze pagini incomplete, sa agate colile, sa nu porneasca deloc sau sa ne trezim ca ne deschide o fereastra popup si ne anunta ca nu recunoaste cartusul sau ca il vede gol, desi noi l-am incarcat recent. De ce se intampla aceste lucruri? Nu pentru ca imprimanta nu e buna sau cei de la centrul de reincarcare cartuse si-au batut joc de noi, ci pentru ca nu le-am ingrijit/folosit in mod corespunzator. Prin urmare, pentru astazi m-am gandit sa va prezint cateva reguli de baza in utilizarea si intretinerea imprimantei si a cartuselor reincarcabile. Daca le respectati, sigur nu veti avea probleme de genul celor amintite mai sus.

Imprimanta e „alergica” la praf

Probabil ca unii se vor intreba ce treaba are praful cu buna functionare a imprimantei. Ei bine, are. Odata depus praf pe partile exterioare ale imprimantei, daca el nu este sters macar la 2-3 zile, ajunge sa migreze, sa se depuna pe partile interioare ale acesteia si sa le deterioreze. Cu atat mai mult daca sunteti genul care foloseste rar imprimanta, curatati-o la timp si protejati-o cat mai bine(nu tineti tavita sau fanta pentru hartie deschise tot timpul daca nu printati zilnic la ea)! Praful se poate depune si pe duzele cartusului si, combinat cu resturile de tus, il va distruge.

Interiorul trebuie si el curatat

Vi s-a intamplat vreodata sa printati ceva si sa scoateti foaia de hartie cu un aspect usor patat/murdar? Nu este de vina cartusul ci urmele de toner ramase in imprimanta si necuratate la timp. Pentru a preveni o astfel de situatie, din cand in cand este bine sa curatam si sistemul imprimantei si duzele si contactele cartusului cu ajutorul unei carpe moi, umezite(nu imbibate in apa). Curatarea se va face cu miscari delicate si nu sunt recomandate carpele care lasa scame. Cel mai bine ar fi sa folositi o carpita din aceea pe care o folositi pentru curatarea ochelarilor sau a ecranului telefonului.

Nu puneti nici un fel de obiect pe imprimanta!

Obisnuiti sa puneti fel si fel de obiecte peste imprimanta? Renuntati sa o mai faceti! In vreme ce obiectele foarte grele o pot afecta prin presiunea pe care o exercita asupra capacului(mai ales daca aveti un multifunctional), obiectele mici gen o moneda, un pix, un card de memorie, pot cadea in imprimanta si, atunci cand o porniti si o fortati neintelegand de ce nu printeaza, o stricati. Din acel moment, aveti doua variante, sa mergeti cu ea la service(in caz ca e o imprimanta buna si merita investit in reparatie) sau sa cumparati o imprimanta noua. Stiu eu ce spun pentru ca tocmai ce mi-am cumparat un multifunctional HP de pe Cartuseria.ro, dupa ce vechea imprimanta a fost stricata de un biet cercel cazut in fanta pentru hartie si ajuns apoi la capatul de printare, pe care l-a nenorocit!

Cartusul desigilat se monteaza imediat

Daca tocmai v-ati cumparat o imprimanta sau ati achizitionat un cartus nou, fie el original sau compatibil, nu il desfaceti si nu il montati daca stiti ca nu aveti nevoie de el in acea perioada. Am patit-o eu: am montat cartusul si am plecat in vacanta de vara doua saptamani. Cand m-am intors, era deja uscat. Se pare ca, pe timp de vara, ar trebui sa printam cateva randuri macar o data pe saptamana pentru a evita asemena situatii. De asemenea, sa nu va treaca prin cap sa scoateti cartusul din imprimanta si sa ii lipiti o banda autoadeziva peste duze crezand ca astfel il protejati! El trebuie sa stea tot timpul in orificiul special al imprimantei pentru ca acolo este in siguranta daca nu uitam sa il punem la treaba o data la cateva zile.

Nu golire completa!

Din dorinta de a face economie sau din lene, multe persoane trag de cartus pana la ultima picatura, desi imprimanta ii tot avertizeaza ca nivelul de cerneala este foarte jos. Reumplerea cartusului este cel mai bine sa fie facuta inainte ca el sa se goleasca complet. De asemenea, daca aveti imprimanta color si observati diferente ale culorilor imprimate, tineti cont ca este posibil ca una din culori sa se fi terminat si nu trebuie sa continuati sa utilizati acel cartus in lipsa acelei culori. Capatul responsabil de culoarea respectiva se va usca si veti compromite cartusul. Banuiesc ca nu vreti sa dati bani pe un alt cartus reincarcabil. Scoateti-l urgent din imprimanta si mergeti cu el la un centru de reincarcare cartuse! Nu puneti cartusul golit in punga de plastic sau in hartie absorbanta de tipul servetelelor! Folositi pe timpul transportului catre centru o coala simpla A4!

Sfaturile mele vin prea tarziu? Imi pare rau ca tocmai ti-ai pierdut cartusul reincarcabil. Nu de alta dar am patit-o si eu cu cel original de la multifunctionalul meu HP. Nu e chiar sfarsitul lumii. Poti cumpara un cartus compatibil HP(mult mai ieftin decat cele originale) de aici. Selectezi tipul de cartus dorit(capacitate, culoare) si cauti unul compatibil cu modelul tau de imprimanta. Gasesti sigur cartus pentru orice model imprimanta hp.  Ai grija ca pe cel nou sa il tratezi cu respect ca sa te poti folosi de el mult timp de acum incolo!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • SandaSandita Sandita
    • 24/01/2016
    Răspunde

    O da..cum faci tu articole care imi merg la suflet.Chiar imi trebuie alt cartus

    • stoica claudia
    • 24/01/2016
    Răspunde

    Nu am ,dar este un articol foarte bun pentru cei ce au o imprimanta

    • Dodoi Daniela
    • 24/01/2016
    Răspunde

    Uite ca nu am dat importanta la aceste aspecte si nici nu stiam de ele.Ori ca nu prea am avut probleme asa de mari ori imprimanta a tinut cu mine.E bine de stiut?

    • dumitrescu elena
    • 24/01/2016
    Răspunde

    pentru cine are imprimanta este interesant!

    • UNGUREANU LIDIA
    • 24/01/2016
    Răspunde

    Acum mi-am luat cartile de pe ea si niste casti…si-o rola de scame…Saraca, rasufla usurata 😉 La mine se usca prea repede cartusele…trebuie utilizata zilnic…Sa mai spun ca-s la a patra imprimanta? Nu mai spun :(((

    • ghelbere elena
    • 25/01/2016
    Răspunde

    Sfaturi foarte utile. Bineinteles ca sterg de praf imprimanta, dar nu am curatat niciodata locul unde pun cartusele de frica sa nu stric circuitele.

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Cred ca gasesti pe net filmulete despre cum se face.

    • Tudor Alexandra
    • 25/01/2016
    Răspunde

    Imprimanta noastră nu este nouă și este folosită foarte des, chiar zilnic, deci normal că am vrea să țină cât mai mult. De treaba cu ștersul prafului mă ocup eu foarte des, însâ restul nu mai este treaba mea, ci a celor cu experiență.

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Sa te tina cat mai mult!

  1. Răspunde

    „Obisnuiti sa puneti fel si fel de obiecte peste imprimanta?”

    Nu, dar doua dintre matzele mele acolo dorm…. chit ca le alung cand sunt si eu treaza. Da, afecteaza, imprimanta nu mai merge cum trebuie, dar isi revine daca don’soarele isi muta domiciliul.

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Oana, poate ca au si ele ceva de printat, mai stii? 😀

    • Hacman Radu
    • 27/01/2016
    Răspunde

    Deocamdata nu am avut nici un fel de problema cu imprimanta actuala..dar multumesc de sfaturi,in caz de nevoie voi fi pregatit…

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Pai, daca nu sunt probleme, inseamna ca ai grija de ea cum trebuie.

    • Hacman Mariana
    • 28/01/2016
    Răspunde

    El sau eu))cine oare are grija?))))Asa este avem grija de ea ca de ochii din cap))) Speram sa nu intampinam astfel de probleme..multumim mult de sfaturi !

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Nu stiu care are grija, important e sa o protejati.

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Eu nu am imprimanta momentan dar sunt foarte binevenite sfaturile!Ar trebui sa ingrijim mai mult pcul si perifericele!

    • Ana Ardeleanu
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Nu am imprimanta insa m-am lovit deseori de problemele descrise mai sus, la serviciu… Acum, citind articolul, inteleg de ce apareau astfel de probleme:D. Pe viitor, o sa am mai multa grija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares